discutii nesfarsite

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

discutii nesfarsite

Postby mamageorge » Tue Mar 27, 2012 10:13 pm

Am o mare problema... obositoare...
George are 9 ani si este in clasa a II-a. Ma confrunt cu o problema, baiatul nu face diferenta intre fictiune si realitate.
Stau la birou cca 3 ore pe zi sa facem temele de la scoala, le da destul de mult, si recompensa lui este la desene animate sau la calculator- jocuri. Atunci traieste intens actiunea si cand stinge televizorul, incepe sa povesteasca cu lux de amanunte ceea ce a vazut si chiar se include si pe el in desenul animat, ca personaj... Il atrag mai mult scenele distructive, povesteste pasional... minute in sir (distruge cladirea, sparge geamurile, impusca..., trage, rupe... etc).
Ii spun mereu ca nu e real ce-mi povesteste si-mi adauga ca e un film sau un desen (teoretic constientizeaza macar verbal), insa daca nu-l intrerup, ignor sau captez atentia cu altceva e in stare sa fabuleze minute in sir, indiferent daca eu am sau nu dispozitia necesara (...logic, lipseste empatia...)
Am incercat sa nu-l mai las la tv si calculator, nu exagereaza, max 2 ore pe zi, seara, dupa lectii, dar este cel mai puternic intaritor pentru rezolvarea sarcinilor scolare...
Ma sperie pasiunea cu care povesteste, faptul ca-l atrag faptele rele, distrugerile... E extrem de creativ, creaza scene care nu exista nici macar la televizor, vocabularul este perfect logic, peste nivelul sau de varsta... insa nu stiu cum sa fac sa reduc acest comportament nedorit... George nu a avut stereotipii (falfait maini etc...)insa acest povestit distructiv cred cu siguranta ca este o stereotipie...
Ajutati-ma cu un sfat, ce sa fac, cum sa procedez, exista locuri, materiale de unde ma pot informa... MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE!
mamageorge
 
Posts: 33
Joined: Fri Sep 08, 2006 10:58 am
Location: campulung

Re: discutii nesfarsite

Postby bishop105 » Fri Jan 08, 2016 12:51 pm

Stiu ca e veche postarea....dar ca o parere de neavizat as zice sa incerci sa-i indrepti atentia spre jocuri mai putin distructive si mai mult constructive sau creative (gen strategii economice, sociale: ex The sims)
bishop105
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 03, 2016 4:44 pm


Return to CE ESTE AUTISMUL-ARTICOLE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests