Harap-Alb, sector 4

Moderators: camel, moderators

Harap-Alb, sector 4

Postby dora » Tue Jan 14, 2014 6:25 pm

Miercuri, 15 ianuarie 2014, la orele 13.00, Primarul Cristian Popescu-Piedone, va inaugura o nouă clădire din incinta Centrului de Zi şi Recuperare “Harap Alb”, situat pe str. Şoldanului nr. 80 A.

http://www.ps4.ro/

Cu o suprafață totală de 447mp şi construit în mai puţin de un an din fonduri europene, noul corp oferă un număr de 80 de locuri, destinate copiilor cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 6 - 18 ani. Totodată, de serviciile oferite mai beneficiază alți 42 de copii, aflați în dificultate pe raza Sectorului 4, cât şi pe raza întregii Capitale.

Din punct de vedere al stării de sănătate, ca tip de afecțiune predominantă, copiii din centru pot fi grupați astfel: cu deficiențe fizice și afecțiuni ortopedice, cu autism și note autiste, cu tulburări de comportament, epilepsie, tetrapareză spastică și întârziere mintală.

În planul dotărilor, în incintă au fost amenajate 2 secții de recuperare cu program de funcționare 24 din 24 de ore, precum și cabinete medicale, de logopedie, kinetoterapie, hidroterapie etc., acestea fiind deservite de specialiști, asistenți medicali, asistenţi sociali, infirmiere, pentru siguranţa micuţilor fiind implementat un sistem de monitorizare video.

Copiii din centru beneficiază și de un părculeț, în care au fost plantaţi arbori, tuia și flori. De asemenea, a mai fost amenajat un loc de joacă, dotat cu aparate noi şi prevăzut cu suprafaţă anti-traumă.

Obiectivul a fost realizat cu ajutorul unei finanțări nerambursabile, acordată prin Regio-Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2. “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii serviciilor sociale prin contractul de finanțare nr.2937/20.03.2012” COD SMIS: 15803, FONDURI EUROPENE.

Implementarea proiectului a vizat îmbunătățirea calității infrastructurii sociale și a sistemului de servicii sociale pentru copii cu dizabilități din București, în vederea asigurării de suport activ și sprijin profesionist acestor categorii vulnerabile și astfel, prin includerea lor în viața comunității, să se asigure îmbunătățirea autonomiei persoanei, precum și creșterea calității vieții persoanei.

Investiția are o valoare totală eligibilă de 2.159.384,11 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 2.116.196,43 lei, fiind realizată prin contract de achiziție publică nr. 01/09.01.2013.
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Harap-Alb, sector 4

Postby dora » Mon Dec 19, 2016 12:20 pm

[b]Asociația Help Autism: Terapie gratuită pentru 20 de copii cu autism din Sectorul 4

http://ceascadecultura.ro/ServesteArtic ... idart=4988

Marti, 07 decembrie 2016, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 in parteneriat cu Asociatia Help Autism, au lansat, la sediul Centrului de Zi si Recuperare Copil cu Dizabilitati Harap Alb, parteneriatul public-privat incheiat intre cele doua institutii.

Demersul se va concretiza in deschiderea unui centru de interventie timpurie si terapie specifica individuala pentru copilul cu autism, destinat terapiei copiilor cu autism de pe raza sectorului 4, cu varsta pana in 4 ani, ce va functiona in subordinea DGASPC Sector 4.
Parteneriatul incheiat cu DGASPC Sector 4 este cel de-al saselea parteneriat de acest tip al asociatiei Help Autism si isi propune extinderea bunelor practici obtinute in colaborarea cu alte institutii publice din tara, pentru a facilita accesul la servicii gratuite de recuperare pentru familiile din sectorul 4.

In Romania, se estimeaza un numar de peste 30.000 de copii diagnosticati cu tulburare de spectru autist insa din pricina costurilor mari ale serviciilor de recuperare, costuri ce depasesc de cele mai multe ori veniturile unei familii, accesul la programele necesare recuperarii este limitat. In lipsa terapiei specifice, perspectivele de recuperare si integrare ale copiilor diagnosticati sunt ingrijoratoare, mare parte dintre acestia ajungand la maturitate adulti neintegrati si de cele mai multe ori institutionalizati.

In cadrul noului centru, 20 de copii diagnosticati cu autism, provenind din familii nevoiase, de pe raza sectorului 4 vor beneficia de servicii gratuite pentru recuperarea intarzierilor in dezvoltare. Cladirea este pusa la dispozitie de Primaria Sectorului 4 care preia si cheltuielile administrative. Costurile serviciilor de diagnostic, evaluare psihologica, consiliere si terapie pentru cei 20 de copii, sunt suportate din fondurile colectate de Asociatia Help Autism prin implicarea parintilor beneficiari ai asociatiei in programul “Parinte pentru Parinte”.
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to BUCURESTI SI ILFOV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron