DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Moderators: camel, moderators

DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Sat Dec 08, 2018 12:07 pm

https://www.facebook.com/coaching.autis ... cation=ufi


DAAL Autism Project anunta initierea altor 2 proiecte. Pe unul din ele l-am amintit deja in liniile directoare pe care le-am descris cand am facut anuntul oficial de lansare a DAAL Autism Project.
E vorba de seminariile DAAL.
Primele doua vor avea loc unul la Bucuresti, pe 15 si 16 decembrie 2018 iar cel de-al doilea pe 26 si 27 ianuarie la Timisoara.

In cadrul celui de al doilea, in capitala Banatului, vom lansa oficial si un nou proiect al anului 2019. Care consta in acordarea a 10 burse complete pentru cursul BACB pentru terapeutii care vor sa devina coordonatori acreditati. 2 din burse sunt alocate pentru Timisoara. Conditiile de eligibilitate se vor anunta in cadrul seminarului iar apoi, interviurile cu cei care au aplicat pentru cele doua burse, se vor organiza intr-un interval intre 3 si 4 saptamani de la anuntul oficial. In urmatoarea saptamana dupa interviu se vor anunta cei doi bursieri alesi.

Seminariile DAAL se vor intinde pe doua zile si vor fi sustinute de Alina Bobarnac si Damian Nedescu. De la ora 10.00 la ora 18.00. Se poate inscrie oricine. Terapeut, parinte sau curios. ( Nu se dau credite si nici diplome).Prima zi structurata pe cateva din problemele majore cu care se confrunta echipele in terapia ABA in lucrul cu copiii.
- evaluarea copilului la modul profesionist - test ABLLS-R
- Tehnici de lucru - Discrete trail (DTT)
- Tehnici de lucru - Incidental teaching (IT)
- Generalizarea in procesul de educare si de ce in lipsa acesteia achizitiile dispar
A doua zi va fi rezervata exclusiv raspunsului la intrebari. Fiecare participant va putea sa formuleze, pe baza suportului de seminar, a discutiilor din sala sau a bookletului din evaluarea ABLLS pe care toti participantii le vor primi, 2 intrebari. Vom incerca sa raspundem la absolut toate intrebarile, indiferent ca sunt 50 sau 200.
Costul participarii la seminar e de 150 lei de persoana, pentru cele doua zile, care se poate plati in contul afisat.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank

Pentru inscrieri va rugam sa trimiteti email cu dovada platii si numele exact al participantului/participantilor, separat, pentru fiecare oras in parte.

Bucuresti 15-16 decembrie 2018
seminardaal.b@gmail.com

Timisoara 26-27 ianuarie 2019
seminardaal.tm@gmail.com

Incet incet se definesc directiile proiectului pentru ajutorarea copiilor cu autism DAAL.

https://www.facebook.com/coaching.autis ... permPage=1
CURS PCM
Primul si unul din cele mai importante proiecte pe care le avem e sa instruim parintii. Pana intr-acolo incat sa stie cel putin la fel de mult ca si un terapeut. E adevarat, tine si de cat de autodidact e parintele pe mai departe dar conceptele de baza si modul tehnic de lucru cu copilul se poate. Am inclus totul in trainingul PCM. Si pana una alta rezultatele sunt mai mult decat imbucuratoare. Curand vom anunta oficial cele 6 sau 7 orase unde vom tine cursul PCM in cursul anului 2019.
Trainingul are doua parti. Una teoretica, de 3(trei)zile. In care vom invata cele mai eficiente metode de predare din ABA. Apoi, la diferenta de o saptamana, alte 6(sase) zile in care fiecare parinte va avea cate trei sedinte practice in care va invata efectiv cum sa lucreze cu propriul copil.

Al doilea proiect se refera tot la parinti in principiu. Dar nu numai. PCM e un curs greu. Prin urmare am decis ca se justifica pe deplin un sir de seminarii. Seminariile DAAL. Vor insemna doua zile intr-un oras. In prima zi va fi teorie si role-play uri despre cum si ce in ABA. Apoi, la sfarsitul primei zile, fiecare participant va putea formula trei intrebari. Trei lucruri care-l intereseaza. Teorie, istorie, practica. Orice. In a doua zi vom raspunde la absolut toate intrebarile. Tot asa, in cursul acestei luni vom publica lista cu orasele si lunile unde vom tine seminariile DAAL.

Al treilea proiect a pornit din realitate. Bucurestiul a devenit aproape o enclava. Aici exista aproape orice. Toate servicile. In Bucuresti poti sa faci o evaluare clinica sau una completa. E chestie doar de timp sa reusesti sa te programezi. Ai servicii profesioniste in tot ceea ce inseamna ABA si in general recuperarea copiilor cu autism. In restul tarii numeri pe degetele de la o mana toate serviciile care sunt oferite, in toate orasele, adunate. La nivel national! Prin urmare proiectul nostru se refera la a dota capitalele de judet (toate) cu kituri de evaluare (ABBLS-R sau ADOS 2) sau cu teste de screening pentru copii mici, sub doi ani. Este un proiect care va demara in ianuarie, sub egida autism.ro

Al patrulea proiect al anului 2019 este un modul de pregatire pentru gradinita sau scoala de masa. 3 luni de interventie intensa, zilnica, de grup si socializare in care copii sunt pregatiti pentru a putea face fata cerintelor scolii de masa si a putea fi integrati in scolile de masa fara shadow sau persoana de insotire. Grupul pilot va avea 8 copii si se va adresa doar copiilor pana in 5-6 ani care sunt din punct de vedere cognitiv-comportamental pregatiti pentru urmatorul pas din viata lor. Unul din cele mai importante. Little learners.

Al cincilea proiect se refera la un magazin online care sa ofere parintilor si terapeutilor, adunate in acelasi loc, accesul la materiale, kituri, jucarii, toate pentru zona de TSA sau intarzieri in dezvoltare.

Al saselea proiect, desi l-am lasat la urma, este probabil cel mai vast. O platforma online care sa ofere tuturor celor implicati intr-o interventie de recuperare a copiilor cu dizabilitati sau intarzieri, dar mai ales parintilor acestora, instrumentele necesare sa monitorizeze evolutia copilului, de la momentul T0 pana in clipa in care sunt adulti. Mai mult decat atat, pana la sfarsitul anului 2020 ne propunem ca platforma sa fie cea mai mare banca de date din lume in domeniu, cu peste 800 (optsute) de protocoale/programe explicate de-a fir a par si cu tutorialele video aferente.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Damian I. Nedescu
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 2:16 pm

Damian I.
6 decembrie la 10:20 ·

https://www.facebook.com/coaching.autis ... cation=ufi

Pe 4-5-6 ianuarie si apoi, din 21 in 28 ianurie, vom fi la Timisoara pentru cursul PCM cu cele mai noi interventii in ABA. PCM e un curs pentru parinti, cu teorie si practica din plin. Pe limbajul parintilor si construit cu ei in minte. Nu e doar teorie, e interactiv. E despre copilul tau. Mai sunt doua locuri la curs. Nu le ratati. E pacat.

cursulpcm.timisoara@gmail.com
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 2:31 pm

Curs ABA pentru parintii copiilor cu autism
CLUJ- iunie 2019
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater

Vrei sa intelegi ABA? Vrei sa poti lucra cu copilul tau in mod direct si sa-i cresti sansele de recuperare? Vrei sa stii cum se introduce un program/protocol si cum se monitorizeaza activitatea unui terapeut? Vrei sa stii la fel de mult ca marea majoritate a specialistilor sau chiar un pic mai mult? Vrei ca cel mic sa aiba o sansa in plus? Atunci nu ezita.

Cursul PCM este creat de Damian I. Nedescu (tatal primului copil autist recuperat din Romania si cel care a adus terapia ABA in tara) si Alina Bobarnac, component al primei echipe care a recuperat un copil autist, specializata in Marea Britanie si unul din primii consultanti in ABA din Romania. Cu o experienta de 15 ani in domeniu si cu multi copii recuperati in istorie, cei doi au decis ca sub egida Proiectului DAAL (DAAL Autism Project) sa ofere parintilor o optiune de a invata ABA. La costuri pe care si le permite oricine si intr-un training la finalul caruia oricare parinte va stii exact cu ce se confrunta.

Cele mai inovative abordari si cele mai de succes practici, aduse toate, laolalta, intr-un training complex. Trei zile de teorie in care toti vor intelege tot ceea ce inseamna Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) si 3 sedinte individuale in care fiecare parinte va fi invatat cum sa aplice la cel mic tehnicile de baza ale invatarii.

Costul este de 1500 lei in care sunt incluse cele trei zile de teorie si cele trei sedinte individuale, cu fiecare familie. Programul este 14-15-16 Iunie 2019 teoria si 24-29 iunie 20189 sedintele individuale. Din cauze de calitate a cursului si a timpului disponibil, numar maxim de participanti este de 20 de persoane, pe regula primul venit, primul servit.

Pentru rezervarea unui loc, trimiteti un email la curspcm.cluj@gmail.com cu dovada platii avansului de 750 lei. Ceilalti 750 lei ar trebui achitati cu o saptamana inaintea inceperii cursului teoretic.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 2:33 pm

Curs ABA pentru parintii copiilor cu autism
IASI- Mai 2019

https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater
Vrei sa intelegi ABA? Vrei sa poti lucra cu copilul tau in mod direct si sa-i cresti sansele de recuperare? Vrei sa stii cum se introduce un program/protocol si cum se monitorizeaza activitatea unui terapeut? Vrei sa stii la fel de mult ca marea majoritate a specialistilor sau chiar un pic mai mult? Vrei ca cel mic sa aiba o sansa in plus? Atunci nu ezita.Cele mai inovative abordari si cele mai de succes practici, aduse toate, laolalta, intr-un training complex. Trei zile de teorie in care toti vor intelege tot ceea ce inseamna Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) si 3 sedinte individuale in care fiecare parinte va fi invatat cum sa aplice la cel mic tehnicile de baza ale invatarii.

Costul este de 1500 lei in care sunt incluse cele trei zile de teorie si cele trei sedinte individuale, cu fiecare familie. Programul este 3-4-5 Mai 2019 teoria si 18-24 Mai 2019 sedintele individuale. Din cauze de calitate a cursului si a timpului disponibil, numar maxim de participanti este de 20 de persoane, pe regula primul venit, primul servit.

Pentru rezervarea unui loc, trimiteti un email la curspcm.iasi@gmail.com cu dovada platii avansului de 750 lei. Ceilalti 750 lei ar trebui achitati cu o saptamana inaintea inceperii cursului teoretic.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 2:39 pm

Curs ABA pentru parintii copiilor cu autism
TIMISOARA - Ianuarie 2019
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater

Costul este de 1500 lei in care sunt incluse cele trei zile de teorie si cele trei sedinte individuale, cu fiecare familie. Programul este 4-5-6 Ianuarie 2019 teoria si 21-26 Ianuarie sedintele individuale. Din cauze de calitate a cursului si a timpului disponibil, numar maxim de participanti este de 20 de persoane, pe regula primul venit, primul servit.

Pentru rezervarea unui loc, trimiteti un email la curspcm.timisoara@gmail.com cu dovada platii avansului de 750 lei. Ceilalti 750 lei ar trebui achitati cu o saptamana inaintea inceperii cursului teoretic.

Alina Daniela Bobarnac PFA
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 3:21 pm

Curs ABA pentru parintii copiilor cu autism
CONSTANTA - Februarie 2019
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theaterCostul este de 1500 lei in care sunt incluse cele trei zile de teorie si cele trei sedinte individuale, cu fiecare familie. Programul este 1-2-3 Februarie 2019 teoria si 18-23 Februarie sedintele individuale. Din cauze de calitate a cursului si a timpului disponibil, numar maxim de participanti este de 20 de persoane, pe regula primul venit, primul servit.

Pentru rezervarea unui loc, trimiteti un email la curspcm.constanta@gmail.com cu dovada platii avansului de 750 lei. Ceilalti 750 lei ar trebui achitati cu o saptamana inaintea inceperii cursului teoretic.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 3:40 pm

Program traininguri PCM 2019
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater

DAAL Autism Project anunta calendarul trainingurilor PCM in tara pentru anul 2019. Vor fi doar 6 orase unde vom putea pe parcursul anului viitor sa ajungem. In esenta trainingul PCM pentru parinti epuizeaza resurse si este extrem de intens. Sunt 3 (trei) zile de teorie de dimineata pana seara, apoi o pauza de o saptamana si ulterior, 6 (sase) zile in care revenim in orasul respectiv si in care fiecare din parintii prezenti la training invata sa lucreze ABA cu propriul copil in cele trei sedinte individuale pe care le are la dispozitie.
Din pacate, timpul nu ne va permite sa revenim cu trainingul PCM in cursul anului viitor in Bucuresti decat daca ceva din programul nostru se va schimba radical. Cu alte cuvinte, pur si simplu nu avem timp. Oricat ne straduim, ziua tot 24 de ore are.
Costurile pentru PCM in cele sase orase va fi de 1500 lei/ familie. Sau de copil. Am primit intrebarea asta de foarte multe ori. Prin urmare ma simt obligat sa raspund oficial. Costul trainingului nu este raportat la persoanele care participa la trainingului teoretic. Cu alte cuvinte, pot sa vina ambii parinti si ambele cupluri de bunici din perspectiva noastra. Nu se platesc alti bani. Costurile raman aceleasi. Problema apare la sedintele individuale unde in cost este inclus invatatul de a se lucra cu un copil de catre parinte/parinti.
Regula primului venit, primului servit ramane aceasi si da, tot 20 de locuri sunt pentru fiecare din orase. Atat putem sa facem fata. V-am fi recunoscatori deci, daca v-ati anunta intentia de a participa la training si ati trimite dovada platii avansului, respectiv 750 lei cat mai repede cu putinta, pe emailul alocat orasului respectiv din lista. Restul de 750 lei vor trebui platiti cu o saptamana inainte de data anuntata pentru orasul respectiv.


Ianuarie 2019. - Timisoara

4-5-6 ianuarie teorie
21-26 ianuarie practica

- inscrieri la curspcm.timisoara@gmail.com

Februarie 2019 - Constanta

1-2-3 februarie teorie
18-22 februarie practica

- inscrieri la curspcm.constanta@gmail.com

Mai 2019- Iasi

3-4-5 mai teorie
13-18 mai practica

- inscrieri la
curspcm.iasi@gmail.com

Iunie 2019- Cluj-Napoca

14-15-16 iunie teorie
24-29 iunie practica

- inscrieri la curspcm.cluj@gmail.com

Iulie 2019 - Galati

- inscrieri la curspcm.galati@gmail.com

Septembrie 2019- Brasov

- inscrieri la curspcm.brasov@gmail.com

Datele exacte ale cursurilor din Galati si Brasov vor fi stabilite la inceputul anului 2019. Lunile se vor pastra insa.
Plata avansurilor se va face in contul de mai jos.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Sat Jan 19, 2019 7:59 pm

Training RBT
https://www.facebook.com/coaching.autis ... ?__tn__=-R


In perioada 7 - 11 Februarie 2019, Alina Bobarnac, analist comportamental acreditat BCBA, în colaborare cu DAAL Autism Project va susține în orașul Bucuresti cursul de acreditare RBT.

Cursul implică 5 zile de training intensiv (durata totală de 40 de ore), conform criteriilor impuse de BACB (Behavior Analyst Certification Board).

RBT sau Registered Behavior Technician, este o acreditare recunoscută internațional și reprezintă primul pas în cariera de analist comportamental. RBT reprezintă acreditarea agreată de BACB (Behavior Analyst Certification Board), fiind destinată terapeuților direct responsabili de implementarea planului de intervenție dezvoltat de coordonator.

Continutul cursului:
RBT Task List http://bacb.com/rbt-task-list/

Criterii de eligibilitate pentru examenul de acreditare RBT:
1. Curs RBT de 40 de ore, susținut de un analist comportamental acreditat BCBA sau BCaBA
2. Evaluarea conform criteriilor impuse de BACB susținută de un consultant acreditat BCBA sau BCaBA ales de participant
3. Examenul de acreditare RBT. Examenul este de tip grila, în limba engleză și poate fi susținut în București, la Computerland.
4. Terapeutul RBT va lucra sub supervizarea unui consultant acreditat BCBA sau BCaBA si va fi inregistrat pe site-ul BACB.

Conditiile impuse de BACB: http://bacb.com/rbt-requirements/

Trainer BCBA: Alina Bobârnac
Perioada: 7-11 Februarie 2019
Orar: 9:00 - 18:00, pauză 13:00 - 14:00
Taxă: 1000 lei

Pentru inscriere va rugam sa achitati in contul de mai jos taxa de participare si sa trimiteti pe adresa seminardaal.b@gmail.com dovada plati si de asemenea numele dvs intreg.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Sat Mar 02, 2019 10:21 pm

Cursuri ABA-DAAL pentru terapeuti. Bucuresti
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater


Intr-un final ne-am asumat ceea ce trebuia sa ne asumam. Prin urmare organizam cursul pentru terapeuti. In doua module. Usor atipic pentru noi. Dar a fost singura optiune in materie de timp pe care o avem. Avem si alte doua vesti. Prima, cea buna: am gasit sponsor. Va acoperi la fel ca si la Cluj si Iasi, parte din costuri. Costul ramane 580 lei. Vestea proasta: nu avem decat fix 27 locuri.

Astfel, vor exista doua module, fiecare de doua zile si jumatate.
Primul modul:
28 martie - 10.00-18.00
29 martie - 10.00 -18.00
30 martie - 10.00 - 14.00
Al doilea modul:
1 aprilie - 10.00-18.00
2 aprilie - 10.00-18.00
3 aprilie - 10.00-14.00

Cursul va cuprinde ca si curicula:

- Principiul recompensei in ABA
- Evaluarea recompenselor
- Pairing
- Invatare incidentala
- Verbal behaviour
- Evaluare rapida a abilitatilor copilului
- Insusirea abilitatilor pentru a fi pregatit sa intre in predare
- Discrete trial (DTT)
- Task Analysis
- Generalizare si mentinere
- Identificarea functiilor comportamentelor problematice
- Interventiile pe comportamente problematice (ex. stereotipii si autostimulari)

Avand in vedere numarul limitat de locuri regula ramane primul venit, primul servit. Inscrierile se fac trimitand dovada platii a jumatate din suma, respectiv 290 lei, la seminardaal.b@gmail.com . Cealalta jumatate din suma trebuie platita pana cu o saptamana inainte de inceperea cursului.

Platile se pot face in:

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Mon Mar 11, 2019 3:48 pm

Curs ABA pentru parintii copiilor cu autism
Bucuresti - iulie 2019
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater
Vrei sa intelegi ABA? Vrei sa poti lucra cu copilul tau in mod direct si sa-i cresti sansele de recuperare? Vrei sa stii cum se introduce un program/protocol si cum se monitorizeaza activitatea unui terapeut? Vrei sa stii la fel de mult ca marea majoritate a specialistilor sau chiar un pic mai mult? Vrei ca cel mic sa aiba o sansa in plus? Atunci nu ezita.

Cursul PCM este creat de Damian I. Nedescu (tatal primului copil autist recuperat din Romania si cel care a adus terapia ABA in tara) si Alina Bobarnac, component al primei echipe care a recuperat un copil autist, specializata in Marea Britanie si unul din primii consultanti in ABA din Romania. Cu o experienta de 15 ani in domeniu si cu multi copii recuperati in istorie, cei doi au decis ca sub egida Proiectului DAAL (DAAL Autism Project) sa ofere parintilor o optiune de a invata ABA. La costuri pe care si le permite oricine si intr-un training la finalul caruia oricare parinte va stii exact cu ce se confrunta.

Cele mai inovative abordari si cele mai de succes practici, aduse toate, laolalta, intr-un training complex. Trei zile de teorie in care toti vor intelege tot ceea ce inseamna Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) si 3 sedinte individuale in care fiecare parinte va fi invatat cum sa aplice la cel mic tehnicile de baza ale invatarii.

Costul este de 1350 lei in care sunt incluse cele trei zile de teorie si cele trei sedinte individuale, cu fiecare familie.
[b] Programul este: 12-13-14 iulie 2019 teoria si 22-31 iulie 2019 sedintele individuale[/b]
Din cauze de calitate a cursului si a timpului disponibil, numar maxim de participanti este de 20 de persoane, pe regula primul venit, primul servit.

Pentru rezervarea unui loc, trimiteti un email la training.pentrucopilulmeu@gmail.com cu dovada platii avansului de 675 lei, numele participantilor si varsta copilului. Ceilalti 675 lei ar trebui achitati cu o saptamana inaintea inceperii cursului teoretic.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Wed Mar 27, 2019 2:54 pm

Centrul de coordonare si resurse DAAL
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater

Pana atunci insa, incepand de la 1 martie 2019 am inceput sa operam un alt proiect DAAL. Centrul de coordonare si resurse DAAL. Pe scurt CCR - DAAL. Serviciile oferite sunt de coordonare a echipelor de interventie ABA la domiciliu, pentru copii cu TSA. In detaliu lucrurile suna cam asa:

- eligibilitate: parinti care au facut cursul PCM (nu, nu exista exceptii)
- Copii intre 2 si 4 ani, diagnosticati cu TSA, fara alte afectiuni neurologice asociate
- coordonatorii DAAL sunt analisti comportamenali care au facut sau fac cursul BCBA, care s-au acreditat sau care urmeaza sa o faca. Toti insa, fara exceptie, urmeaza si trainingurile noastre si cu tot respectul, reusesc sa ne convinga ca pot livra asa cum credem noi ca este profesionist sa o faca. De altfel toti coordonatorii DAAL vor lucra sub supervizarea Alinei Bobarnac ca si analiza comportamentala aplicata si a mea ca si organizare si management echipa de terapeuti
- fiecare familie intrata in programul CCR are de urmat un anumit protocol. In fiecare luna exista 4 sedinte. Iar parintii au printre altele si obligatia de a participa la ele impreuna cu toata echipa. Trebuie (nu e optional) sa participe la toate sedintele clinice (trei pe luna in jurul a 2-3 ore) si la toate sedintele de coordonare (una pe luna in jurul a 4-5 ore). Sau sa continue sa lucreze cu copilul in IT (incidental teaching) in afara sesiunilor de lucru, sau sa respecte regulile unei interventii agreata de echipa. Sau multe altele. Ne rezervam dreptul de a ne retrage imediat dintr-o colaborare in care parintele nu face parte integranta din echipa.
- CCR pune la dispozitia intregii echipe (inclusiv a familiei) acces la platforma online pentru monitorizarea interventiei - www.abatoolkit.com
- familia are obligatia de a alege, angaja si plati terapeutii. Cu cat sunt cu mai putina experienta sau deloc, cu atat mai bine. In protocolul CCR intra traininguri permanente ale terapeutilor familiilor care sunt in coordonare. Fara costuri suplimentare pentru familie.
- in costurile CCR intra inclusiv evaluare independenta, atat initiala cat si la fiecare 6/8 luni a copilului. Asta inseamna ca CCR va evalua independent copilul folosind alti specialisti decat cei care lucreaza direct in echipa copilului in asa fel incat evaluarea sa fie cat mai obiectiva cu putinta. Se va folosi ABLLS-R.
- toti copii coordonati in CCR vor face minim 6 ore de terapie pe zi. Nu exista nicio exceptie.
- costurile coordonarii CCR sunt de 1500 lei pe luna (inclus evaluari, coordonare, sedinte clinice la sediul DAAL saptamanal, sedinte coordonare - acasa sau la centrul DAAL, traininguri coordonatori, traininguri terapeuti, consiliere parinti)
- momentan CCR opereaza doar in Bucuresti. Lucram din greu sa pregatim coordonatori care sa poata face workshopuri in tara sau in Europa.

Acestea fiind spuse, multumim familiilor care ne-au acordat increderea si sunt in coordonare la CCR-DAAL si uram succes tuturor!
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Fri May 10, 2019 7:38 am

Curs ABA pentru parintii copiilor cu autism
Bucuresti - septembrie 2019

Am decis ca trainingul PCM din septembrie, de la Brasov, sa fie mutat la Bucuresti, din considerente organizatorice.

Vrei sa intelegi ABA? Vrei sa poti lucra cu copilul tau in mod direct si sa-i cresti sansele de recuperare? Vrei sa stii cum se introduce un program/protocol si cum se monitorizeaza activitatea unui terapeut? Vrei sa stii la fel de mult ca marea majoritate a specialistilor sau chiar un pic mai mult? Vrei ca cel mic sa aiba o sansa in plus? Atunci nu ezita.

Cursul PCM este creat de Damian I. Nedescu (tatal primului copil autist recuperat din Romania si cel care a adus terapia ABA in tara) si Alina Bobarnac, component al primei echipe care a recuperat un copil autist, specializata in Marea Britanie si unul din primii consultanti acreditati in ABA din Romania. Cu o experienta de 15 ani in domeniu si cu multi copii recuperati in istorie, cei doi au decis ca sub egida Proiectului DAAL (DAAL Autism Project) sa ofere parintilor o optiune de a invata ABA. La costuri pe care si le permite oricine si intr-un training la finalul caruia oricare parinte va stii exact cu ce se confrunta.

Cele mai inovative abordari si cele mai de succes practici, aduse toate, laolalta, intr-un training complex. Trei zile de teorie in care toti vor intelege tot ceea ce inseamna Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) si 3 sedinte individuale in care fiecare parinte va fi invatat cum sa aplice la cel mic tehnicile de baza ale invatarii.

Costul este de 1500 lei in care sunt incluse cele trei zile de teorie si cele trei sedinte individuale, cu fiecare familie. Programul este: 6-7-8 septembrie 2019 teoria si 17-25 septembrie 2019 sedintele individuale. Din cauze de calitate a cursului si a timpului disponibil, numarul maxim de participanti este de 20 de persoane, pe regula primul venit, primul servit.

Pentru rezervarea unui loc, trimiteti un email la training.pentrucopilulmeu@gmail.com cu dovada platii avansului de 750 lei, numele participantilor si varsta copilului. Ceilalti 750 lei ar trebui achitati cu o saptamana inaintea inceperii cursului teoretic.

Alina Daniela Bobarnac PFA
Nr. Registrul Comertului: F40/1353/17.08.2017
Cod Fiscal: 38106948
Nr. Cont: RO28INGB0000999908555613
BANCA: ING Bank

https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DAAL Autism Project Alina Bobarnac Damian Nedescu

Postby dora » Thu Nov 21, 2019 1:16 pm

Prieteni ... si oameni
https://www.facebook.com/coaching.autis ... =3&theater
Intram curand in ultima luna a anului si stand sa privesc inapoi realizez cat de repede a trecut 2019. Cumva de parca totul s-a derulat pe repede inainte, ca intr-un carusel nebun al culorilor si al intamplarilor care au schimbat directiile si strategiile sau au adus noi proiecte in portofoliul DAAL Autism Project. Uneori a fascinant de privit in urma si de realizat cate lucruri trebuie sa se adune laolalta in asa fel incat fiecare piesa a unui urias puzzle, piesa care e reprezentata de un program de training sau un proiect al parintilor copiilor cu TSA sa poata demara si mai ales, sa poata fi dus la sfarsit. Apoi, mai tarziu, cand proiectul e sus si in curs, brusc, asa, la o cana de cafea, realizezi ca daca cutare sau cutare lucru nu s-ar fi intamplat exact atunci cand s-a intamplat, exact asa cum s-a intamplat ... proiectul respectiv ar fi murit din fasa. In clipa aia intelegi cat de norocos ai fost ca ti s-a intamplat tie. Ca intr-un fel pe care nu-l intelegi o mana mai presus de intelegerea ta a aranjat lucrurile fix asa cum trebuiau sa fie. Exact despre asta e vorba atunci cand vorbim de sponsorii care intr-un fel sau altul, au stat langa noi pe parcursul anului care se va sfarsi in curand. Proiectul JSP (Jerry's Social Play) sau proiectul CCR (centrul de coordonare si resurse) by DAAL Autism Project nu ar fi fost posibile fara implicarea masiva sau punctuala a unor companii sau oameni care au inteles importanta de a oferi ceva inapoi societatii, ajutandu-ne. Companii precum AD Autototal si AUTOKARMA sau Vitalis Management sunt printre cele mai importante dintre cele care ne-au sustinut in 2019. In lipsa lor, multe din costurile programelor de training nu ar fi putut fi la nivelul la care orice parinte sau terapeut sa isi poata permite sa invete si sa devina mai bun in asa fel incat la un moment dat, un copil sa poata beneficia din plin. Tot asa, in cel mai direct mod, continua imbunatatire a trainingurilor oferite terapeutilor si analistilor din CCR nu ar fi fost posibila fara mana de ajutor data consolidarii bugetului de catre Vitalis Management si AD Autototal. La fel o multime de oameni sau centre s-au implicat si au sponsorizat in mod direct cursuri sau programe pentru o familie sau alta. Asa au facut Spontania, Horia Motoi sau Happy Minds ori uneori direct, pur si simplu, oameni de bine, cum au fost Gabriel Ionita, Yolanda Cretescu, Mihaela Atanasie, Orlando Tudor sau Costin Iliescu. Lista poate continua dar unii dintre ei m-au rugat in mod expres sa le pastrez anonimatul si prin urmare nu imi ramane decat sa le respect decizia. Dar cu totii au fost langa noi. In demersul nostru de a ajuta cat mai multe familii in Romania. Bilantul lui 2019 se defineste din punctul DAAL Autism Project prin:
- programul PCM cu ale lui cursuri pentru parinti in forma teoretica si aplicare practica in lucrul 1:1 direct, parinte - copil sub indrumarea trainerilor DAAL. Au beneficiat de el aproape 190 de familii din Bucuresti, Timisoara, Constanta, Iasi, Cluj, Londra, Oslo, Stockolm, Berlin, Hamburg, Dublin, Hanovra, Amsterdam, Barcelona si Dubai. Toti romani sau cu legaturi in Romania. Ceea ce e fascinant in cazul PCM il reprezinta faptul ca odata ce au intrat in program si au inteles ca proprii copii pot beneficia masiv, peste 70% dintre parinti au facut schimbari spectaculoase in cee ce priveste interventia ABA la copilul lor cu TSA. Totul in beneficiul copilului lor. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara.
- peste 700 terapeuti, coordonatori si parinti prezenti in trainingurile DAAL Autism Project pe teme diverse, de la cele extrem de specializate (IT Play, Comportamente problema sau Evaluare ABLLS) pana la cele generale despre ABA cuprinse in cursurile pentru terapeuti ABA DAAL sau RBT ori seminariile DAAL. Cum spuneau cativa dintre cursantii care le-au parcurs pe toate: d
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to ANUNTURI ABA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest