ASOC INVATAM CU PICTOGRAME

Moderators: camel, moderators

ASOC INVATAM CU PICTOGRAME

Postby dora » Thu Oct 13, 2016 11:22 am

http://invatamcupictograme.ro/despre-noi/

Învățăm cu pictograme s-a născut ca blog în anul 2011, venind în sprijinul familiilor aflate în situații similare cu a noastră.

Experienta noastra, incepand cu anul 2010, o gasiti si pe blogul personal Viata ca un puzzle: www.dary07.wordress.com
Blogul Invatam cu pictograme oferă materiale elaborate cu pictograme din portalul ARASAAC ( www.arasaac.org), scopul fiind acela de a fi o sursă de informații și resurse gratuite pentru părinții copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist sau alte tulburări de dezvoltare.


In ianuarie 2015 ia fiinta, la Timisoara, ASOCIATIA INVATAM CU PICTOGRAME, al carei scop principal este să susțină drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburare din spectrul autist (TSA) sau cu alte tulburări de dezvoltare, utilizarea suporturilor vizuale în cadrul activitailor desfasurate, precum şi consilierea familiilor acestora prin organizarea de grupuri de suport şi de cursuri sau seminarii relaţionate cu domeniul tulburării din spectrul autist sau alte tulburări de dezvoltare, toate desfasurate in scopul creşterii calităţii de viaţă a acestor persoane dar şi a familiilor acestora. Asociatia desfasoara programe educative,recreative, de informare si constientizare precum si evenimente caritabile pentru copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.
De asemenea, cautam voluntari din Timisoara care doresc sa faca parte din proiectul nostru. Avem nevoie de persoane energice, cu spirit ludic, dornice sa lucreze cu copii si tineri cu autism deoarece activitatile ce urmeaza a fi desfasurate presupun multa rabdare, imaginatie, creativitate.
Oferim training gratuit si posibilitatea de a face parte dintr-un proiect de lunga durata. A se vedea pagina activitati de voluntariat.
De asemenea, parintii care doresc sa se implice in acest proiect, sunt invitati sa ne scrie pe mail: invatamcupictograme@gmail.com
Trimiteţi-ne o cerere pentru a afla mai multe informatii despre activitatile noastre prin pagina de contact.Centrul de resurse in autism ” Invatam cu pictograme”

Cu mare bucurie va anuntam ca incepand cu luna mai deschidem portile centrului nostru de resurse in autism “Invatam cu pictograme” -ICP Timisoara.

In cadrul centrului, parintii vor gasi materiale adaptate necesitatilor copiilor cu autism, vor primi suport informational si moral, iar copiii vor gasi un spatiu care sa le ofere diferite activitati educative,creative si recreative. Scopul nostru este sa oferim activitati si copiilor cu autism care au depasit varsta de 6 ani si care nu mai pot intra in programe de interventie timpurie.

Ne propunem sa oferim:

Pentru parinti:
-resurse si informatii specializate;
-grup de suport pentru parinti;
-workshopuri, seminarii informative

Pentru copiii cu autism:
–materiale adaptate
-grupuri de joc si socializare;
-ateliere de creatie;

-atelierul de povesti;
-Scoala de vara

-diverse activitati recreative, excursii,vizite, iesiri in aer liber;

http://invatamcupictograme.ro/despre-no ... ictograme/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to JUD TIMIS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron