Botosani

Moderators: camel, moderators

Botosani

Postby dora » Fri Oct 05, 2007 10:26 am

Cursuri pentru profesorii si parintii copiilor cu nevoi speciale.
Astazi, la Scoala Speciala Botosani a avut loc inaugurarea Centrului de Consiliere pentru Educatie Incluziva.
Acesta va gazdui cursuri tinute de patru profesori de psihopedagogie speciala care vor incerca sa ii invete pe cei interesati cum pot sa educe elevii cu cerinte educative speciale.


Infiintarea acestui centru vine in sprijinul parintilor si dascalilor care au copii cu cerinte educative speciale. El face parte din proiectul “O scoala pentru toti”, initiat de reprezentanti ai Scolii Speciale din Botosani.
Coordonatorul proiectului spune ca un asemenea centru este mai mult decat necesar in conditiile in care scoala incluziva, scoala in care trebuie sa invete toti copiii indiferent de capacitatile lor, reprezinta o necesitate a zilelor noastre.
Adina Cican, coordonator proiect: “Ideea de baza de la care am pornit este ideea de scoala incluziva, scoala care este pentru toti copii. Chiar asa se si numeste proiectul o scoala pentru toti. Se vor organiza si intalniri de grup cu teme stabilite, probleme de esec scolar, agresivitatea copilului sau alte teme care pot veni dinspre parinti spre noi”.
Cresterea gradului de incluziune a elevilor cu cerinte educative speciale, imbunatatirea capacitatii de relationare a elevilor sau dezvoltarea imaginii pozitive a acestora, sint principalele obiective ale acestui proiect.

Anca Nechita
Vali Grigoroscuta

27 Septembrie 2007, de Stiri Tele`M
Categoria: Invatamant

http://www.telembt.ro/invatamant/%e2%80 ... -speciala/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Nov 25, 2007 11:33 am

17-03-2007
Copiii cu dizabilităţi din Botoşani au un centru de sprijin şi consiliere


(ASIS) - Ieri, la Botoşani, la Şcoala Specială nr. 5 a fost inaugurat oficial Centrul de consiliere şi sprijin pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile lor. Beneficiari sînt 24 de copii din municipiu şi părinţii acestora.

Majoritatea suferă de sindromul Down, dar şi de autism, paralizie cerebrală, hipoacuzie, întîrziere severă în dezvoltarea mentală.

"În centrul nostru avem şi copii care nu au fost incluşi niciodată în nici o formă de specializare. Chiar şi tineri de peste 18 ani. Scopul este să-i integrăm pe aceşti copii în învăţămîntul special.

Activităţile se vor axa pe evaluarea iniţială şi periodică a copiilor, dar şi pe implementarea programului individual de reabilitare în domeniul cognitiv al motricităţii, comunicare şi socio-emoţional. În acelaşi timp vrem să ajutăm persoanele cu Sindromul Down să fie acceptate pentru ceea ce sînt, oameni mai întîi şi apoi oameni cu SD, să le fie respectate drepturile cetăţeneşti şi să le fie apărată demnitatea umană", a spus psihopedagogul Centrului, Cristina Todiraş, specificînd că o mare implicare în implementarea acestui program o are Asociaţia de părinţi "Ne trebuie o speranţă", la care preşedinte este Silvia Griciuc şi, nu în ultimul rînd, finanţatorii centrului: European Children's Help Organisation şi Star of Hope International, Suedia.


Parteneri în proiect pe lîngă finanţatori sînt Consiliul Judeţean Botoşani, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Şcoala specială Botoşani.

"Finanţarea este pentru un an de zile. Este vorba de asigurarea funcţionării centrului, dar şi de costurile pentru dotări, care ajung la 7.000-8.000 lire sterline. După un an vom depune din nou cerere de finanţare pentru a continua proiectul. Dar scopul este ca încet-încet, în 3-4 ani, Asociaţia de Părinţi să preia proiectul şi să încerce să acceseze singuri surse de finanţare", a menţionat directorul Programului Star of Hope România, Gabriela Răducanu. Centrul cuprinde o cameră de joc, una de studiu, o bucătărie şi o sală de mese. (D.F.)

http://www.evenimentul.ro/articol/copii ... liere.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Botosani

Postby dora » Sat Dec 17, 2016 3:36 pm

Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani

http://autismbotosani.ro/?i=1


CIF: 32969125
str. Ion Pillat nr. 28
(în incinta Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități ''Sf. Spiridon'')
Botoșani 710348, Romania

Președinte:
Gabriela Petrea

Email: apca_bt@yahoo.com
Telefon: +40 (753) 454411

O nouă şansă pentru copii cu autism.

O asociaţie de părinţi de la Botoşani a inaugurat un spaţiu de activităţi şi terapie pentru autişti
4 decembrie 2015, 15:08
deCosmin Pătraşcu Zamfirache

http://adevarul.ro/locale/botosani/o-no ... index.html


Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani a reuşit să amenajeze şi să inaugureze un spaţiu de activităţi şi terapie vital pentru pentru copii cu autism.
Este singurul spaţiu de acest fel din Botoşani şi este o încununare a eforturilor asociaţiei din ultimii trei ani.

.. Autismul este o tulburare severă de dezvoltare a copilului de natură neurobiologică şi care apare până la vârsta de 2 ani. Copii atinşi de această cumplită tulburare, prezintă deficienţe de socializare şi comunicare iar în unele cazuri comportament violent şi auto-agresiv ducând la o pierdere treptată a abilităţilor. Lupta cu autismul poate fi câştigată dacă se intervine la timp, iar copilul beneficiază de multe ore de terapie, fiind recomandate chiar 8 ore pe zi. În mare parte însă mulţi copii din România nu reuşesc să beneficieze de astfel de terapii şi nici de centre specializate. O mână de părinţi cu copii bolnavi de autism din Botoşani au decis să lupte pentru ajutorarea celor mici. După trei ani, au reuşit să obţină sprijinul autorităţilor şi au reuşit să deschidă singurul centru de activităţi şi de terapie pentru copii cu autism din judeţul Botoşani.

Două camere cât o lume întreagă

Părinţii constituiţi în Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism au inaugurat vineri dimineaţăa, primul centru de activităţi şi terapie pentru copii din judeţul Botoşani, situat în municipiul Botoşani în apropierea bisericii Sfântul Spiridon. Preşedinta asociaţiei Gabriela Ivan la rândul său mamă de copil cu autism spune că este un moment istoric şi că de fapt odată cu această inaugurare, copii cu autism din Botoşani au primit o şansă în plus pentru recuperare. ”Terapia şi activităţile specifice pentru copii cu autism sunt esenţiale. De ele depinde salvarea acestor copii. Ne bucurăm că am reuşit să punem pe picioare, cu sprijinul autoriăţilor acest centru. Este o adevărată victorie”, spune Gabriela Ivan. Mai precis acest centru este format din două camere, un hol şi grup sanitar, special amenajate pentru copii cu autism.

Aici sunt aduse jocuri specifice pentru terapia copiilor şi locul unde beneficiază de ajutor de specialitate. Spaţiul este destinat pentru 32 de copii cu autism înscrişi la centru. În total sunt 9 terapeuţi pe diferite specializări care vor petrece ore întregi jucându-se şi angrenând copii în diferite activităţi terapeutice destinate recuperării. Fonduri de la Primărie şi acţiuni de caritate Amenajarea centrului inclusiv reparaţiile şi mobilierul au fost obţinute de la autorităţile publice sau din sponsorizări. Totodată plata terapeuţilor a fost realizată cu ajutorul Primăriei şi Consiliului Local Botoşani. Mai precis prin şedinţa de Consiliul Local din luna august la iniţiativa Primăriei au fost alocaţi 27.000 de lei pentru cinci luni. Totodată au fost făcute şi donaţii dar şi participări la evenimente caritabile cu strângeri de fonduri. La inaugurare oficială de astăzi, au participat autorităţile locale, iar parlamentarii Tamara Ciofu şi Doina Federovici au adus cadouri de Moş Nicolae, copiilor cu autism.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Botosani

Postby dora » Mon Dec 19, 2016 12:33 pm

Spaţiu special pentru copiii cu autism
Actualitate - Virginia CONSTANTINIU
http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Actuali ... utism.html

La iniţiativa Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani, municipalitatea, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), a dezvoltat un proiect concretizat într-o cameră de stimulare multisenzorială Snoezelen.

Potrivit conducerii primăriei, camera a fost dotată cu un pat muzical, o coloană cu bule de aer, un panou interactiv sau cu instrumente de percuţie.

De asemenea, în această cameră se află discuri tactile, jocuri de recunoaştere a formelor, toate intrumentele de care copiii suferinzi de autism au nevoie.

„Este un mic gest, un mic ajutor pe care îl putem face pentru aceşti copii. Sunt şi voi fi deschis oricăror solicitări care privesc soarta acestor micuţi”, a precizat Cătălin Flutur, primarul municipiului. Contribuţia financiară a municipalităţii a fost de 95.000 de lei. Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani s-a ocupat de mochetarea spaţiului.

Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creşte comportamentele pozitive ale copiilor cu deteriorări severe senzoriale.

Specialiştii susţin că această cameră senzorială reprezintă o şansă în plus pentru copiii care se confruntă cu această problemă şi care pot beneficia de o terapie specializată, complementară celorlalte terapii recuperatorii.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD BIHOR,BRAILA.BOTOSANI,BUZAU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron