Am pasit in cel de-al treilea an, si ultimul, in care vom mai putea sustine cursurile in forma actuala. Se schimba vremurile, se schimba regulile, se schimba oamenii.
In principiu criteriile de eligibilitate se mentin aceleasi ca si in anii trecuti. La fel si forma cursurilor, lectorii si directiile pe care deja le-am dat. Toate sunt trecute mai jos. Singurul aspect cu adevarat important e faptul ca studentii vor trebui sa-si termine supervizarile pana cel mai tarziu la jumatatea anului 2014 si vor trebui sa-si dea si examenul tot pana la aceeasi data. Din nou insa, in pofida selectiilor si a interviurilor pe care le-am facut, in continuare am avut surpriza sa vedem studenti care habar nu au ceea ce isi doresc de la cursuri, considerand ca e doar inca un curs pe care ar trebui sa-l bifeze si nerealizand ca e in esenta nu doar mult mai mult decat atat dar si infinit mai important. Prin prisma istoriei deci, imi permit sa atrag atentia viitorilor studenti ca e un curs interactiv si un curs la care nu se trece fara a invata si nicidecum pe criterii de "merge si asa".
Multumesc
Criterii de eligibilitate :
Absolvent al unei forme de invatamant superior indiferent de profil
1. Un an de experienta in lucrul cu copii cu autism
2. Cunostinte de limba engleza
3. Cei douazeci de cursanti vor fi admisi in baza documentelor prezentate si a interviului care va urma .
4 . Documentele vor fi trimise la adresa de email damian.nedescu@gmail.com sau alina.bobarnac@gmail.com sau vor fi inmanate personal , intr-un plic cu numele candidatului scris pe el ,la adresa centrului Horia Motoi din strada Zambilelor nr 62-64 , sector 2 , Bucuresti
5. Candidaturile trebuie sa ajunga pana cel mai tarziu la data de 30 noiembrie , urmand ca pana pe 15 decembrie sa fie tinute interviurile si anuntati candidatii admisi .
Documente :
1.CV
2.Scrisoare de intentie
3.Recomandari ( parinti sau organizatii ) cu nume si numere telefon
4.Diploma Licenta (in copie)
5.Fisa Matricola a anilor de facultate (in copie )
Detalii curs :
Cursul va avea o durata de douasprezece luni , ianuarie 2013 - decembrie 2013 si va fi tinut o data pe luna , cate doua zile - la fel ca si in anul 2011 , cel mai probabil vineri si sambata .Cursurile vor fi tinute de catre Neil Martin si Alina Bobarnac . De asemenea va exista posibilitatea de supervising in functie de discutiile pe care fiecare le veti purta cu Neil Martin sau Alina Bobarnac sau oricare alt consultant acreditat .Va fi asimilat cu “ coursework-ul” cerut de BACB in noile norme de acreditare pentru certificarea BCaBA fiind un curs aprobat de “ Behavior Analyst Certification Board “ .
5 . Costurile cursului sunt de 173 lire sterline/luna , respective 2076 lire sterline / an , platibili lunar. in valuta sau in lei la cursul BNR pentru luna care urmeaza .
6 . La finalul cursului se va elibera o diploma de terminare a respectivului curs , obligatoriu in certificarea BACB .
Conditiile care trebuie indeplinite pentru a va putea inscrie la examenul de certificare BCaBA (Board Certified Assistant Behavior Analyst)
• Terminarea facultatii de psihologie sau alta facultate adiacenta (in Romania);
• Terminarea unui curs de specializare in Analiza comportamentala aplicata (Applied Behavior Analysis – ABA) aprobat de BACB. Informatii: http://www.bacb.com/becom_frame.html respectiv cursul facut de Neil Martin la Bucuresti in anul 2011.
• Contract de supervizare cu un analist comportamental acreditat BACB sub supervizarea caruia trebuie efectuate un numar de 1000 de ore de practica in terapia ABA, dintre care 50 de ore sunt lucru direct cu supervizorul. Cele 1000 de ore incep din momentul inceperii cursurilor de terapie comportamentala si incheierii contractului cu supervizorul.
Informatii: http://www.bacb.com/becom_frame.html
• Trimiterea aplicatiei pentru examenul BCaBA la Behavior Analyst Certification Board (BACB; www.bacb.com).
Informatii: http://www.bacb.com/becom_frame.html