CENTRUL ASOC DINCOLO DE APARENTE

Moderators: camel, moderators

CENTRUL ASOC DINCOLO DE APARENTE

Postby dora » Thu Jun 09, 2011 12:56 pm

O nouă şansă pentru copiii cu autism din Tulcea!

9 iunie 2011, 13:38 | Autor: Claudia Petraru | 9 afişări

Florentina Soare (asociaţia „Dincolo de aparenţe“) primeşte o icoană de la preşedintele CJ, Victor Tarhon


Astăzi s-a deschis la Tulcea primul centrul de terapie comportamentală, proiect al asociaţiei „Dincolo de Aparenţe“. Cinci terapeute şi un specialist din Norvegia se vor ocupa de copiii care vin la acest centru, iar majoritatea cheltuielilor vor fi asigurate de clubul Rotary din Tulcea (sponsor principal).


Noul sediu pentru copiiii cu autism va funcţiona în incinta Centrului Maternal de pe strada Alunişului din Tulcea, la primul etaj. Consiliul Judeţean Tulcea a pus la dispoziţie spaţiul necesar, iar clubul Rotary a mobilat sediul.
Cheltuielile pentru un copil cu autism, spun părinţii care se confruntă cu această problemă, ajung la 20.000 de euro pe an. Cea mai scumpă este terapia.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia tipărită Adevărul de Seară de mâine!


http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/FO ... 50725.html
Last edited by dora on Mon Oct 29, 2012 4:43 pm, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Jun 23, 2011 6:55 am

S-a deschis primul centru pentru copii cu autism din Tulcea!
10 iunie 2011, 07:41 | Autor: Claudia Petraru | 191 afişăriInaugurarea a avut loc ieri
Copiii cu tulburare autistă vor putea să primească ajutor de specialitate la primul centrul de terapie comportamentală din Tulcea deshis de asociaţia „Dincolo de Aparenţe“. Cinci terapeute şi un specialist din Norvegia se vor ocupa de copiii care vin la acest centru, iar majoritatea cheltuielilor vor fi asigurate de clubul Rotary.

Cheltuielile pentru un copil cu autism, spun părinţii care se confruntă cu această problemă, ajung la 20.000 de euro pe an. Cea mai scumpă este terapia.

Noul sediu pentru copiiii cu autism va funcţiona în incinta Centrului Maternal de pe strada Alunişului din Tulcea, la primul etaj. Consiliul Judeţean Tulcea a pus la dispoziţie spaţiul necesar, iar clubul Rotary a mobilat sediul. Tot ei sunt şi cei care vor asigura cheltuielile pentru terapeuţi.

„Este proiectul meu de suflet“, spune Sterică Fudulea, preşedintele din acest an al clubului. A fost contactat anul trecut de asociaţia „Dincolo de Aparenţe“, s-a întrunit cu membrii clubului, iar în septembrie a aprobat participarea financiară la acest proiect.

Grădiniţă pentru copii cu autism

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon, spune că are în plan să deschidă la Tulcea şi o grădiniţă pentru copii cu autism şi cu sindrom Down. „Este un gest frumos pe care putem să îl facem pentru comunitatea noastră, pentru sănătatea comunităţii noastre“, spune Tarhon.

La Tulcea sunt înregistraţi 40 de copii cu autism, dar numărul lor este mult mai mare: „Nici copilul meu nu este înregistrat. Acolo te duci dacă ai nevoie de pensia aceea, dar noi nu am vrut să luăm“, spune Florentina Soare, femeia care a reuşit să pună bazele asociaţiei Dincolo de Aparenţe.

Copiii cu autism vor face tratament cu terapeuţii centrului. Aici va veni şi Ian Ole Almaas, un norvegian specialist în terapia ABA. „Este extrem de greu, pentru că ei nu asimilează, nu pot să înveţe. De aceea facem terapie unu la unu: un copil cu un terapeut. Pornim de la contactul vizual şi încercăm să parcurgem treptele învăţării“, spune Floretina Soare
http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/S- ... 50361.html
dora
 
Posts: 3778
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD TULCEA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron