Cristi's Outreach , Barlad, ABA

Moderator: moderators

Cristi's Outreach , Barlad, ABA

Postby dora » Tue Nov 01, 2005 9:25 am


Str.Republicii, Nr.100, Bl. M6, Sc. A, Ap. 17, Et. 6
Barlad, Jud. Vaslui,


Cod Stradal: 731209
Romania

00335230294 and 0749627672

Director, Cristi's Outreach Foundation
Nicoleta AbabiFotografii

http://www.woodallkids.org/Romania/romaniaphotos.html


Fundatia Cristi's Outreach este o ramura a Brent Woodall Foundation for Exceptional Children din Statele Unite ale Americii care ofera gratuit expertiza tehnica educatie si terapie pentru copii
cu nevoi speciale (Autism, Sindromul Down, alte deficiente de dezvoltare) in varsta de pana la sase ani.


Copiii cu deficiente de dezvoltare prezinta anumite deficite in comportament (intarzierea sau lipsa limbajului expresiv si/sau receptiv, intarzieri in domeniul dezvoltarii sociale, comportamente agresive etc.).


Applied Behavior Analysis (ABA) este singurul tip de interventie

terapeutica sustinuta stintific prin dovezi empirice prin care se pot invata deprinderi cu ajutorul carora pot fi invinse aceste deficite comportamentale.Cand am deschis centrul nostru terapeutic din Barlad in anul 2001, ABA era o tehnica necunoscuta in Romania. Copiilor cu Autism si/sau alte deficiente de dezvoltare li se dadeau fo

arte putine sperante, sau chiar nici o speranta, de a progresa, si multi dintre ei erau abandonati sau plasati in institutii.

Toate serviciile oferite de Fundatia Cristi’s Outreach sunt complet gratuite pentru familii sau organizatii care lucreaza cu copii cu deficiente de dezvoltare in varsta de pana la 6 ani:

Evaluare Educationala si Limbajului
Terapie ABA
Logopedie
Activitati de Socializare in Grup
Program de Terapie prin Muzica
Training individualizat, in ABA si logopedie, pentru parinti

http://www.woodallkids.org/outreach_romania.htmlEmail Address info@woodallkids.org
Website www.woodallkids.org
http://www.autismtoday.com/searchtool/s ... asp?id=183

Am mai gasit si aici un articol despre fundatie

http://www.woodallkids.org/news/september/news_2.html


Marturia unui parinte care a fost si a vazut
(nu i-am cerut acordul, acesti parinti vor veni,sper, si aici, pana atunci poate va folosi informatia cuiva)

Stiu de fundatia de la Birlad chiar am fost vineri .Ce ofera ei/ un training familial la care am participat si unde eu si sotul meu suntem invatati cum sa aplicam principiile aba .Pina aici excelent insa ei nu asigura supervizarea copilului aici in romania doar daca am merge noi in State aproape in fiecare luna si ei ar lucra cu baietelulla centrul lor .Pe siteul lor e prezentat cazul unui copil din Republica Dominicana care merge aprope lunar in State si se lucreaza cu el in centru .La Birlad este un terapeut care lucreaza in State si care ne-a initiat cat de cat insa ei fiiind organizatie non profit nu asigura altceva in afara de acest training in ciuda faptului ca am insistat sa-i mai vedem ceea ce ne-0au promis este o evaluare peste 6 luni cand va mai veni Jamie din America.Deci nu pot sa ma bazez pe ei doar daca m-as putea deplasa in America ceea ce este f greu si imposibil .Intre timp eu inventez roata .Este f greu mai ales daca nu stii sa dozezi f bine ajutorul dat copilului care devine dependent de tine .
Last edited by dora on Sat Mar 21, 2009 9:24 pm, edited 6 times in total.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Jan 22, 2006 3:39 pm

Fundatia Cristi’s Outreach ofera servicii noi familiilor din intreaga Romanie!

Cand am deschis centrul terapeutic din Barlad, Applied Behavior Analysis (ABA) era o notiune necunoscuta in Romania. Majoritatea copiilor cu autism si/sau alte deficiente de dezvoltare erau abandonati sau plasati in institutii. Despre cei ai caror familii ii tineau acasa se credea ca au sperante foarte mici, sau chiar nici o speranta, de a progresa. In prezent suntem extrem de bucurosi ca primim zilnic telefoane la biroul nostru din Romania de la parinti care au auzit despre serviciile oferite de fundatia noastra si care ne cauta pentru a le oferi ajutor si instruire. Astfel am decis ca in Noiembrie 2005 sa introducem un program nou la Fundatia Cristi’s Outreach – o zi de pregatire in terapia ABA pentru familiile care nu isi pot aduce copiii zilnic la centrul nostru terapeutic din Barlad. Aceasta idee se bazeaza pe experienta nostra cu acelasi gen de pregatire oferita multor familii din Statele Unite. Vestea despre acest nou program s-a raspandit in tara si familii din toate regiunile Romaniei au inceput sa ne sune. Pana in Ianuarie 2006 opt familii romane au primit instruire personalizata la nevoile fiecarei familii si isi creeaza acum propriile programe ABA la domiciliu! Vom continua sa oferim si pe viitor Instruire pentru Parinti familiilor din Romania care nu isi pot aduce copiii zilnic la centrul nostru terapeutic din Barlad.

http://www.woodallkids.org/news/january/news_3.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby vali » Thu Apr 05, 2007 12:00 pm

O revista cu "modele de lucru" cu copii cu autism.
In imagini, Fundatia " Cristi's Outtreach" si modelul Kindermusik din SUA in Barlad

http://www.impreuna.arts.ro/reviste/imp ... ie2006.pdf
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby vali » Mon Jun 04, 2007 7:53 am

Pe Forumul despre autism din US:
http://www.woodallkids.org

veti gasi in arhiva si Fundatia Cristi's Outreach din Barlad cu poze, marturii ale parintilor, iar in arhiva 2006 veti gasi si un filmulet despre situatia copiilor din orfelinate din Romania (e cutremurator!)...
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby dora » Wed Jul 18, 2007 8:38 am

Vali,

poti sa ne spui exact ce ofera acest centru?

Cate ore de terapie pe zi,individual sau in grup, cu cati tutori, parintii primesc programul individual al copiilor, au loc sedinte?
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby vali » Wed Jul 18, 2007 2:10 pm

Acest centru ofera urmatoarele servicii: terapia ABA, logopedie, training pentru familiile cu copii autisti din alte localitati, evaluari (cu programare), programe de terapie prin muzica model Kindermusik, jocuri in grup, etc..
Se face terapie individuala si de grup. Se lucreaza 8 ore/zi in 2 schimburi. Copii non-verbali sunt in schimbul de dimineata iar cei verbali sunt dupa-amiaza.
Datorita faptului ca acest centru are un suport financiar modest nu s-a reusit inca rezolvarea cu un spatiu adecvat, cu toate insistentele la primarie (doar promisiuni). Nr. exact a tutorilor nu as putea sa va spun caci este variabil intre aprox. 6-10, coordonator, psihologi, etc. Tutorii se schimba dupa o anumita perioada, astfel ca copilul invata acelasi lucru cu mai multi tutori intr-o luna.
In pauze copii mananca si se joaca impreuna...
La inceputul terapiei aveam programele de lucru, acum doar suntem atentionati asupra programelor la care copii au dificultati pentru a se lucra mai mult acasa.
Sedinte se tin in cazul in care parintii trebuie sa ia o decizie inportanta datorita unor anumite probleme ce pot sa apara pe parcurs (schimbare program, etc. etc.)
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby dora » Sun Aug 26, 2007 5:37 pm

O casă mare cât inima lor


2007 08 18| de Ionela Gavriliu

La Fundaţia Şcoala lui Cristi din Bârlad, copiii autişti sau cu sindrom Down sunt trataţi gratuit şi ajutaţi să se reintegreze în societate. Şcoala a devenit însă neîncăpătoare faţă de numărul de cereri, iar fundaţia are nevoie de o casă mai mare pentru a putea continua.


Într-un apartament de la etajul 6 al unui bloc din Bârlad, o mână de oameni fac minuni pentru copiii cu probleme. La Şcoala lui Cristi sau Cristi’s Outreach Program, copiii autişti învaţă prin terapia specială ABA (Applied Behaviour Analisys) cum să se îmbrace, să deseneze sau să-şi exprime sentimentele. Micuţii cu sindrom Down sau care suferă de alte deficienţe de dezvoltare sunt ajutaţi, gratuit, să se descurce singuri şi să se integreze în societate. În România nu există servicii de stat specializate în tratarea acestor probleme, iar alte ONG-uri care oferă terapie ABA o fac pe milioane bune de lei.


SPERANŢĂ PENTRU COPII. Fundaţia Cristi’s Outreach Program este o filială a fundaţiei americane Brent Woodall. "Ne desfăşurăm activitatea de şapte ani. Atunci nu li se dădea nici o şansă copiilor cu autism, de exemplu, dar la noi aceştia învăţau multe şi erau recuperaţi în mare măsură", spune directorul adjunct al fundaţiei, Nicoleta Ababi-Caravelea. Cu timpul, tot mai mulţi părinţi din Harghita, Timişoara, Bacău, Brăila, Constanţa, având copii autişti sau cu sindrom Down, au auzit de fundaţie şi au apelat la ajutorul ei. În sufrageria de la etajul 6 au ajuns să se înghesuie şi câte 12 persoane, 6 copii şi 6 terapeuţi, pentru că terapia ABA constă în lucrul unui terapeut cu câte un copil. Dar aceste condiţii afectează starea copiilor în timpul terapiei. Dacă acum câţiva ani o încăpere era suficientă pentru cei 5 copii care veneau la terapie, astăzi se lucrează prin rotaţie cu cei 15 înscrişi, iar alţi 5 sunt pe lista de aşteptare.


GREUTĂŢI. Cum un rău nu vine niciodată singur, fondurile primite din Statele Unite au început să fie din ce în ce mai mici pentru nevoile fundaţiei. "Am avea nevoie de un spaţiu unde să ne putem face treaba cum trebuie. De la autorităţi nu am cerut niciodată nimic. În martie, constrânşi de lipsa spaţiului, am făcut un memoriu prin care solicitam un loc mai mare. Şi astăzi mai aşteptăm răspuns", spune Caravelea. Din cauza constrângerilor financiare, de câteva luni, Şcoala lui Cristi a fost nevoită să ceară de la părinţi suma de 20 de lei pentru rechizite. O sumă infimă, având în vedere că tratamentul prin terapia ABA costă la alte fundaţii care oferă acest serviciu de sute de ori mai mult. Cei opt terapeuţi de la fundaţie au fost antrenaţi în terapia ABA de către instructori americani, iar rezultatele lor cu copiii sunt remarcabile.


DĂRUIRE. Mălina este unul din motivele de mândrie ale celor care au muncit neobosit cu aceşti copii deosebiţi. "La doi anişori Mălina a început să se joace cu diverse jocuri şi, după multă muncă din partea terapeuţilor, a spus pentru prima oara "mama". A fost o zi de neuitat (...) Terapia ABA şi logopedia primite la fundaţie îi fac foarte bine Mălinei – este energică, îi place să se joace cu copiii, cu jocuri, să cânte, să spună poezii şi acum învaţă multe lucruri şi la grădiniţă", povesteşte experienţa ei fericită mama Mălinei. Rezultatele au fost apreciate şi de doctorii din comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care s-au mirat de gradul deosebit de dezvoltare a micuţei cu Sindrom Down şi de IQ-ul ei, 62, cel mai mare din judeţul Vaslui în rândul copiilor şi adulţilor cu acest sindrom.


Oamenilor dedicaţi de la Şcoala lui Cristi, numele fundaţiei fiind dat de primul băieţel autist tratat cu succes, le e din ce în ce mai greu să organizeze terapiile prin muzică, prin artă, ABA. Ei ar primi cu drag cât mai mulţi copii cu probleme pe care să-i trateze gratuit, dar spaţiul impropriu îi împiedică. "Noi încercăm să ajutăm societatea, pentru că mai târziu aceşti copii vor fi recuperaţi şi reintegraţi, fără a mai fi consideraţi în rândul persoanelor cu handicap", explică directorul adjunct al fundaţiei. Acum au şi ei nevoie de ajutorul societăţii.Ajutaţi-i!'
Cei care au o soluţie pentru Şcoala lui Cristi sunt rugaţi să o contacteze pe Nicoleta Ababi-Caravelea la sediul fundaţiei Cristi’s Outreach Program.

Telefon: 0235 435 005.
Adresa de e-mail: nico_caravelea@yahoo.com.
Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul fundaţiei: www.woodallkids.org.
Pentru donaţii există conturi deschise la Banca Raiffeisen:
Titular cont Fundaţia Cristi’s Outreach
Cont $: RO80RZBR0000060009489045
Cont lei: RO48RZBR0000060009489139

CONDIŢII GRELE. La unele şedinţe de terapie ABA au ajuns să se înghesuie şi câte 12 persoane în aceeaşi cameră
http://www.jurnalul.ro/articole/100018/ ... -inima-lorVali,

am mutat articolul aici...

O asociatie a parintilor din Barlad exista?


Ar fi atatea de facut...De strans fonduri, de presat autoritatile...

Te-ai incumeta? Cineva trebuie sa inceapa...
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby vali » Mon Aug 27, 2007 9:32 am

Nu exista o Asociatie in Barlad. Am propus la ultimele sedinte cu parintii la fundatie infiintarea unei Asociatii, toti sunt deacord, dar nimeni nu face nimic in acest sens. Toti asteapta ca fundatia sa le rezolve problemele, sa nu spun ca au fost parinti care nu au fost de acord ca copii lor sa fie fotografiati pentru articolul de la ziar, caci le e rusine (oare cat timp pot tine ascunsa aceasta problema)...
Lui Lavinia Milosevici nu i-a fost rusine cand a cerut ajutor pentru copilul ei cu propleme pe TVR1, sotia ambasadorului Angliei tot pe TVR1(cu ocazia zilei UNICEF, strangeri de fonduri) a afirmat ca are un baiat autist, s.a.m.d...
Am sa incerc tot cu ajutorul fundatiei sa obtin adresele tuturor parintilor, apoi poate gasesc parinti si la fundatia "Myosotis" si sa incercam sa facem ceva...
Acum fundatia pregateste un grup de copii pentru scoala la toamna (vom vedea cum se vor descurca). As dori sa putem sa ne organizam si sa cerem la Inspectorat Scolar profesori itineranti chiar din personalul care sa ocupat de copii de la fundatie (sunt cei mai pregatiti in acest sens). Eu m-am interesat la Inspectorat si mi s-a spus ca exista posibilitate daca sunt cereri in acest sens, dar daca parintii nu cer...
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby dora » Mon Aug 27, 2007 12:36 pm

Ma bucur de tot ce scrii, Vali...
Cu totii trebuie sa incepem ceva...Noi trebuie sa incepem...Nu se poate altfel...
E greu sa incepi...Cu totii am vrea sa inceapa altcineva...
Mult succes!
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby vali » Wed Dec 12, 2007 4:15 pm

Aseara in direct pe postul local de televiziune din Barlad a fost prezentata situatia copiilor cu autism ( posibile cauze, terapia ABA, rezultate obtinute, aspecte ale integrarii scolare, servicii necesare, etc) de catre d-na Nicoleta Ababa-Caravelle, director coordonator al fundatiei "Cristi's Outreach" .
Dorim sa-i multumin d-nei Nicoleta Caravelle in numele tuturor parintilor care nu au reusit sa intre in direct datorita timpului limitat, pentru toate demersurile pe care le face pentru sensibilizarea autoritatilor locale care nu au gasit rezolvarea timp de 1 an la cererea noastra cu un spatiu adecvat pentru copiii nostri si terapeuti pentru a-si desfasura activitatea in conditii normale.
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 399
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby dora » Sat Mar 21, 2009 9:29 pm

Alexandru

Alexandru este un baietel de cinci ani care a inceput sa primeasca terapie prin intermediul Fundatiei Cristi’s Outreach in Septembrie.

La inceput el prezenta intarzieri in domeniul cognitiv si in abilitatea de a comunica, precum si ecolalie si comportamente agresive severe.

In prezent el isi comunica dorintele verbal, abilitate ce a inlocuit comportamentele agresive. Alexandru a invatat sa numere, sa recunoasca numerele de la 1 la 100 si sa aseze numere in ordine. Deasemenea el poate sa recunoasca si sa numeasca literele mari si mici ale alfabetului. El cunoaste toate formele si culorile si poate sa identifice mai mult de 100 de obiecte din mediul sau.
Alexandru a invatat sa socializeze cu copii de aceeasi varsta cu el si cere jucarii de la adulti cunoscuti si de la alti copii in mod spontan. El cheama persoane familiare pe nume si ii consoleaza pe alti copii spunandu-le, “Nu-i nimic, nu plange, vine mama.”

El vrea mereu sa ii angajeze pe altii in jocul sau. De exemplu, acum invata un colind de Craciun si ii intreaba mereu pe altii daca vor sa cante impreuna cu el.

__________

Miruna

Miruna este o fetita de patru ani. In cadrul evaluarii initiale administrate de personalul Fundatiei Cristi’s Outreach ea s-a prezentat cu intarzieri severe in domeniul cognitiv, al limbajului, si al abilitatii de comunicare. Acum ea poate sa-si comunice dorintele verbal, se joaca cu jucarii corespunzatoare varstei ei, si socializeaza cu alti copii de aceeasi varsta cu ea. Ea a invatat sa cante si sa imite miscari corespunzatoare cantecelor. Mama Mirunei este impresionata de felul cum Miruna interactioneaza cu sora ei acasa, foloseste cuvinte spontan, precum si raspunde la salutul tuturor. Miruna invata acum un colind de Craciun pe care speram ca il va canta pentru parinti, impreuna cu alti doi copii din programul nostru.


http://www.woodallkids.org/Romania/News/Dec08.html


Fundatia “Cristi’s Outreach” a fost un dar de la Dumnezeu pentru Malina si pentru copiii ca ea, cu nevoi speciale, si o spun cu sinceritate, pentru ca sunt mandra de copilul meu. Pot sa ma inteleg cu ea, vorbeste cursiv, in fraze foarte lungi. Mi-e draga ca stie ce ii place si ce nu. De exemplu, imi spune daca ii place o hainuta sau nu.
http://www.woodallkids.org/storiesJ.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby formykid » Mon Feb 01, 2010 2:57 pm

Google nu imi raspunde prea la obiect...hmm...cam cat e chhiria la un ap cu 2 camere in Barlad?
It requires more courage to suffer than to die.
formykid
 
Posts: 55
Joined: Sat Jan 03, 2009 4:45 pm

Postby dora » Thu Mar 11, 2010 1:48 pm

Pe listele de asteptare din cauza lipsei spatiului


NEGLIJENTÃ

Datoritã serviciilor gratuite, dar si a rezultatelor, fundatia Cristi’s Outreach Program are pe listele de asteptare un grup de 20 de copii autisti. Pentru acesti copii se pare cã lucrurile vor decurge mai greu, intrucât spatiul neincãpãtor al sediului fundatiei, nu permite desfãsurarea activitãtilor cu un numãr mai mare de copii. În prezent, sediul fundatiei se aflã în incinta clãdirii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului din Bârlad. „Îi multumim domnului Ionel Stefãnicã Armeanu pentru spatiul oferit, însã datoritã numãrului mare de pãrinti care ne implorã prin telefon sã încercãm sã le salvãm copiii, am avea nevoie de un spatiu mai mare. Nu ne plângem, suntem bucurosi cã reusim sã recuperãm acesti copii. Vom gãsi solutii pentru a ne mãri spatiul, ar fi si pãcat sã renuntãm dupã atâtia ani de muncã“, a mai declarat directorul fundatiei.


În urma unei campanii desfasurate la nivel national de cãtre „Jurnalul National“, în urmã cu an, acestei fundatii i s-au promis multe, însã pânã acum nu s-a întâmplat nimic. La aceea vreme, autoritãtile locale promiteau un teren, plus utilitãtile necesare, cu conditia realizãrii unui proiect de cãtre membrii fundatiei. Singurul ajutor financiar vine din partea celor din America, dar nu este de ajuns pentru a solutiona aceastã problemã.


http://www.woodallkids.org/Romania/News/index.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby formykid » Mon Mar 15, 2010 4:26 pm

Cat se sta in asteptare pe lista de asteptare? De ce depinde acceptarea?Unde ne inscriem pe lista de asteptare daca e cazul/posibilitatea?
Multumesc anticipat.
It requires more courage to suffer than to die.
formykid
 
Posts: 55
Joined: Sat Jan 03, 2009 4:45 pm

buna ziua

Postby ralu22 » Sat Mar 17, 2012 2:01 pm

sunt din braila am un baietel de 2 ani si 7 luni diagnosticat cu autism moderat as dori sa va intreb cum vi s-a parut scoala lui cristi din barlad daca ati fost acolo cu copii dvs ce progrese reale au fc cate ore pe zi au fc terapie ABA si cam cat costa o chirie in oras aproape de scoala va multumesc ast rasp dvs
ralu22
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 28, 2012 5:17 pm


Return to JUD VASLUI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron