SURASUL ALBASTRU

Moderators: camel, moderators

SURASUL ALBASTRU

Postby dora » Wed Aug 06, 2014 9:04 pm

http://www.surasulalbastru.ro/

Adresă Sediu: Strada Frederich nr. 14, Iași

Adresă Punct de lucru: Aleea Sucidava, nr.6 (lângă Școala Gimnazială ”George Călinescu”)

Preşedinte: Mădălina Ruxandra Nichita

Web: www.surasulalbastru.ro
E-mail: office@surasulalbastru.ro, surasulalbastru@gmail.comSimona Filip, coordonatorul Centrului “Surâsul Albastru” – 0756.700.764Surâsul Albastru este o asociație nonguvernamentală, cu personalitate juridică română, nou înființată în 2011 de către un grup de ieșence, mămici de copii cu tulburări din spectrul autist. Entuziasmul, încrederea și rezultatele obținute cu proprii copii sunt pietrele de temelie care au fost puse la baza asociației.

Asociația Surâsul Albastru este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist, în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte.

Misiunea Surâsul Albastru este aceea de a implementa cele mai moderne și eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare și formare a persoanelor cu autism, pentru valorificarea şi dezvoltarea maximă a potenţialului lor, în vederea integrării acestora în comunitate și a unei vieţi independente. De asemenea, Asociația iși propune soluționarea problemelor care țin de conștientizare, informarea corectă și schimbări legislative în susținerea drepturilor persoanelor cu autism.

Viziune - schimbarea percepției la nivel de societate a ideei de autism asociată unei persoane condamnată pe viață, în autism – persoana specială cu posibilitatea de integrare și autonomie, care poate aduce contribuții comunității în care trăiește.
http://www.bzi.ro/s-a-deschis-primul-ce ... deo-435781


Un nou centru de servicii social-comunitare a fost inaugurat ieri in municipiul Iasi, in incinta fostului post termic de pe Aleea Sucidava nr. 6 din zona Alexandru cel Bun, langa scoala "George Calinescu"
.

Serviciile oferite in cadrul Centrului Multifunctional de Servicii Social-Comunitare pentru persoanele cu dizabilitati se adreseaza in primul rand copiilor cu autism din Iasi, dar si persoanelor adulte care se lupta cu aceasta boala. Aceste persoane vor putea beneficia, in cadrul centrului de zi de consiliere psihologica, sociala sau juridica, de diverse terapii specifice acestei boli si bineinteles de multiple activitati pentru petrecerea timpului liber. Cei care au colaborat pentru deschiderea acestui centru sunt Primaria municipiului prin Directia de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi in parteneriat cu Asociatia umanitara Surasul Albastru. "Am inaugurat un centru de zi pentru persoanele cu dizabilitati care se adreseaza cu preponderenta celor cu autism. Acestia vor beneficia in principal de asistenta sociala si de servicii primare si de specialitate, oferite de personal calificat. Pentru amenajarea spatiului s-au investit in jur de 100.000 de lei, din care 81.000 de lei au fost oferiti de primarie, iar diferenta a fost suportata de asociatia partenera. Personalul specializat care va asigura buna desfasurare a centrului este din cadrul Directiei de Asistenta Comunitara, dar si voluntari ai Asociatiei Surasul Albastru. Pe viitor vom face tot posibilul sa accesam cat mai multe astfel de fonduri pentru deschiderea altor asemenea centre", a spus Luminita Munteanu, directorul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi. Copiii si persoanele cu autism din Iasi se vor putea bucura, in cadrul centrului, de diferite activitati interactive organizate de voluntarii si personalul specializat al centrului, menite sa le usureze integrarea in societate.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: SURASUL ALBASTRU

Postby dora » Mon Oct 10, 2016 10:40 am

BUCURIE PENTRU COPIII CU AUTISM

SEPTEMBER 12TH, 2016,

http://www.surasulalbastru.ro/?p=621#more-621

Cu ocazia „Zilei porților deschise”, eveniment organizat pe 9 septembrie 2016 la Asociaţia Surâsul Albastru din Iași, copiii cu autism, alături de părinți, voluntari și vizitatori, s-au bucurat de inaugurarea încăperii destinate terapiilor prin stimulare senzorială, cu echipamente și materiale specifice.

Noua cameră a fost amenajată prin Proiectul „Cameră senzorială pentru copii şi adolescenţi cu autism”, finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale pentru persoane cu dizabilităţi din Iaşi, Aleea Sucidava nr. 6, P.T.13.

În camera senzorială se vor desfăşura activităţi ce presupun dezvoltarea senzorială (auz, văz, miros, atingere etc.), coordonarea şi echilibrul, stimularea kinestezică etc. Prima etapă din proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi a constat în amenajarea unei camere multisenzoriale pentru copiii și adolescenții cu autism din judeţul Iași şi continuă cu următoarea etapă, ce presupune desfășurarea de activități de terapie de integrare și stimulare senzorială în cadrul Centrului Multifuncțional Surâsul Albastru, conform unei planificări stabilite de echipa de terapeuţi.


Prin desfăşurarea proiectului „Camera Senzorială pentru copii şi adolescenţi cu autism” preconizăm următoarele rezultate: implicarea a cel puţin 20 de copii și adolescenți din județul Iași în activități de stimulare senzorială pe durata proiectului, oferirea de informaţii şi consiliere în problematica autismului și a percepției senzoriale pentru 20 de familii din județul Iași, desfășurarea ședințelor de terapie de stimulare senzorială pentru copiii înscrişi în Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale pentru persoane cu dizabilităţi şi informarea comunităţii de rezultatele terapiei prin integrare senzorială prin fotografii postate în mediul online
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD IASI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron