ma bucur ca sunteti!

Moderators: camel, moderators

ma bucur ca sunteti!

Postby Ilaria » Thu Dec 01, 2005 10:58 am

Abrupt....ma numesc Claudia si ma bucur ca v-am gasit....
Sunt absolventa a facultatii de psihopedagogie. Impreuna cu o prietena lucram cu un copil care "se pare"-caci lucrurile sunt incerte in Romania si toti se feresc sa puna un diagnostic- ca are un soi de autism laic plus hiperkinezie. Corespondez de ceva timp cu cineva de la un centru care lucreaza cu copii autisti.
Ceea ce aveam de spus este ca m-ati impresionat placut...
Citesc de doua zile site-ul si tot mai gasesc cate ceva nou...Cred ca sunteti unii dintre putinii oameni care-si impartasesc experientele si se ajuta reciproc. Felicitari!
Shakalu....felicitari pentru raspunsurile pline de informatii si promtitudine. Ca si completare la ceea ce scriai despre medicamente, Teodor a luat pana acum ceva timp Tanacan, mama sa fiind medic spunea ca-i face bine ca ii stimuleaza activitatea cerebrala. in plus mai lua si ulei de peste. de 2 saptamani nu mai ia Tanacan si nu stiu daca din cauza terapiei sau din caua absentei mediicamentului e mai potolit. in sensul ca pana acum alerga si sarea continuu in pat.
Milena felicitari pentru caldura pe care am gasit-o in randurile scrise de tine...
Jumbo...multumesc pt. povestea cu extraterestrul (prima),Buna ziua, extraterestrului tau! Stii....privind lumea prin mintea unui copil autist, ma gandesc ca daca in lumea mea e atat de frumos chiar si daca mi-ar cere cineva drag as astepta ca acel cineva sa-mi demonstreze ca lumea lui e la fel de frumoasa ca a mea...sau cine stie...poate ca e aceeasi dar privita din alt unghi....
Ilaria
 
Posts: 26
Joined: Thu Dec 01, 2005 9:54 am
Location: constanta

Postby Milena » Thu Dec 01, 2005 4:17 pm

Multumim pentru gandurile frumoase, Ilaria. Mult succes in ceea ce faceti si numai bine lui Teodor.
Mara - aprilie 2000; diagnostic: autism infantil; alte observatii: prematur gradul III
Milena
 
Posts: 346
Joined: Mon Sep 29, 2003 1:38 pm
Location: Cluj-Napoca

Postby shakalu » Thu Dec 01, 2005 11:40 pm

ilaria ...multumim pentru aprecieri . mama lui teodor are dreptate ... tanacanul mareste activitatea cerebrala ... ca si alte medicamente folosite in mod curent : cerebrolizin si encefabol ... din pacate insa ceea ce scapa din vedere medicii de pe aici este sa citeasca si studiile pe teme date sau macar acel petic de hartie care se numeste prospect .... daca ar face chestia asta ar afla ca intradevar aceste medicamente maresc activitatea cerebrala dar... copii autisti au in general activitate cerebrala foarte intensa si toate aceste medicamente nu fac in fapt decat sa creeze si mai multa ceea ce echivaleaza practic cu o agitatie si hiperkinetism greu de controlat ... nu activitatea cerebrala ii opreste pe ai sa fie ok ci cu totul alte cauze ... de altfel aproape toate studiile arata ca in fapt din punct de vedere inteligenta cei mai multi sunt chiar foarte inteligenti ... problema este ca degeaba esti inteligent nativ daca tu nu stii sa inveti lucruri sau daca nu poti exprima ce stii ... lipsa acestor aspecte si a altor aspecte , majoritatea legate de comportament ii face sa aiba de cele mai multe ori un retard sever asociat cu autismul si nu lipsa unei activitati cerebrale ...

in concluzie ai dreptate : lipsa tanacanului i-a oprit o parte din agitatie ... terapia o sa ii indrepte nisciava probleme de comportament .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby Ilaria » Fri Dec 02, 2005 11:16 pm

Problema este ca nu vrea sa accepte ca are autism....in fiecare zi are un alt diagnostic...ca nu prezinta stereotipii-desi pana acum 95% din timp se atarna de perdea si se legana.....Iar azi a mers vreo 20 de minute numai pe varfuri...
Eu nu vreau sa-i conving de nimic, si recunosc ca e greu sa constati ca ai avut un copil normal pana la varsta de 1, 6 ani si apoi s-a rupt totul. Eu vreau doar sa se recupereze teo, atat.
Si din cate am vb cu cineva care lucreaza in bc cu copii autisti nici nu conteaza diag. , aba e oricum buna. Eu urmez un master pe terapie comportamentala si cred ca aceasta este una din terapiile care merg cel mai bine. Fiecare are mai multe sau mai putine patternuri pe care le caram dupa noi.
In plus ce ma doare cel mai tare este ca Teo e hiperprotejat si nu-i dau deloc incredere in el....el poate multe lucruri dar nu-i dadeau voie nici sa manace singur. Desi poate cobori scarile , nu este lasat s-o faca....eu incerc sa-l incurajez si stiu ca e un copil inteligent....e o chestie ce tine de empatia mea cu el....stiu ca poate...
Ilaria
 
Posts: 26
Joined: Thu Dec 01, 2005 9:54 am
Location: constanta

Postby jumbo » Sat Dec 03, 2005 12:45 am

Ilaria, vreau sa iti multumesc pentru aprecierile tale.
Autismul si problemele conexe reprezinta, nu numai pentru noi ci pentru o comunitate mult mai vasta, o dilema teribila. Pentru parinti inseamna, printre altele, un consum de resurse nervos greu de imaginat. In fiecare zi, ai senzatia ca ai iesit cu barca pe ocean pentru a pescui si e inevitabila o furtuna. Barca buna ai (sau te straduesti), pescar bun esti (sau consideri ca esti), pestele este grozav (chiar este !) furtuni ai vazut nu stiu cate (sau crezi ca le-ai vazut pe toate), dar tot te ia cu ameteala si nu stii cum sa faci sa ajungi la malul de la care ai sa pornesti maine din nou. Pentru ce, nu conteaza prea mult. Vrei doar sa dai tot ce ai mai bun din tine. Constati insa ca nu e de ajuns.
Furtuna soseste zilnic, la o alta ora si cu alta intensitate. Este senzatia chinuitoare cu care trebuie sa te obisnuiseti.
Avem aici doua expresii cheie: “trebuie sa te obisnuiesti” – chestiune legata de filosofia de viata si “senzatia chinuitoare” care tine de metoda si aplicatiile concrete in privinta copilului. Daca reusesti sa lucrezi simultan pe acest fronturi, intr-un mod rezonabil pentru tine si copil, este foarte posibil sa descoperi ca furtunile pe ocean nu sunt chiar atat de intimplatoare. Multe lucruri depind insa de pescarul / navigator. Care, nu e chiar atat de nepriceput daca a ajuns sa spuna ceva, pe acest forum de pescari / navigatori.
Transforma aceste furtuni intr-o ploaie de vara, oricat ti-ar lua acest lucru.
Umbrele se gasesc peste tot.
Iar noi suntem aici, pe langa oceanul nostru. La debarcader, putin mai in dreapta.
Nascut: Ianuarie 1998.
Diagnostic: note autiste, hiperkinezie.
jumbo
 
Posts: 350
Joined: Wed Jan 07, 2004 1:19 pm
Location: Bucuresti

Postby Ilaria » Sat Dec 03, 2005 11:33 am

Zambete!!!!!!! Aha...voi sunteti....tipii aceea inconjurati de copii draguti si jucausi.......Ce bine ca v-am gasit...desi nu prea ma gandeam la un debarcader...bine ca v-am gasit...sunt sigura ca Teo are sa se bucure!
Multumesc Jumbo...m-ai facut sa zambesc!
Ilaria
 
Posts: 26
Joined: Thu Dec 01, 2005 9:54 am
Location: constanta

Postby dora » Tue Dec 13, 2005 8:45 pm

Ilaria,

Pescarii mereu incercati de furtuni se bucura de fiecare clipa de calm.Sigur, e calmul dinaintea viitoarei furtuni...
Seara se aduna in carciuma(de la debarcader, a doua pe dreapta)
se inteleg fara cuvinte...
Sunt tare bucurosi de oaspeti...vin asa rar...
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to FELICITARI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests