stiti ceva despre tanakan si tonotil n?

Moderators: camel, moderators

stiti ceva despre tanakan si tonotil n?

Postby seba8nst » Thu Jan 06, 2005 7:51 am

salut! Bun gasit in noul an 2005 si sa avem cu totii parte de progrese cat mai mari din partea copiilor nostri!
La inceput de an ne-am apucat sa facem dosarul pentru certificatul dat de stat, pentru ca mama Mirunei sta cu ea tot timpul la gradinita si deci nu se poate angaja, si de bani este nevoie oricum. Lucrurile au mesr bine pana acum, daca se poate spune asa, dar doctorita NPI, care intre noi fie vorba are unele carente mari pentru o profesie incarcata cu atata raspundere, ne-a dat tratament cu tanakan si tonotil n. Pana acum Miruna a facut un tratament cu cerebrolisin si encephabol (piritinol) dat de d-na adoctor Sanda Magureanu, din Bucuresi, care ne spusese ca nu este autista, doar hiperkinetica si cu deficit de atentie, tratament pe care ar fi trebuit sa il continuam acum. d-na NPI de aici ne daduse acum vreo 2 luni carbazepim, sau ceva in genul asta, dar nu i l-am dat, oricum atunci Miruna a fost f. racita si cam voma medicamentele de raceala, dar altele.
daca stiti ceva despre aceste 2 medicamente, va rog sa imi spuneti si mie, pentru ca asa, la prima impresie sunt bune, tanakanul are ginko biloba, care in principiu nu este rea, iar tonotilul este o combinatie de aminoacizi. Experienta altora ne poate fi insa folositoare.
multumesc anticipat.
de asemenea, daca puterti sa imi trimiteti carti aparute in romania despre autism, scd-uri cu poze, jocuri programe speciale, filme pentru copii, muzica, va rog sa o faceti, contra cost desigur.
adresa mea este targoviste, Aleea trandafiriilor, bl P 1 ap 18
telefon 0245612069
email seba8nst@yahoo.com
Sebastian Nita
Pe curand!
seba8nst

Postby Guest » Fri Jan 07, 2005 2:57 pm

Buna,
o parte din materialele muzicale pe care le avem acasa si pe care poti sa le cumperi si tu din orice magazin de specialitate:
- 4 albume "Cutiuta muzicala"
- 2 albume "Clopotelul magic"
- 2 albume ale grup. copii "Bim Bam"
- Ada Milea - "Apolodor"
- Tudor Gheorghe - "Diligenta cu papusi", plus inca o gramada de catareti romani, Narcisa Suciu, Pasarea Colibri, Holograf, Maria Buza, Paula Seling, Mihaela Runceanu, Hara, Pops, practic orice melodie, formatie care ii capta interesul. Aascultam melodia impreuna si apoi "povestim" despre ea...

Carti... pentru copii, din fericire exista o gama foarte larga. Am lucrat foarte bine cu materiale de la D-Toys, Rao, normal ca alegi in functie de intersul copilului la inceput, de aceea nu te pot sfatui ce sa cumperi. Las-o pe Miruna sa aleaga:-)

Carti despre autism in romana... inca nu. Poti sa le numeri pe degetele de la o mana. Daca te intereseaza, iti trimit cartea aparuta la Cluj, a d-nei Cristina Muresan.

Jocuri pentru copii, sunt cateva link-uri pe forum. Cel mai bine am lucrat cu jocuri de la Disney... nu stiu daca le gasesti in magazine la noi, o sa ma interesez.

Milena
Guest

Postby jude » Sun May 15, 2005 1:38 pm

sunt medicamente care dupa parere mea se dau doar ca parinti se simte mai bine poate ca gresesc dar asta am simtit cand am dat aceasta la fiica mea .Acuma fapte care am descoperit citind diverse publicatii
ca aceste probleme se pot datora al unui lipsa de fier ( lucru pe care puteti sal testati ff usor)(85 la suta din copii hiperkinetici si cu ADDse pare ca au lipsa de fier) de asemenea un deficit de irrigare a anumite zone din creier care evident in cazul tau se incerca remediere cu tanakan produs in mare parte cu ginseng biloba ,la care eficienta este dubios,conform publicati science et vie,totusimedicamente care se prescrie in europa de west este Piracetam care se pare este cu mult mai eficient cercetatyi mai mult sper sa va ajuta
jude

Postby simion c » Tue Jun 07, 2005 9:38 pm

vreau sa scriu pe scurt experienta mea privind medicatia pe care i-am dat-o fiului meu.
1. intii l-am pus la dieta.
2. apoi,cam la doua saptamini,i-am dat pycnogenol,intii 1/2 pe zi,apoi 1/zi (cind am mai capatat curaj)
3.apoi vitamine si minerale vitakid ,1/2 pe zi
4.apoi am lovit cu chlorella si spirulina,4-5/zi
totul mergea bine,dar parca ceva lipsea,in sensul ca stereotipiile persistau si o doza de agitatie,avem senzatia ca aluneca si-l pierd.
5.apoi am zis sa incerc cu tanakan si tonotil-n.
tanakan l-am scos dupa 2 zile,nu cred ca are mare efect.
i-am dat un tonotil/zi si au inceput sa se diminueze stereotipiile vazind cu ochii.
astfel am creeat urmatoarea formula:1 tonotil dimineata,pe stomacul gol,iar restul toate odata dupa somnul de prinz si dupa ce a mincat.
ideea mea a fost ca aminoacizii din tonotil isi fac treaba daca le dau putin timp,si apoi intervin cu chlorella si spirulina care retiparesc adn/arn -ul pe o baza creeata.
antioxidantii cred ca functioneaza mai bine luati dupa-masa.
mentionez ca tot ce-am scris aici este decizia mea dupa ce am citit sute de pagini si nu o prescriptie de la un medic.
m-a incurajat si evolutia copilului si faptul ca medicamentele nu au contraindicatii.
in p[rezent,deci dupa 4 luni,vorbeste bine,mai stilceste cuvintele,usile si clantele sint uitate demult,se joaca singur,se joaca cu copii,hiperactivitatea este mult diminuata(80% in general,mai are scurte momente mai agitate),stereotipiile s-au diminuat cu 95% si ne-ntelegem cu el in activitatile zilnice fara probleme.
nu mai facem aba.
acum il incurajez sa puna intrebari,el numai afirma,in loc de unde e,zice nu e si ridica din umeri.
e-adevarat ca nici nu pronunta bine unde,plus ca intr-un mediu stabil cred ca e aiurea sa-i cer sa-ntrebe chestii care sint clare unde sint si ce sint.
cu pronumele personale stam bine,de ex,acum 2 sapt zicea vrei apa,acum zice mi-e sete.
cam asta ar fi in mare si disperarea mea si a sotului e in diminuare clara.
am inceput sa ne dorim sa traim,desi exista inca o teama ascunsa care ne roade,dar noi speram.
simion c

Postby Guest » Tue Jun 07, 2005 11:06 pm

si,bine-nteles,nu am spus multumesc ,oameni buni,ca daca nu erati voi ,nu as fi reusit sa pun ceva cap la cap si sa obtin ceea ce am obtinut pina acum.
sa va dea D-zeu tot ce doriti,si, precum doriti,asa sa fie!
cristina simion
Guest

Postby Guest » Tue Jun 14, 2005 5:31 pm

un articol interesant la //www.homeopathicmd.ca/ROArticles/CopiiiCuHiperactivitate.html
Guest

Postby seba8nst » Fri Aug 12, 2005 12:32 pm

incercam si noi acum cu spirulina si chlorela. farmacista mi-a recomandat cate o pastila din fiecare pe zi. este destul?? Miruna are 4 ani si jumatate si in jur de 16 kilograme. zilele astea incepusem iar sa ii dam encefabol dar a cam bulversat-o, desi datile anterioare nu remarcasem efecte neplacute. dupa tanakan si tonotil nu am remarcat efecte deosebite, nici rele nici bune. pana acum a facut cam 3 cure de cerebrolizin, la cate 6 luni, 3 de encefabol, si 2 de tonotil, una cu tanakan si una fara. nici una nu a dat rezultate spectaculoase. ea este totusi inteligenta, invata foarte multe lucruri, are o memorie buna si surprinzatoare uneori, stie sa numere, sa citeasca, leaga si cateva propozitii, dar nu vorbeste propriu zis. stie foarte multe cuvinte, dar nu le foloseste. problema cea mai mare este hiperactivitatea...
incepem acum cu spirulina si chlorela, sperand ca va fi de folos aceasta cura.
seba8nst

Postby simion c » Wed Aug 17, 2005 2:00 pm

seba8nst,iti doresc succes.Nu stiu insa daca algele sint suficiente.Am scris mai sus tot ce i-am dat fiului meu.
Oricum,da-i cite 2-3 din fiecare/zi,cite una e prea putin.
De ex,ce functioneaza cel mai bine la baiatul meu este Pycnogenol,dar impreuna cu celelalte.
Eu de asemenea il " frustrez' pe fiul meu de binefacerile ciocolatei , ale sucurilor cu coloranti,de conservanti si mezeluri in general.
Acum vorbeste bine ,defapt vorbeste tot timpul. Vrea sa-i cumpar o maimuta,pe care s-o tinem in cusca ca sa nu fuga. (astea sint cuvintele lui )
simion c

nu a mers!!

Postby seba8nst » Wed Aug 17, 2005 2:08 pm

nu a mers cu pastilutele, de a 2 a zi s-a impotrivit, iar azi dimineata a vomat dupa ce a luat spirulina. renuntam... pana gasim o solutie!!!
seba8nst

Postby emil_c » Wed Aug 17, 2005 4:26 pm

Poate foloseşte...
Nici Andrei nu ia nici un fel de pastiluţă. Noi am reuşit să-l fentăm golind conţinutul lor şi amestecându-l cu o lingură de miere. Aşa a mers.
Succes!!!
Andrei – n. 12.06.2000
Autism usor, atipic (sau nu)
emil_c

Postby simion c » Thu Aug 18, 2005 6:55 pm

Imi pare rau ca a vomat,i le-ati dat cu tot cu ambalaj,sau doar continutul?
Sinteti sigur ca a vomat de la spirulina ?
Eu fac un cocktail din toate plus ulei de masline si are un gust de te scoate din papuci,dar cred ca s-a obisnut ,ca le maninca.
La-nceput i le-am dat si eu cu miere.
S-ar putea sa fie si o intoleranta la clorofila,cine stie?
simion c

nu e o problema asa mare

Postby seba8nst » Sun Aug 21, 2005 3:30 pm

nu e o problema f. mare ca nu a suportat tratamentul, din pacate domnisoara noastra este obisnuita de mica cu tot felul de tratamente, pentru ca pana intr-un an tot facea infectii urinare cu e coli si proteus mirabilis, pentru care a luat antibiotice la greu si cu gust nu tocmai placut, in cele din urma a fost diagnosticata cu nefrocalcinoza si displazie renala microchistica bilaterala, la Budimex, ceea ce inseamna ceva destul de grav, dar care speram sa ramana la stadiul actual si sa nu se ajunga la complicatii. asa ca a tot luat in afara de medicamentele sa zicem, uzuale pentru raceli de exemplu si alte medicamente, si avem tehnici bine puse la punct de administrare, cu miere sau sirop vitaminizant. daca a vomat asta este, nu ne permitem deocamdata sa facem teste mai amanuntite sa vedem daca are o alergie la una din substante, pur si simplu am abandonat tratamentul asta acum. ea este si un pic capricioasa, dar f.f.f. putin fata de alti copii, desi este rasfatata cat cuprinde. este f. cuminte, f. ascultatoare si cooperanta in marea majoritate a timpului.
in alta ordine de idei astazi mi-a spus din proprie initiativa pe strada o propozitie f. lunga si complicata pentru nivelul ei de folosire a cuvintelor "Hai sa mergem la magazinul Cactus", ceea ce inseamna ceva nemaipomenit pentru noi.
toate cele bune!
seba8nst

Re: nu e o problema asa mare

Postby monica1968 » Wed Oct 12, 2011 3:02 pm

seba8nst wrote:nu e o problema f. mare ca nu a suportat tratamentul, din pacate domnisoara noastra este obisnuita de mica cu tot felul de tratamente, pentru ca pana intr-un an tot facea infectii urinare cu e coli si proteus mirabilis, pentru care a luat antibiotice la greu si cu gust nu tocmai placut, in cele din urma a fost diagnosticata cu nefrocalcinoza si displazie renala microchistica bilaterala, la Budimex, ceea ce inseamna ceva destul de grav, dar care speram sa ramana la stadiul actual si sa nu se ajunga la complicatii. asa ca a tot luat in afara de medicamentele sa zicem, uzuale pentru raceli de exemplu si alte medicamente, si avem tehnici bine puse la punct de administrare, cu miere sau sirop vitaminizant. daca a vomat asta este, nu ne permitem deocamdata sa facem teste mai amanuntite sa vedem daca are o alergie la una din substante, pur si simplu am abandonat tratamentul asta acum. ea este si un pic capricioasa, dar f.f.f. putin fata de alti copii, desi este rasfatata cat cuprinde. este f. cuminte, f. ascultatoare si cooperanta in marea majoritate a timpului.
in alta ordine de idei astazi mi-a spus din proprie initiativa pe strada o propozitie f. lunga si complicata pentru nivelul ei de folosire a cuvintelor "Hai sa mergem la magazinul Cactus", ceea ce inseamna ceva nemaipomenit pentru noi.
toate cele bune!

Ati avut rezultate cu chrolelle si spirulina pana la urma, caci din cate scrie dna Simion, la copilul ei problema s-a rezolvat.
Va multumesc pt sfaturi.
monica1968

Re: stiti ceva despre tanakan si tonotil n?

Postby lenovi » Wed Mar 25, 2020 1:32 pm

Ma puteti ajuta cu schema de tratament ,cate zile i-ati dat baietelului d-voastra din fiecare?eu nu gasesc vitakid am vazut ca se aseamana de la Secom vitamine si minerale..Cate zile i-ati dat siropul vitamine,pyconogel cate zile si cate luni si spirulina..?La noi nu a mers nici o schema de tratament,baietelul are5ani si jumatate ,repeta cuvinte, dar nu leaga propozitii ,nu vorbeste natural,facem ABA de la3ani fara o evolutie spectaculoasa..
lenovi

Return to MEDICAMENTE