Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Moderators: camel, moderators

Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Tue Jun 12, 2012 8:08 pm

Last edited by dora on Wed Jul 11, 2012 3:10 pm, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Jul 11, 2012 3:03 pm

Tabără la mare pentru 18 copii cu dizabilităţi
Miercuri, 11 Iulie 2012 (15:19:07)de Daniela MICUŢARIU
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava organizează, în perioada 15-22 iulie, o tabără de şase zile, pentru 18 copii cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, la „Briza Marii” din Eforie Sud.

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport a oferit 19 locuri gratuite, pentru cinci zile (un loc în tabără costă 540 de lei) şi Compania RVG Botoşani asigură transportul gratuit, pentru al şaselea an consecutiv.

Vor beneficia de acest sejur 37 de copii şi însoţitori, pentru care Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale plăteşte 13.330 de lei, sumă ce cuprinde, după cum ne-a spus Simion Savencu, preşedintele Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, “diferenţa de perioadă, de la cinci la şase zile, şi confortul pentru copii, precum şi plata biletului însoţitorului. Considerăm că beneficiile acestei tabere pentru copiii cu dizabilităţi din asociaţia noastră merită efortul financiar pe care îl facem”. Este al şaselea an consecutiv când Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava organizează tabere pentru copiii aflaţi în dificultate.
http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-lo ... zabilitati
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Thu Jun 06, 2013 9:15 am

Tabere gratuite pentru persoanele cu dizabilități

Utile — 05 June 2013 - 12:20 - Anca ErenaDirecția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin oferă și în această vară tabere gratuite elevilor, studenților și preșcolarilor cu handicap.

Astfel că, începând cu 7 iunie, cei care doresc să beneficieze de un loc gratuit în tabără pot depune cererea, însoțită de o copie după documentul care atestă gradul de handicap, și o adeverință emisă de unitatea de învățământ, prin care să fie consemnat faptul că persoana respectivă este încadrată într-o formă de învățământ.
Părintele, reprezentantul legal al persoanei în cauză, sau un reprezentant al unității de învățământ poate depune actele necesare la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, de pe Str. Sarmizegetusa B6. Informații suplimentare se pot obține pe site-ul www.mts.ro sau la telefon: 0255/212.856.


http://expressdebanat.ro/tabere-gratuit ... zabilitati
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Tue Jun 18, 2013 8:25 am

Consilierii judeteni cer sprijin pentru copiii cu autism
378 vizualizari | Sambata, 01 Iunie 2013 | Vlad ROTAR
Radu Ursanu
Consilierii judeteni incearca sa obtina sprijin pentru copiii cu deficiente din Iasi. Consilierul judetean PDL Radu Ursanu si liberalul Adrian Caliman au initiat un proiect de hotarare privind sprijinirea copiilor ce sufera de autism. Proiectul celor doi prevede organizarea unor tabere in mai multe puncte din tara, pentru circa o suta de copii ce sufera de aceasta maladie. "Prin proiectul nostru, un grup de copii si tineri cu autism vor avea posibilitatea de a-si petrece timpul in alt mod, iesind astfel din izolarea familiei.

Faptul ca ies din casa si merg in acest loc este deja un prim pas in reducerea sentimentelor de frustrare si de inutilitate. Din aceste considerente s-a nascut ideea organizarii unei tabere pentru acesti copii si propunem alocarea sumei necesare pentru ca o suta de copii si tineri diagnosticati cu autism din Iasi sa beneficieze de o perioada de recreere de sapte zile impreuna cu insotitorul lor", a spus consilierul judetean Radu Ursanu.
Proiectul depus de cei doi arata ca in Iasi, in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului sunt inregistrati 300 de copii cu autism.

"Cheltuielile privind tabara implica, in primul rand, plata cazarii pentru doua persoane, deoarece acesti copii nu pot pleca neinsotiti, ei beneficiind de altfel, prin lege, de asistent personal sau insotitor. In multe dintre familii, insotitorul sau asistentul personal este mama, care in majoritatea cazurilor, este parinte singur, veniturile incasate din salariul de asistent personal fiind in cuantumul salariului minim pe economie", a mai precizat consilierul judetean.

http://www.bzi.ro/consilierii-judeteni- ... ism-368383
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Tue Jul 23, 2013 9:15 am

- 68 de locuri pentru desfăşurarea de tabere pentru persoane cu dizabilităţi pe perioada vacanţei de vară 2013. Constanta

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Satu Mare organizează tabere pentru preşcolarii, elevii şi studenţii cu dizabilităţi din judeţul Satu Mare. Pentru anul 2013 judeţul nostru are alocat un număr de 21 de locuri.
http://www.satmareanul.net/2013/06/07/t ... zabilitati

Referitor la copiii cu handicap, 27 de astfel de minori pot participa la tabăra de la Eforie Nord, în perioada 19 – 24 august. Bihor
http://bihorstiri.ro/tabere-in-bihor-si ... prin-djst/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby camel » Tue Jul 23, 2013 7:58 pm

Pentru Bihor locurile in tabara de la Eforie Nord sunt deja ocupate toate. Din pacate nici nu au acoperit cererile depuse. Mergem si anul acesta grup mare de copii si parinti din Asociatia SOS Autism Bihor. Ne vedem la mare cu grupul si cu restul impartim impresii si fotografii cand revenim!
camel
 
Posts: 613
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Tue Jun 10, 2014 7:07 pm

Se fac înscrieri pentru tabără gratuită pentru preșcolari, elevii și studenții cu handicap
12 mai 2014 |
http://portalsm.ro/2014/05/se-fac-inscr ... -handicap/


Se fac înscrieri pentru tabără gratuită pentru preșcolari, elevii și studenții cu handicapMinisterul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Satu Mare organizează o Tabără gratuită pentru preşcolari, elevii şi studenţii cu handicap, împreună cu asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti din judeţul Satu Mare.

Cererea pentru acordarea unui loc de tabără gratuit se depune însoţită de o copie după documentul care atestă gradul de handicap şi o adeverinţă emisă de unitatea de învăţământ care să ateste încadrarea într-o formă de învățământ, la sediul D.J.S.T. Satu Mare, str. Vasile Conta nr. 2.

Cererea poate fi depusă atât de părintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cât şi de un reprezentant al unităţii de învăţământ de care aparţine. În cazul studenţilor cererea poate fi depusă personal sau prin reprezentant.

În urma centralizării cererilor şi a verificării documentaţiilor, direcţia va aproba desfăşurarea taberei în limita bugetului aprobat. Persoanele cu handicap care nu au mai beneficiat de un astfel de program în anii anteriori vor avea prioritate le selecţie.

Perioada de depunere a cererilor este 15.05.2014 – 06.06.2014. Vor fi luate în considerare doar cererile depuse în perioada menţionată. Pentru anul 2014 Satu Mare are alocat un număr de 20 de locuri.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Mon May 30, 2016 7:01 am

Taberele pentru preşcolari, elevi şi studenţi cu handicap
http://mts.ro/tabere/directia-tabere-si-agrement-2/

Ce sunt taberele pentru preşcolari, elevi şi studenţi cu handicap?
Taberele pentru preşcolari, elevi şi studenţi cu handicap sunt minivacanţe (6 zile, 5 pensiuni complete) care se pot desfăşura atât în centrele de agrement din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cât şi în locaţiile agenţilor economici privaţi acreditaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului, care au ca scop socializarea şi relaţionarea şi integrarea în societate a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor care necesită măsuri de protecţie în sprijinul recuperării şi incluziunii sociale.

Cui se adresează?
Beneficiarii acestui tip de tabără sunt preşcolarii, elevii şi studenţii cu handicap, împreună cu asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti, conform legii 448/2006. Contravaloarea serviciilor de cazare şi masă sunt suportate de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cum pot să mă înscriu?
Părinţii, sau, după caz, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti se vor adresa direcţiei pentru sport şi tineret a judeţului de care aparţin unde, în funcţie de numărul de locuri alocate pentru acest tip de tabără, pe judeţ, li se va prezenta atât oferta centrelor de agrement din reţeaua proprie, cât şi oferta locaţiilor agenţilor economici privaţi acreditaţi, iar beneficiarii vor alege în funcţie de preferinţe.
Metodologie 2016

http://mts.ro/wp-content/uploads/2016/0 ... ndicap.pdf


model cerere


Art.7 in cazul in care vor exista mai multe solicitari intr-o anumita zona a tarii, iar numarul de
locuri disponibile in centrele de agrement bazele turistice din administrarea Ministerului este
insuficient, Directiile au posibilitatea sa trimita elevii in alte zone care au centre de agrement cu
locuri disponibile.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Tabere gratuite copii dizabilitati DJTS

Postby dora » Sat May 19, 2018 7:05 am

http://www.amosnews.ro/tabere-gratuite- ... 2018-04-05


Ministerul Tineretului şi Sportului are veşti bune pentru preşcolarii, elevii şi studenţii cu dizabilităţi, împreună cu asistenţii personali ai acestora. Pentru toţi aceştia MTS organizează tabere gratuite prin Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, alocând un buget total de 3 milioane de lei. 3082 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi 3495 locuri în taberele sociale îşi aşteaptă beneficiarii în acest an.

Detaliile legate de calendarul taberelor poate fi consultate la fiecare DJTS în parte şi la DSTMB, în cadrul municipiului Bucureşti, tot acolo urmând să fie depuse şi cererile pentru acordarea unui loc gratuit. Acestea trebuie să fie însoţite de o copie după documentul care atesta gradul de handicap şi o adeverinţă emisă de unitatea de învăţământ care să ateste încadrarea într-o formă de învăţământ. Cererea poate fi depusa atât de părintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cât şi de un reprezentant al unităţii de învăţământ de care aparţine. În cazul studenţilor cererea poate fi depusă personal sau prin reprezentant.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to TABERE GRATUITE, EXCURSII,VACANTE,DIVERTISMENT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron