Evaluarea Nationala - CES-Timp suplimentar!!!

Moderators: camel, moderators

Evaluarea Nationala - CES-Timp suplimentar!!!

Postby dora » Sun Feb 05, 2017 4:39 pm

ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR/TUTORILOR

http://ismb.edu.ro/documente/examene/20 ... e_2017.pdf

Conform adresei ISMB nr. 990/10.01.2017, referitor la
Organizarea Simulării Evaluării Naționale și a
Evaluării Naționale 2017 –
ELEVI – CAZURI SPECIALE EXISTENTE/CUNOSCUTE
la nivelul unității de învățământ
În scopul asigurării condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe:
1. Documentele privind adaptarea procedurilor în vederea asigurării
condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe care vor susține simularea Evaluării naționale/Evaluarea națională 2017 (cererea tip, Referatul de expertiză medico-pedagogică și copia C.I.) se depun la Registratura ISMB;
2. Cererea tip se ridică, se completează și se înregistrează la Registratura ISMB;
3. Referatul de expertiză medico-pedagogică se obține de la Comisia medicală municipală de orientare școlar-profesională
– Calea Dudești nr. 104-124, sectorul 3, telefon 021.253.26.35).

Condițiile de egalizare a șanselor se vor aplica pentru simularea Evaluării naționale, cât și pentru Evaluarea națională 2017 sau numai pentru una dintre cele două situații, în funcție de precizările cuprinse în Referatul de expertiză medico-pedagogică.
TERMEN: 28 februarie 2017 – pentru depunerea documentelor
la registratura Inspectoratului Școlar al Municipiului București
(ISMB).
dora

Re: Evaluarea nationala copii cu CES

Postby dora » Mon Feb 13, 2017 10:02 am

Parintii au solicitat si au primit aprobarea pentru acordarea de timp suplimentar (o ora ) la simulare si la Evaluarea Nationala, atat la matematica, cat si la limba romana.
dora

Re: Evaluarea Nationala copii cu CES

Postby poecr » Fri Feb 24, 2017 11:42 am

Multumim pentru informare.Am depus si noi actele azi, aproape de termenul limita.Scoala ne-a informat ieri seara, deci ar fi fost mult prea tarziu sa mai facem ceva daca nu aflam de aici.
poecr

Re: Evaluarea Nationala 2017 - CES-Timp suplimentar!!!

Postby dora » Fri Feb 24, 2017 5:04 pm

Ma bucur ca ati reusit!

Pentru vizitatori, o mare rugaminte.Puteti trimite mesajul catre asociatii, grupuri de parinti.
S-ar putea sa fie cineva interesat. Se vor primi cereri si dupa simulare
dora

Re: Evaluarea Nationala copii cu CES

Postby dora » Fri Jul 14, 2017 6:25 am

poecr wrote:Multumim pentru informare.Am depus si noi actele azi, aproape de termenul limita.Scoala ne-a informat ieri seara, deci ar fi fost mult prea tarziu sa mai facem ceva daca nu aflam de aici.

Poecr,

A avut timp suplimentar si la romana si la matematica? A profitat de el ? El scrie frumos, dar mai incet ?
Copilul tau avea un certificat de orientare scolara ?

Ieri s=au afisat rezultatele la examenul de evaluare pentru intrarea la liceu.Noi am intrat la clasa de mate-info cu media 8,93.A dat si testul de engleza pentru clasa de bilingv si a luat nota 9 si punctaj maxim la oral (trebuia sa raspunda la intrebari legate de un text dat, in engleza ).

Felicitari!
dora

Re: Evaluarea Nationala 2017 - CES-Timp suplimentar!!!

Postby poecr » Wed Aug 02, 2017 7:34 am

A avut timp suplimentar la amandoua dar nu a stat decat la romana mai mult pentru ca la matematica i-a ajuns timpul (a luat 9.80 la matematica ).Scrie foarte urat, in caiete nu pune niciodata virgule,cratime,scrie doar cu litera mica, etc,dar la examen mi-a spus ca a stat 20 de minute sa corecteze scrisul (virgule,caciulite la a, etc ).Nu are certificat de orientare scoalara, nu mi-a spus nimeni sa i-l scot, probabil nu era cazul .Nu scrie incet dar ii este foarte greu sa faca compuneri libere ,cum ar fi sa povesteasca o intamplare la o ora de istorie,o excursie,o vizita la muzeu ,etc (si cam asta se da la subiectul 2 ).
poecr

Re: Evaluarea Nationala - CES-Timp suplimentar!!!

Postby dora » Thu Feb 14, 2019 11:10 am

In conformitate cu prevederile Art. 31 alin 1-5 din Metodologia de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale a elevilor claselor a VIII-a, aprobata prin OMECTS nr. 4801/31.08.2010, cele ale OMEN nr. 4831/2018 privind organizarea si desfasurarea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2018-2019, in scopul asigurarii conditiilor de egalizare a sanselor pentru elevii cu deficiente, prin adaptarea procedurilor in functie de particularitatile individuale si de cele specifice deficientei respective, de catre Comisia din unitatea de invatamant, in urma dispunerii aplicarii Referatului de expertiza medico-padagogica de catre Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, precum si a bunei desfasurari a activitatilor privind aplicarea reglementarilor specifice in vigoare, pentru cazurile speciale existente si cunoscute, parintii elevilor claselor a VIII-a/tutorii/sustinatorii legali ai copiilor, sunt rugati sa tina seama de urmatoarele:

1. documentele privind adaptarea procedurilor in vederea asigurarii conditiilor de egalizare a sanselor pentru elevii cu deficiente care vor sustine Simularea Evaluarii nationale si/sau Evaluarea nationala 2019, pentru elevii claselor a VIII-a (cerere tip, Referat de expertiza medicopedagogica si copie Certificat nastere/C.I. elev) se depun la Registratura Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti;

2. cererea tip se ridica, se completeaza si se inregistreaza la Registratura Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti;

3. referatul de expertiza medico-pedagogica se obtine de la Comisia medicala municipala de orientare scolar-profesionala (Cal. Dudesti nr. 104-124, sector 3, telefon 021.253.26.35).

Conditiile de egalizare a sanselor se vor aplica, in functie de diagnostic si recomandarile cuprinse in Referatul de expertiza medico-pedagogica, la simularea Evaluarii Nationale 2019 sau la Evaluarea Nationala 2019, pentru elevii claselor a VIII-a, iar dupa caz, in ambele situatii.

TERMEN DE DEPUNERE A DOCUMENTELOR: 21 ianuarie - 28 februarie 2019.
dora

Return to GRADINITE,SCOLI, UNIVERSITATI