Asociatia Autism Transilvania

Moderators: camel, moderators

Postby dora » Fri Oct 26, 2012 2:12 pm

Asociaţia Autism Transilvania a primit sediu în valoare de 300.000 de lire sterline


Asociaţia Autism Transilvania s-a mutat în casă nouă. O fundaţie de caritate din Marea Britanie a investit în noul sediu al organizaţiei de pe strada Gheorghe Marinescu nu mai puţin de 300.000 de lire. Asociaţia va acorda servicii de zi acreditate de recuperare şi educaţie pentru un număr de 50 de copii afectaţi de această tulburare. Imobilul va fi folosit de Asociaţia Autism Transilvania pe o perioadă minimă de zece ani.



Terapie comportamentală, logopedie, chinetoterapie, departament de incluziune şcolară şi unul de consiliere, dar şi loc de joacă, de toate vor beneficia copiii cu autism în noul sediu. În proiect este şi amenajarea unei grădini terapeutice senzoriale.

„Cea mai mare durere este să afli că ai un copil cu această problemă şi după aceea să vezi că deşi ştii ce ar trebui să faci, nu poţi să-i oferi copilului tău din cauza costurilor în primul rând şi din cauză că nu există acel sistem coerent de care v-a spus, de la identificare timpurie, la diagnosticare, intervenţie timpurie, incluziune şcolară, suport pentru adolescenţi şi pentru adulţi”, a declarat Milena Prună, preşedinte Asociaţia Autism Transilvania.

Din păcate, copiii nu vor beneficia de servicii terapeutice gratuite. Pentru opt ore de terapie pe zi costurile pentru un copil cu autism se ridică la cel puţin 1000 de euro pe lună. „Situaţia terapiei copiilor, este din punctul nostru de vedere probleme Guvernului şi a ministerelor care ar trebui să suporte financiar aceşti copii. Ne luptăm în continuare pentru legea 151 din 2010, am depus o altă petiţie în Parlament împreună cu alte 13 ONG-uri din ţară. Nu ne lăsăm, ne dorim ca sistemul să ofere un program coerent de recuperare şi de sprijin pentru persoanele cu autism în România”, a precizat Milena Prună.

„Este o mare oportunitate atât pentru copii, cât şi pentru noi terapeuţii, specialiştii care lucrăm în domeniu, în sensul că avem aici dotarea necesară desfăşurării unei astfel de activităţi”, a declarat Claudia Graur, terapeut în cadrul Asociaţiei de trei ani.

La inaugurarea sediului au partcipat şi reprezentanţi ai unor instituţii din Anglia, specializate în educaţia copiilor cu autism, care vor colabora cu AAT pentru implementarea în Cluj-Napoca a unor tehnici şi metode specifice, în vederea creşterii nivelului serviciilor oferite de organizaţie. „Cred că este foarte important, mă simt privilegiat să iau parte la acest proiect, am văzut visul devenit realitate şi cred că va ajuta mulţi copii, familiile lor, nu doar aici în Cluj ci din toată ţara. Astfel de proiecte mai avem implementate în India, Mozambic şi Thailanda”, a spus Andy Webb, preşedinte al Christian Community Ministries UK.

În ultimii doi ani la nivelul judeţului Cluj au fost identificate şi înregistrate cu autism la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului 400 de persoane
http://citynews.ro/eveniment/asociatia- ... ne-1223676
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Oct 26, 2012 7:58 pm

Englezii au construit un sediu nou pentru copiii cu autism din Cluj



Nu mai puţin de 38 de englezi au petrecut această săptămână la Cluj, ajutând la finisarea noului sediu al Asociaţiei Autism Transilvania, pus la dispoziţie pe termen lung de fundaţia de caritate Christian Community Ministries (CCM) din Marea Britanie. Sediul în care va funcţiona un centru de zi pentru copiii cu autism se află pe strada Prof. Dr. Ghe. Marinescu nr. 86 şi şi-a deschis porţile pentru copii ieri, 25 octombrie.

Pentru construirea şi dotarea noului centru s-au investit 300.000 de lire sterline, acest lucru asigurându-le celor 50 de copii cu autism, beneficiari ai asociatiei, un loc cu adevarat adecvat unde să urmeze tratamentul de care au nevoie: săli de terapie, logopedie, kinetoterapie, integrare senzoriala, bucătarie didactică, sali şi spaţii de joacă.

“Suntem fericiti că, în sfârşit, copiii noştri au toate condiţiile necesare recuperării şi dezvoltării lor cât mai armonioase. Ne dorim ca terapia acestor copii să fie luată în serios şi de autorităţi şi să fie decontată de statul român, iar educaţia lor să se facă pornind de la cerinţele educative specifice autismului. Mulţumim CCM UK şi tuturor sponsorilor şi partenerilor noştri care au crezut în noi şi ne-au ajutat să reuşim”, a spus Milena Prună, preşedinte AAT.

Din delegaţia engleză au făcut parte şi specialişti cu experienţă de peste 30 de ani în recuperarea copiilor cu autism, care s-au angajat să sprijine formarea profesioniştilor asociaţiei la standarde europene.

Determinarea părinţilor clujeni care conduc asociaţia ne-a convins să venim la Cluj şi să punem la dispoziţia lor toate resursele de care dispune şcoala noastră, astfel încât efortul comun să aducă o schimbare semnificativă nu doar pentru Cluj, ci şi în România”, a declarat Jude McGuinness, director al scolii speciale RoseBank, care se ocupă de 30 de ani de educaţia copiilor cu autism în Marea Britanie.

Prezent la inaugurarea noului centru, prof. univ. dr. Daniel David a asigurat delegaţia engleză ca “a investit în proiectul cel mai potrivit şi în oamenii care trebuie”.

Colaborarea Asociaţiei Autism Transilvania cu CCM UK a început în urma cu 4 ani, când membrii fundaţiei de caritate au adus cadouri în cutii de pantofi pentru cei 15 copii din cadrul asociaţiei la acea vreme.

De-a lungul anilor, activitatea AAT le-a atras atenţia şi le-a câştigat respectul: au pus la dispoziţia AAT pe termen lung un imobil de 900 de mp şi 2 spaţii exterioare, contribuind şi la amenajarea şi dotarea acestora.
http://www.floresti-gilau.ro/englezii-a ... m-din-cluj
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby Milena » Fri Nov 02, 2012 7:03 am

Multumesc, Dora, pentru intreaga ta activitate pe acest forum!

Ne bucuram pentru aceasta realizare, deopotriva copii, parinti, angajati, voluntari.

Va doresc mult succes tuturor si incredere in ceea ce faceti.

Milena
Mara - aprilie 2000; diagnostic: autism infantil; alte observatii: prematur gradul III
Milena
 
Posts: 346
Joined: Mon Sep 29, 2003 1:38 pm
Location: Cluj-Napoca

Postby dora » Mon Nov 05, 2012 2:12 pm

dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Dec 31, 2012 11:50 am

dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby camel » Sun Apr 14, 2013 9:11 am

Asociaţia Autism Transilvania construieşte o grădină senzorială pentru copii autişti

Reprezentanţii Asociaţiei Autism Transilvania au anunţat construirea unei grădini senzoriale pentru copii autişti, unde aceştia vor fi stimulaţi în ce privesc simţurile omului, învăţând toate acestea prinrtr-o metodă cât mai naturală de învăţare.

“Un alt proiect foarte drag nouă este este acela al gădinii senzoriale care va fi amenajată în spatele centrului de zi al Asociaţiei Autism Transilvania. Este un proiect prin care copiii vor avea acces la o serie de stimuli prin care învăţarea să fie mai eficientă. Acolo copiii vor planta împreună cu specialiştii noştri, fructe, legume, vor avea un loc de joacă cu apă, un loc de picnic astfel încât să fie stimulaţi la nivel auditiv, olfactil, tactil, gustativ, iar modalitatea prin care învaţă să trăiască într-un mediu este cât mai natural. Este o modalitate prin care persoanele cu autism pot să înveţe foarte bine, majoritatea persoanelor cu autism prezintă probleme la nivel senzorial şi atunci noi venim în întâmpinarea cestor deficite într-un mod cât se poate de natural”, a declarat Milena Prună, reprezentant al Asociaţiei Autism Transilvania.

Aceştia au spus că îşi doresc ca grădina senzorială să fie activă din acest an, spre sfârşitul verii.

http://cluj-am.ro/?p=5179
camel
 
Posts: 613
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby camel » Sun Apr 14, 2013 9:14 am

http://www.mediafax.ro/social/prima-sco ... j-10706940

Prima şcoală pentru copiii cu autism din România va fi inaugurată în toamnă, la Cluj


Preşedintele Asociaţiei Autism Transilvania (AAT), Milena Prună, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în această unitate de învăţământ se va preda după metode de învăţare în premieră naţională, în urma unei colaborări cu o şcoală de profil din Marea Britanie.

"Prima şcoală din România pentru copiii care suferă de tulburări de autism va fi inaugurată în toamna acestui an la Cluj-Napoca, urmând să funcţioneze 7 clase cu câte 6 elevi, deci vor fi maximum 42 de elevi. Vor fi clase din învăţământul preşcolar şi primar, de la grădiniţă până în clasa a IV-a, în care se va preda după metode în premieră naţională, în urma unei colaborări cu o şcoală de profil din Marea Britanie, care va superviza întreg procesul educaţional. Şcoala va beneficia de cabinete de logopedie, de kinetoterapie, ergoterapie, terapie prin muzică", a spus Prună.

Potrivit acesteia, până la începerea anului şcolar 2013-2014 vor fi organizate cursuri de instruire pentru viitorii profesori.

Şcoala va funcţiona în incinta sediului AAT din Cluj-Napoca, iar programul va fi între orele 8.00-16.00.

De asemenea, în cadrul şcolii va funcţiona şi o grădină senzorială, care va fi amenajată în spatele unităţii.

"Prin acest proiect, copiii vor avea acces la o serie de stimuli prin care învăţarea să fie mai eficientă. Copiii vor planta, împreună cu specialiştii, fructe, legume, vor avea un loc de joacă cu apă şi un loc de picnic, astfel încât să fie stimulaţi la nivel auditiv, olfactiv, tactil, gustativ. Este o modalitate prin care persoanele cu autism, care au un deficit senzorial, pot să înveţe foarte bine" , a explicat Prună.

Şcoala va fi realizată în urma unui parteneriat public-privat, între AAT şi Consiliul Judeţean Cluj, prin Centrul de Educaţie Incluzivă al acestei instituţii.

Şcolarizarea va fi gratuită, copiii urmând să fie selectaţi de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, iar părinţii urmează să anunţe acest centru, care se ocupă de orientarea şcolară a copiilor.

"Vor trebui să precizeze că au copii care suferă de tulburări de autism, pentru că este o şcoală care se adresează exclusiv acestor copii, iar de la acest centru vor fi orientaţi spre noi. Copiii vor fi evaluaţi, se va face un plan de intervenţie, astfel încât să fim pregătiţi la începutul anului şcolar", a spus preşedintele AAT.

Milena Prună a menţionat că învăţătorii şcolii vor proveni din învăţământul de stat şi vor fi instruiţi special pentru a le putea preda copiilor cu autism, urmând să fie plătiţi de Consiliul Judeţean Cluj, iar fiecare clasă va beneficia şi de un specialist în terapii specifice acestei tulburări, plătit de AAT.

În anul 2012, în judeţul Cluj peste 400 de copii au fost diagnosticaţi cu tulburări de autism.

Reprezentanţii AAT marchează, marţi, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului printr-o serie de manifestări, printre care interacţiunea copiilor cu autism cu câini acreditaţi pentru terapie, cu un măgăruş şi specii de reptile.

În cursul serii, clădirea Casino din Cluj-Napoca va fi iluminată în albastru, culoarea oficială a Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

AAT a fost înfiinţată în anul 2006 la Cluj-Napoca.
camel
 
Posts: 613
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby dora » Wed Aug 28, 2013 6:30 am

Cand un om cu ambitie si cu un scop bine stabilit isi propune ceva, nu are cum sa nu reuseasca. Asta demonstreaza Milena Pruna, presedintele Asociatiei Autism Transilvania.
Video

http://stirileprotv.ro/stiri/ardeal/b-u ... lui-b.html

Inca din 2006, centrul infiintat de Milena Pruna livreaza servicii pentru copii afectati de autism. De atunci si pana in prezent, peste 200 au beneficiat de ajutor specializat, iar fetita ei, Mara, ii da puterea sa continue lupta.

„Am si eu o fetita cu aceasta tulburare si drumul a fost foarte lung. Si noi am pornit de la un invatamant special la un invatamant obisnuit cu insotitor permanent. Si acum am reusit in sfarsit si am ajuns la performanta in care Mara merge la o scoala normal fara insotitor”, povesteste presedinta Asociatiei Autism Transilvania.

In 2002, cand a aflat ca fetita ei sufera de autism, Milena Pruna a simtit ca lume ei se prabuseste. Totusi, a gasit puterea sa lupte, iar rezultatele incredibile au determinat-o sa vrea mai mult. Din dorinta de a ajuta cati mai multi copii si parinti, Milena Pruna a continuat lupta si astfel, in septembrie va inaugura o scoala speciala pentru copiii cu autism.



In urma experientei avute in familie si incercarilor prin care a trecut de-a lungul anilor, Milena Pruna este una dintre putinele persoane care pot oferi sfaturi pertinente parintilor aflati intr-o astfel de situatie.

„Sa invete ce este aceasta tulburare pentru ca felul in care comunici cu copilul si felul in care abordezi copilul conteaza foarte mult si il ajuta pe copil. Fara o informare precisa si fara un ajutor specializat sunt putine sanse sa ajuti efectiv acel copil”, spune aceasta.

De ajutorul oferit de Marinela Pruna prin intermediul AAT beneficiaza si copii din alte judete. Un exemplu este Crina Oprisan, care s-a mutat in Cluj din Maramures special pentru acest centru.

„Asociatia m-a ajutat foarte mult. Fetita evolueaza foarte mult, a inceput sa vorbeasca, a inceput sa reactioneze pentru ca era foarte indiferenta”, spune mama.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby dora » Tue Apr 08, 2014 9:44 pm

Grădină senzorială pentru copii cu autism
Digi24.ro
02.04.2014 20:09
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Dig ... +cu+autism


Metodă inedită de tratare a copiilor cu autism, aplicată în premieră la Cluj-Napoca. Micuţii vor fi ajutaţi să se integreze mai bine în societate, cu ajutorul unei grădini senzoriale. Realizată pe model britanic, aceasta este menită să îi înveţe pe copii să se concentreze mai bine.
O grădină de legume, o zonă de picnic, un spaţiu de joacă şi un loc de căţărare. Toate fac parte din cea mai nouă metodă, folosită în tratatea copiilor cu autism: grădina senzorială. Aici se vor juca şi învăţa 70 de copii din Cluj-Napoca.

"L-au ajutat foarte mult pe băieţelul meu, în mod special în comportamentul lui pe care îl are acum, prin felul lui de a fi, de a reacţiona. Îi place grădinăritul şi o să mă ajute şi pe mine acasă să punem roşii, castraveţi", a spus un părinte.

Fiecare copil va planta în grădina senzorială legume şi pomi fructiferi, de care va avea grijă pe tot parcursul anului. Micuţii mai au la dispoziţie şi două săli pentru integrare senzorială, unde vor învăţa cu ajutorul culorilor şi a muzicii.

"Pentru stimularea vizuală. Îi ajută având mai multe culori. Îi ajută foarte mult şi pentru recunoaşterea culorilor, pentru învăţarea culorilor", a explicat Teodora Dâlma, asistent social.

Proiectul Asociaţiei Autism Transilvania a costat 360.000 de lei, bani obţinuţi atât din donaţii, cât şi din fonduri alocate de Ministerul Muncii.

"Foarte mulţi copii cu autism prezintă deficit senzorial. Astfel, dacă un copil cu autism flutură mâinile prin faţa ochilor sau priveşte periferic obiecte, am observant că după ce parcurge acele sesiuni de stimulare vizuală, în camerele senzoriale, aceste comportamente sunt mult reduse", a precizat Milena Prună, preşedintele fundaţiei AAT.

Terapeuţii din Cluj-Napoca apelează şi la animalele de companie pentru a le oferi copiilor o experienţă inedită de învăţare.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby dora » Tue Nov 24, 2015 2:23 pm

Clujenilor le pasa de copiii care sufera de autism! Peste 5.500 de euro, strânși la un concert caritabil

De către Adrian Loghin - 28 octombrie 2015

http://cluju.ro/ultimele-stiri/clujenil ... caritabil/


Concertul caritabil „Te iubesc”: Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus au făcut sală plină și au convins clujenii să susțină școlarizarea copiilor cu autism
Campania „Start de la educație la viață” continuă printr-o campanie de SMS


Peste 24.500 de lei a strâns Asociația Autism Transilvania la concertul caritabil „Te iubesc”, susținut în 17 octombrie de artiștii Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus, alături de Mara Prună, la Auditorium Maximum din Cluj-Napoca. Cu acești bani, 58 de copii care suferă de tulburări din spectrul autist pot merge la grădiniță și școală până la sfârșitul anului. Mai exact, este vorba de 28 de copii care merg la grădiniță și 30 de școlari din clasele I-VIII , pentru care Asociația Autism Transilvania va asigura gratuit coordonarea programelor derulate pentru incluziunea școlară a acestora pentru 3 luni.

„Ne bucurăm să vedem că clujenilor le pasă de soarta celor mai puțin norocoși ca ei. Le mulțumim în primul rând artiștilor Paula Seling, Grigore Leșe și Ramona Raus, care ne-au sprijinit necondiționat în organizarea acestui concert extraordinar, dar și publicului, care a umplut sala, a apreciat prestația artiștilor și a contribuit la școlarizarea în bune condiții a copiilor înscriși în asociație”, a declarat Milena Prună, președintele Asociației Autism Transilvania.

Aceasta a apreciat deschiderea din partea autorităților locale, precum și sprijinul venit din partea mediului de afaceri și a presei. „Vrem să le mulțumim și pe această cale partenerilor și sponsorilor evenimentului, fără de care nu ar fi fost posibil: Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Sala Polivalentă, Cluj Arena, PMA Invest, Hotel Granata, M M Show. Ne-a ajutat foarte mult echipa Vitrina Advertising, precum și partenerii media – Realitatea TV, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, Cât Costă Clujul, alături de întreaga presă clujeană, mereu alături de noi”, a completat Milena Prună.

Concertul face parte din proiectul „Start de la educație la viață”, prin care Asociația Autism Transilvania urmărește recuperarea și incluziunea educațională a 81 de copii cu autism, pe durata unui an întreg. „În România, terapia de recuperare a unui copil cu autism este susţinută aproape în totalitate de către părinţi. Serviciile de specialitate nu sunt suportate decât într-o foarte mică măsură de către guvern sau prin asigurările de sănătate. Prea puține familii îşi pot permite să susţină financiar terapia necesară, din cauza costurilor ridicate. Prin acest proiect, încercăm să venim în sprijinul famiilor cu copii care suferă de tulburări din spectrul autist”, a explicat președintele AAT.

Proiectul continuă printr-o campanie de SMS: cei care doresc să susțină copiii cu autism din Cluj-Napoca pot dona 2 euro prin SMS la numărul 8845 (valabil în rețelele Orange, Telekom Mobile Romania și Vodafone). Campania de SMS se desfășoară până în 15 ianuarie 2016.

Mai multe informații: www.autismtransilvania.ro, www.facebook.com/AutismTransilvania.

Asociatia Autism Transilvania (AAT) este o organizație non-guvernamentală înființată în august 2006, la inițiativa unor părinți puternic motivați, care au copii cu afecțiuni din spectrul autist. Asociația oferă servicii de recuperare a copiilor prin intermediul terapiei cognitiv-comportamentale, logopediei, ergoterapiei, kinetoterapiei și interacțiunii prin muzică și mișcare – soluții individualizate pentru fiecare copil.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby dora » Sun Feb 28, 2016 8:59 am

Interacțiunea prin muzică, benefică pentru copiii cu autism
de Ioana Pîrlea, 18 ianuarie 2016,

http://ziuadecj.realitatea.net/evenimen ... 44284.html

Din ianuarie până în august, 30 de copii cu afecțiuni din spectrul autist vor participa săptămânal la ședințe gratuite de interacțiune prin muzică
.




Cei 30 de copii vor avea acces săptamânal la OptiMusic, un sistem audiovizual bazat pe interacţiunea dintre fasciculele de lumină şi de culoare, care poate fi adaptat la nevoile specifice persoanelor cu autism, find deopotrivă un instrument de comunicare, dar și unul educativ. Sistemul se adresează persoanelor cu deficienţe în învăţare, emoţionale şi comportamentale, motiv pentru care este indicat pentru copiii cu autism.

Proiectul este implementat de Asociația Autism Transilvania (AAT), organizație care oferă servicii de recuperare a copiilor cu afecțiuni din spectrul autist. Inițiativa AAT, desemnată drept câștigătoare în cadrul unui program pentru sănătatea copiilor, va fi sprijinită cu 11.000 de lei.

„Datorită faptului că muzica este ceva foarte plăcut pentru majoritatea copiilor cu autism și pentru că poate deveni cu ușurință un instrument prin care aceștia reușesc să își comunice mai bine emoțiile, stările și uneori chiar gândurile, considerăm extrem de importantă această finanțare. Metodele utilizate îi vor ajuta pe unii copii să dobândească noi achiziții în materie de cuvinte, cultură muzicală, dezvoltarea imaginației, creație, dublate în permanență de momente de relaxare și bună dispoziție", a declarat Nicoleta Niste, director executiv în cadrul AAT.

Interacţiunea prin muzică în abordarea copiilor cu autism este o metodă relativ nouă pentru România, ce presupune utilizarea muzicii şi a instrumentelor muzicale pentru dezvoltarea comunicării şi a abilităţilor sociale şi emoţionale. Originalitatea metodei constă în tehnicile specifice: oglindirea - redarea identică a comportamentului copilului, simultan cu acesta; explicarea verbală a comportamentelor copilului, pe ritm muzical; imitarea comportamentelor inițiate de copil în cadrul ședintelor de lucru; acompanierea cu instrumente muzicale sau cu secvențe sonore verbale a unor comportamente inițiate/ manifestate de cop
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Asociatia Autism Transilvania

Postby dora » Wed Dec 05, 2018 1:02 pm

Beyond disability - eveniment care sărbătorește abilitățile unor copii și tineri speciali
l
http://www.monitorulcj.ro/actualitate/6 ... mxcaf.dpbs

De ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, aniversată pe 3 decembrie, Asociația Life Force și Asociația Autism Transilvania sărbătoresc abilitățile unor copii și tineri speciali în cadrul evenimentului Beyond Disability, care are loc miercuri, 5 decembrie, de la ora 18.00, la Auditorium Maximum.
Ocazia - lansarea primului album al Modiwo, intitulat |REVIVE|.

Provocarea - trupa a invitat pe scenă, să fie parte din spectacol, copii și tineri de la Centrul pentru Autism Transilvania, Centrul Asociației Down Raluca și Școala pentru deficienți de auz, cărora li se alătură tineri de la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Liceul de Coregrafie Octavian Stroia, Universitatea Babeș-Bolyai și alți invitați speciali. „Deși existăm ca trupă din 2012, este pentru prima dată când propunem publicului un album întreg pe care sunt doar piese create în spiritul Modiwo.

Pentru că ne-am dorit foarte mult ca lansarea acestui album să reflecte preocuparea noastră constantă pentru cei în nevoie, am vrut să-i adăugăm o latură caritabilă. Iar la final de vară, când ne-am gândit cum să fie evenimentul de lansare, ne-am dat seama că știm o mulțime de persoane talentate, cu dizabilități, care s-ar bucura să ia parte la sărbătoarea noastră. Așa am ajuns la cel mai îndrăzneț proiect de-al nostru - un concert în care sunt implicate aproape 100 de asemenea persoane, care cântă și dansează pe scenă alături de noi”, spune solista trupei, Oxana. Nu este pentru prima dată când trupa Modiwo vine în sprijinul copiilor devaforizați - în 2015, de exemplu, într-un proiect numit „Fruit Fusion”, trupa a susținut un concert la care intrarea s-a făcut în baza unui... kilogram de fructe. S-au adunat astfel peste 800 de kg de fructe pe care membri trupei le-au dăruit apoi, la pachet cu un moment muzical, unor case de copii din Cluj-Napoca. Asemenia concerte au fost organizate de Modiwo la Oradea, Satu-Mare și Baia Mare.

Intrarea la evenimentul Beyond Disability din 5 decembrie este liberă, iar în deschiderea concertului, programat să înceapă la ora 19.00, va avea loc un Târg de Crăciun cu produse realizate de persoane cu nevoi speciale.

Membri trupei și ai celor două asociații organizatoare își doresc ca în sală să fie prezenți toți clujenii care cred într-o societate incluzivă, care apreciază abilitățile de dincolo de dizabilitate, care știu să găsească lucrurile care ne unesc, dincolo de diferențe.

Asociația Autism Transilvania (AAT) este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2006 de câțiva părinți care nu au acceptat realitatea acelor vremuri când serviciile adresate copiilor cu tulburări din spectru autist erau aproape inexistente. Acești părinți au sperat și speră în continuare că toți copiii au șanse să își atingă potențialul maxim, dacă au acces la servicii specializate. În această calitate, dorim să vă invităm să vă alăturaţi eforturilor noastre de a sprijini 73 de copii cu autism şi de a deveni o parte activă a visului nostru de a le oferi o viaţă mai bună.

Asociaţia Life Force este o organizaţie non-profit din Cluj, care din 2005 promovează un stil de viaţă sănătos și echilibrat, oferă activităţi de dezvoltare personală atât persoanelor cu nevoi speciale, cât şi publicului larg. În proiectele acesteia, foloseşte o metodă foarte eficientă și atractivă și anume arta, care are rolul de a transmite mesaje într-un mod estetic și profund.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to JUD CLUJ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron