Centrul de Educatie Incluzivã “Constatin Pufan”- Vaslui

Moderator: moderators

Centrul de Educatie Incluzivã “Constatin Pufan”- Vaslui

Postby dora » Mon Jan 24, 2011 1:16 pm

CENTRUL SCOLAR PENTRU EDUCATIE INCLUZIVA CONSTANTIN PUFAN - VASLUI

Adresa
Strada Mihail Kogalniceanu nr. 25 Localitate Vaslui Judet Vaslui
Telefon fix
0235 311554


Terapie ABA la Vaslui!


În timp ce în alte judete cei care suferã de autism nu au posibilitatea de a fi integrati din punct de vedere educational, la Centrul de Educatie Incluzivã “Constatin Pufan” din municipiul Vaslui, un numãr de 10 copii autisti gãsesc alinare si trec cu mai multã usurintã peste aceastã problemã, gratie terapiei ABA.“La institutia noastrã avem înregistrate 3 grupe de copii cu autism, toti din judetul Vaslui. Nu mai avem copii autisti din alte judete, ca în alti ani. Cinci dintre ei sunt internati în unitate, în timp ce ceilalti copii sunt luati acasã de cãtre pãrinti dupã programul scolar.

Aici, copiii cu autism beneficiazã de terapie ABA. În comparatie cu anii anteriori, problema copiilor cu autism devine îngrijorãtoare, având în vedere cã se înregistreazã din ce în ce mai multe cazuri de persoane cu autism. Consider cã este binevenitã o astfel de reglementare, întrucât terapiile sunt foarte costisitoare pentru autisti”, a precizat Gena Stupu, directorul Centrului de Educatie Incluzivã “Constatin Pufan” din municipiul Vaslui. Conform noului act normativ al Ministerului Sãnãtãtii, planul de psihoterapie urmeazã a fi elaborat si supervizat de psihoterapeutul atestat în tehnici cognitiv-comportamentale specifice TSA.

Psihoterapeutul, împreunã cu ceilalti profesionisti ai echipei multidisciplinare vor asigura instruirea pãrintilor. Tratamentul medicamentos va fi recomandat si monitorizat de medicul specialist. Costurile acestuia vor fi suportate, de asemenea, de casa de asigurãri de sãnãtate de care apartine persoana în cauzã, conform legislatiei în vigoare. În anul 2010 a fost adoptatã Legea nr. 151 privind serviciile specializate integrate de sãnãtate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburãri din spectrul autist si cu tulburãri de sãnãtate mintalã asociate. Acestã lege asigurã cadrul legal pentru realizarea detectiei active precoce a copiilor cu tulburãri din spectrul autist si diagnosticul de specialitate.
http://www.vrn.ro/autistii-vor-benefici ... at-de-cjas
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to JUD VASLUI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron