Hunedoara

Moderators: camel, moderators

Hunedoara

Postby dora » Tue Feb 05, 2008 7:55 am

22 Decembrie 2005

Mai mult decat binefacere

Daniela Naidin


Caminul Aurora, apartinand Asociatiei Crestine de Binefacere Aurora, din Santamaria Orlea, adaposteste, de 13 ani incoace, un numar de 16 copii autisti.
Acolo este, practic, casa lor, locul unde sunt ingrijiti, educati si crescuti. Toti copii se bucura de conditii deosebite, datorita unui parteneriat cu o fundatie din Suedia.

Din anul 1992, cand cei 16 copii au fost preluati de la Leaganul de copii din Hunedoara, si pana in prezent, 99 la suta din cheltuielile caminului sunt suportate, luna de luna, de fundatia suedeza Osthelpen Partille.

Meritul apartine si personalului din camin, 28 de oameni care isi fac, zi de zi, treaba, asa cum se cuvine. Astfel, daca starea initiala a copiilor era precara, in decursul anilor, datorita tratamentului adecvat si unor interventii medicale, in tara sau in Suedia, starea lor s-a imbunatatit vizibil. Aceasta in conditiile in care o inlaturare totala a simptomatologiei unui autist nu poate fi realizata, in stadiul actual al stiintei, iar procesul recuperativ este anevoios si de lunga durata.

O mare familie...
...Cam acesta ar fi termenul care defineste relatiile dintre copiii de la Aurora si personalul caminului.

Astfel, fiecare copil are "mamica" sa, una dintre infirmiere. Aceasta se dedica, in totalitate, copilului (tratamentul bolii se bazeaza in special pe educatia individualizata). [/b

][b]De asemena, fiecare copil are cel putin trei familii "adoptive" in Suedia, care doneaza, regulat, o anumita suma de bani. Pe langa aceste donatii, mai exista si alte modalitati, mai inedite, prin care intreaga populatie din orasul suedez Partille se mobilizeaza si strange fondurile necesare.


"Sunt extraordinari. Nimic nu ar fi fost posibil fara ei, si in special fara implicarea unor persoane deosebite: Margareta Zettergren, Inga-May Person, Pernilla Martinsson si Tomas Lewin, cei care sunt <sufletul> fundatiei", a declarat Ilie Dobrean, presedintele asociatiei din Santamaria Orlea.

"La nivel judetean, din pacate, in toti ace

sti ani, doar trei firme au facut donatii", a adaugat Ilie Dobrean.

Vor avea propria "casa"
Ana-Maria Petronic, a implinit, anul acesta, 18 ani. Alti patru copii isi vor serba majoratul in curand. Oana Flueras, una dintre fete, este, acum, in clasa a IX-a la liceu, iar acest fapt este o mare realizare, avand in vedere ca doar 10 dintre copii pot sa invete (li se preda in regim special). Ceilalti, cazuri mai grave, fac terapii si tratamente speciale. Dar in fiecare zi, toti copii au program bine stabilit, prin care participa la diverse activitati (bazate, toate, pe pictograme, terapie prin joc sau alte metode).
Pentru a le asigura un grad mai ridicat de independenta, suedezii vor ca, de la anul, sa inceapa construirea unui complex de trei cladiri, a cate patru camere, unde sa se mute copii, acum, ca au crescut "mari". Actuala cladire va fi transformata in ateliere, unde persoanele cu handicap din judet vor putea veni, zilnic, sa faca terapie ocupationala.

Explicatie foto: Copii de la Caminul Aurora au parte de tratamente speciale, chiar daca fiecare are dorintele, nevoile si capacitatile proprii alte metode.
http://www.hunedoreanul.ro/index.php?id ... &conf_uid=
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Hunedoara

Postby dora » Tue Jun 27, 2017 11:10 am

Asociatia "Autism-Lumea Mea" este o organizaţie nonguvernamentală infiintata in anul 2014 pentru a veni in sprijinul copiilor cu autism si a famililor acestora!


In centrul nostru copii pot beneficia de urmatoarele servicii:
1.Evaluarea copiilor
2.Elaborarea unui plan individualizat de recuperare
3.Interventie specifica copiilor cu autism:
-Terapie comportamentala (stimulare cognitiva,stimularea limbajului,stimulare motorie,stimulare afectiva)
-Kinetoterapie
-Psihoeducatia parintilor
-Terapie de grup pentru parinti si copii
-Insotitori pentru copii la gradinita si/sau la scoala

https://www.facebook.com/pg/Asociatia-A ... e_internal

Te poti adresa specialistilor Centrului nostru "Autism-Lumea Mea" din Hunedoara,Str.Mihai Viteazu,nr.5,bl.W,ap.38 , iar pentru programari sau alte informatii la : 0725488840 sau 0722892565


http://zhd.ro/eveniment/comunitate/scoa ... r-autisti/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to HARGHITA, HUNEDOARA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron