Lugoj

Moderators: camel, moderators

Lugoj

Postby dora » Thu Mar 14, 2013 10:16 am

Persoanele cu autism din Timiș și familiile acestora pot beneficia de asistență de specialitate gratuită la Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism. Centrul funcționează din martie 2012, la Lugoj, și oferă intervenții personalizate pentru fiecare beneficiar.

Centrul este deservit de psihologi și/sau psihopedagogi instruiți în lucrul cu persoane cu autism. Aceștia evaluează fiecare caz în parte și, împreună cu familia, realizează un plan de intervenție pe termen mediu sau lung.

În prezent, la Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din Timiș, deschis la Lugoj, pe str. Făgetului 158, beneficiază de asistență șase copii cu vârste cuprinse între patru și zece ani.

Centrul de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din Timiș face parte dintr-o rețea națională de 40 de centre, înființate prin proiectul „Și ei trebuie să aibă o șansă!”, desfășurat de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Direcția Protecția Copilului, și Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale.


Citeste mai mult pe: Terapii gratuite pentru copiii cu autism | deBanat.ro - spune realitatea! http://www.debanat.ro/2013/02/terapii-g ... z2NV3a2b3F
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to JUD TIMIS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron