Ce este modelul JASPER

jasper

Asa cum este mentionat in DSM-V, Tulburarea de Spectru Autist (TSA), sau autismul, se defineste ca o tulburare de neurodezvoltare si se diferentiaza de alte tulburari de dezvoltare prin deficite semnificative in interactiunea sociala si comunicare impreuna cu comportamente si activitati restrictive, repetitive si stereotipe.

Obiectivele interventiilor in ajutorul copiilor cu autism se concentreaza pe imbunatatirea deficitelor de baza, deoarece schimbarea acestor deficite fundamentale poate ajuta copiii sa dezvolte abilitati functionale si independenta.

Cursul de fata evidentiaza o posibila interventie,  validata stiintific, bazata pe predarea in mediul natural: modelul  JASPER (Joint Attention, Symbolic Play, Engagement and Regulation – Atentie impartasita, Joc simbolic, Implicare, Autoreglare). JASPER este o noua abordare a interventiei timpurii, introdusa si in Romania in 2019, care se concentreaza pe implicarea in joc impreuna cu ceilalti, ca mijloc de a invata abilitati suplimentare, cum ar fi atentia impartasita si limbajul .  Acest curs te va ajuta sa ai cunostinte despre aceasta interventie, pornind de la a intelege deficitele de baza conform DSM 5 si sa intelegi de ce aceasta abordare este concentrata pe joint attention, joc, implicarea si reglarea comportamentala a copilului. Fiecare dintre acesti piloni abordati in acest curs iti va aduce informatii de baza, valoroase si va ajuta specialistii  sau parintii sa le incorporeze in sesiunile din programul ABA, aducand astfel maxime imbunatatiri privind jocul si comunicarea sociala la copilul diagnosticat cu autism .

1
Jasper partea 1
2
Jasper partea 2
48 min
3
Jasper partea 3
68 min
4
Cele mai bune jucarii video 4
77 min
5
Rutina baie video 5
72 min
6
Jucarii pentru limbaj si joc timpuriu 6
55 min
7
Comportamente RRB partea 1 - video 7
73 min
8
RRB comportamente si promovare joc partea 2 - video 8
103 min
9
Amenajarea mediului partea 1 - Video 9
87 min
10
Amenajarea mediului partea 2 - Video 10
86 min