ARAD- locuri de vizitat/generalizari

Moderators: camel, moderators

ARAD- locuri de vizitat/generalizari

Postby camel » Tue May 29, 2012 8:35 am

http://www.cancan.ro/actualitate/intern ... 21975.html

Prima fântână muzicală din Arad "cântă" pe lacul de la Pădurice
Prima fântână muzicală din Arad, amenajată din fonduri europene pe lacul de la Pădurice, a devenit funcţională vineri. Fântâna muzicală are rolul de a oxigena apa lacului, dar şi de a oferi o creştere a calităţii aerului din zonă.

Fântâna arteziană muzicală are un ansamblu cu un jet central cu înălţimea maximă de 30 metri, cu 6 duze dinamice multidirecţionale şi cu jet laminar de 13 metri înălţime maximă. În plus, există şi un aliniament de 15 duze cu cu înălţime variabilă de până la 10 metri. Toate jeturile de apă sunt controlabile individual şi iluminate prin intermediul proiectoarelor cu led RGB de mare intensitate ce permit controlul culorii în funcţie de programul dorit.Ansamblul al doilea al fântânii este format dintr-un un grup de şapte fântâni plutitoare de sine stătătoare cu un singur jet de maxim 16,5 m, toate cu înălţime variabilă şi iluminate de reflectoare LED cu lumină albă. Fântâna muzicală conţine un sistem de sonorizare profesional HIFI ce este amplasat în zona camerei de control şi este echipată cu un panou de comandă care include un calculator PC conectat prin ASDL (internet) pentru a putea fi programat de la distanţă. În play list-ul fântânii arteziene vor fi 5 melodii, urmând ca ulterior, la cerere, să poată fi adăugate şi altele.
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby camel » Mon Jul 16, 2012 4:48 pm

STATIUNEA MONEASA, jud. ARAD
Foarte placut surprinsi am fost in acest weekend, cand am fost in excursie la Moneasa. Absolut toti copiii din grup au putut participa macar la una dintre activitatile comune, iar in rest fiecare a putut sa isi faca un program propriu, astfel incat sa fie in functie de posibilitatile fizice ale copilului, de anumite anxietati, de starea de agitatie de moment, de probleme senzoriale etc. si nu in ultimul rand in functie de gusturi si preferinte, atat ale copiilor, cat si ale parintilor (unii cu balaceala la strand, unii cu drumetiile pe munte...altii cu amandoua :D )

Cred ca fotografiile vor fi mai mult decat sugestive.
http://david.gamara.ro/2012/07/15/excursie-la-moneasa/
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea


Return to JUD ALBA, ARAD, ARGES, BACAU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron