Ghidul comunitatii scolare

Moderators: camel, moderators

Ghidul comunitatii scolare

Postby dora » Mon Aug 29, 2016 1:00 pm

Ghidul comunitatii scolare – idei si recomandari privind suportul oferit copilului cu TSA in mediul educational
http://integrare-scolara-autism.ro/PDF/ ... autism.pdf

În contextul în care, în România, numărul copiilor cu autism integrați în sistemul educațional rămâne în continuare mic, iar materialele de informare și programele de formare privind tematica autismului pentru cadrele didactice sunt disponibile în număr redus, Fundația Romanian Angel Appeal a reeditat „Ghidul comunității școlare”, adaptat după materialul cu același nume realizat de Autism Speaks.

Ghidul oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra modului concret de integrare a copilului cu autism în mediul școlar, fiind realizat în baza datelor oferite de experți, părinți, îngrijitori și profesori.

Acest ghid oferă informații utile privind simptomatologia de bază, dificultățile și abilitățile unice ce pot fi asociate autismului și strategii specifice de relaționare pentru persoanele cu care copilul se întâlnește în mediul școlar (cadre didactice, colegi, personal auxiliar / administrativ / medical / de pază).

Sunt de asemenea incluse idei și recomandări privind suportul oferit copilului în mediul educațional și prevenirea comportamentului indezirabil, vizând următoarele arii de interes: comunicare, abilități sociale și de organizare, comportament pozitiv, nevoi senzoriale, etc.

Materialul este adresat părinților, cadrelor didactice și altor persoane interesate și poate fi accesat online.

Varianta tipărită este distribuită gratuit beneficiarilor proiectului prin centrele de consiliere TSA din cadrul DGASPC partenere începand cu luna decembrie 2015.

Pentru părinți acest ghid poate reprezenta un suport în relația cu școala, informându-i despre stabilirea corectă a cadrului educațional și modalitățile eficiente de integrare a copilului.

Ghidul a fost actualizat și reeditat în cadrul proiectului ”Comunitate pregătită, copil integrat – suport pentru integrarea școlară și socială a copiilor cu tulburări din spectrul autismului”, implementat de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu State Diagnostic and Counselling Center din Islanda și Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din București sector 4 și alte 9 județe ale țării (Bacău, Botoșani, Brăila, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea). Proiectul a demarat la 1 aprilie 2015, are o durată de implementare de 12 luni fiind finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to GRADINITE,SCOLI, UNIVERSITATI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron