Am nevoie de ajutorul vostru in ceea ce priveste imitatia. Noi facem VB, de vreo luna, precedate de o stimulare intensa a copilului, care da rezultate. In ceea ce priveste imitatia suntem cel mai deficitari, ( nivel 3 in Behavoral Language Assessment Form), si voiam sa va intreb pe voi ce as putea face sa imbunatatesc capacitatile de imitatie ale copilului meu. Daca insist, apare self-stimulation, care la noi e un fel de flapping al mainilor cu o usoara invartire in jurul a ceva, un scaun de ex.
Imitatia cu obiecte merge, dar numai cu unele obiecte, imitatia de miscari vizibile merge pana la un punct,( de ex. tai-tai-ul, care e generalizat, sa ridice mainile in sus), dar mai departe de genul ridica o mana sau un picior, nu mai merge. Am observat ca daca le trec pe receptiv ca si comanda,(de ex. ii spun "ridica o mana") face mai usor decat sa imite. Dar scopul meu ar trebui sa fie sa ma imite la orice chestie, nu?, deci treaba cu transferul pe receptiv cred ca nu e prea buna. Imitatia de miscari de dexteritate a mainii mai merge, iar cea de miscari subtile n-am inceput-o inca.
Multumesc pentru raspunsuri.