Asistenta logopedica e gratuita

Moderators: camel, moderators

Asistenta logopedica e gratuita

Postby dora » Sat Feb 05, 2011 12:17 pm

Facilitati acordate elevilor prin Legea Educatiei


De asemenea, copiilor din învãtãmântul preuniversitar li se asigurã asistenta medicalã, psihologicã si logopedicã gratuitã, în cabinetele medicale, psihologice si logopedice scolare sau în unitãti medicale de stat.

– Ianuarie 23, 2011


Noi logopezii facem depistările prin grădiniţe şi şcoli în perioada 15 septembrie-15 octombrie.

Iată de ce simt nevoia să reamintesc: în sistemul public de învăţământ asistenţa logopedică este gratuită.

Logopedul este angajat ca profesor şi respectă acest statut, chiar dacă intervenţia sa are loc într-un mod mai personalizat/ individualizat. Această precizare trebuie reiterată an de an, odată cu propunerea de asistenţă făcută în cazurile depistate. Altminteri riscăm ca unii dintre părinţi să refuze propunerea noastră, presupunând că terapia ar fi contra cost.

http://www.dislexie.ro/2009/09/21/servi ... /#more-325
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Feb 05, 2011 12:25 pm

dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Asistenta logopedica e gratuita

Postby dora » Tue Aug 27, 2013 6:26 am

Servicii gratuite de logopedie pentru copiii cu dizabilitati din sectorul 6


Patru copii cu dizabilitati din sectorul 6 al Capitalei vor beneficia incepand din 9 aprilie 2013, de servicii gratuite de logopedie la domiciliu.

Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului “Dezvoltarea serviciilor de recuperare oferite in cadrul echipei mobile”, un proiect derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 cu sprijinul Primariei Sector 6. “Echipa mobila”, s-a format in luna martie 2011, in urma derularii proiectului “Cresterea capacitatii autoritatilor publice din Romania in vederea sprijinirii copiilor cu dizabilitati in cadrul propriilor familii”, implementat de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. “Echipa mobila” este formata din urmatorii specialisti: patru kinetoterapeuti, doi psihologi, un asistent social si doi logopezi.

Pe parcursul derularii acestui proiect, 43 copii cu dizabilitati, cu varste cuprinse intre 1-15 ani, au beneficiat de servicii de recuperare continua, iar parintii acestora sunt direct implicati in sesiunile de lucru, specialistii dezvoltand impreuna o serie de activitati terapeutice si educationale.
Promovarea în comunitate a serviciilor oferite în cadrul acestui proiect este necesară deoarece comunitatea trebuie implicată în sensul înţelegerii faptului că orice persoană cu handicap este menită să trăiască, să se dezvolte şi să se manifeste pe cât posibil independent, având parte de servicii adecvate şi încurajare”. a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Mai multe informaţii legate de programele derulate de DGASPC Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.
http://www.primarie6.ro/servicii-de-log ... ectorul-6/
dora
 
Posts: 3779
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to LOGOPEDIE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron