Lectura adaptata copiilor speciali

Moderators: camel, moderators

Lectura adaptata copiilor speciali

Postby dora » Mon Dec 17, 2018 7:35 pm

https://www.facebook.com/stirilefocus/v ... 311569441/

În cadrul evenimentelor prilejuite de sărbătorirea Lunii literaturii europene, Asociația De Basm în parteneriat cu Asociația Supereroi printre noi îi invită pe copiii cu dizabilități fizice sau neuro-cognitve să participe la un atelier de lectură, special pregătit şi adaptat pentru ei.
Autoarea Iulia Iordan, ilustratoarea Cristiana Radu şi Ruxandra Mateescu (asociaţia Supereroi printre noi) vă vor fi pe rând gazde, povestitori şi parteneri de joacă. Povestea prin care ne vom plimba se numeşte „Luli şi căsuţa din copac” şi a fost special adaptată pentru voi, copii: Iulia a rescris-o, făcând-o mai scurtă, pe măsura puterii voastre de concentrare. Cristiana v-a pregătit ilustraţiile simplificate, desene pe care le veţi putea atinge, pipăi, simţi, aşa cum vă place vouă. Ruxandra vă va ajuta să vă imaginaţi toate sunetele din poveste – lătratul căţelului, foşnetul frunzelor, trosnetul pietrelor sub paşi. Iar la finalul atelierului, după ce o vom fi cunoscut deja pe Luli, vom construi, cu puţin ajutor, chiar o căsuţă, pe care o vom colora şi pe care o vom putea lua acasă. Ştiţi voi, pentru a rememora cele învăţate în cadrul atelierului, împreună cu părinţii sau prietenii-terapeuţi.

Luna literaturii europene este un proiect organizat de ICR împreună cu EUNIC România prin care publicul român este invitat să redescopere literatura europeană și bucuria de a citi.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to CARTI, FILME AUTISM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron