AUTISMUL – o boala noua,postvaccinala

Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

AUTISMUL – o boala noua,postvaccinala

Postby Zugoor » Mon Oct 18, 2010 10:49 am

AUTISMUL – o boală nouă, postvaccinală
“Primele victime ale atacului Medicinii asupra creierului ( prin intermediul vaccinurilor) au fost copiii americani.” Într-un articol din anul 1946, descria Leo Kanner - medic psihiatru cu renume mondial – nu mai puţin de 11 cazuri a unei boli noi apărute în rândul copiilor şi tinerilor pe care a descris-o sub forma unor “tulburări autistice ale relaţiilor afective.” El nota:” Simptomele diferă radical de oricare alte simptome cunoscute până la ora actuală.” ( Kanner, Leo, 1942/1943, 250).

După primele articole scrise de Leo Kanner, mai mulţi cercetători au căutat studii şi cazuri care să ateste existenţa autismului în trecut, dar ei nu au găsit astfel de date, boala fiind cu adevărat necunoscută. Înainte de 1943 s-au găsit doar câteva cazuri. În 1958, Kanner număra 150 de cazuri. În anii ’50-’60 se observă însă o creştere spectaculoasă a cazurilor de autism la copii. Psihiatrii renumiţi precum Goodwins scriau:”Autismul la copii era o raritate în spitalele de psihiatrie infantilă înainte de anul 1964. “ În perioada“ 1952-1964, ei au relatat de existenţa a doar 6 cazuri. De aceea nu erau deloc pregatiţi când la un moment dat au apărut un număr de 65 de cazuri. Această explozie de cazuri de autism se corela cu perioada în care a început noul program de vaccinare la sugarii din SUA.( Goodwin,, M.S. and T.C., 1969, 558 ).

Acelaşi paralelism între debutul autismului şi noul program de vaccinare se poate observa şi în alte ţări. În Japonia, primul copil autist s-a născut în 1945. Una din condiţiile obligatorii impusă Japoniei de către americani care tocmai ocupaseră ţara, era un program obligator de vaccinare împotriva tusei convulsive. În Franţa, Chile, Austria, Olanda şi Scandinavia primele cazuri de autism apar la începutul anilor’50. Tot în acest timp s-a introdus pentru prima dată vaccinul pertussis ( împotriva tusei convulsive). În Anglia, campania de vaccinare împotriva tusei convulsive a debutat doar la sfârşitul anilor ’50. Când în 1962 se formează în Londra prima Asociaţie a părinţilor cu copii cu autism, se constată că aproape toţi s-au născut în perioada când s-a început această vaccinare, doar câţiva se născuseră la începutul anilor ’50. ( Everard, M.P., 1973, 278). În Anglia numărul copiilor autişti este mult mai mic ca cel din SUA, probabil datorită faptului că vaccinul pertussis nu este obligator, ci voluntar, fiind regiuni unde se vaccinează doar 30% din copii. (Coulter, H. and Fisher, B., 1985, 200-204, 235).

Cine au fost primii copii vaccinaţi ? Primele cazuri de autism au apărut la copiii din familii înstărite, dar mai ales de intelectuali, părinţii fiind adeseori medici, avocaţi, profesori, etc. Deci primele victim nu au fost copiii muncitorilor sau a oamenilor săraci, ci copiii oamenilor cu studii superioare, cu mame exagerat de grijulii pentru care nici un sacrificiu nu era prea mare, având în vedere că acest vaccin era şi foarte scump…Kanner ne relatează: “Până acum nu avem nici un caz de autism la copii a cărui părinţi să nu fie inteligenţi”. Din primele 100 de cazuri de copii cu autism, 87 din taţi şi 49 din mame aveau studii superioare, restul având cel puţin un colegiu. ( Harris L. Coulter, 2004, (5): 71 ). Și alte studii arată că toţi copiii autişti provin din familii cu un statut aparte în ce priveşte inteligenţa şi personalitatea părinţilor. Acest lucru era cu totul ieşit din comun având în vedere că în cazul celorlaţi copii cu alte afecţiuni psihice, doar un procent mic, de 19 % din părinţi, absolviseră facultatea. ( Coleman, Mary, ed., 1976, 12). Aşa se explică de ce în primul deceniu vedem o răspândire inegală a autismului între copii. Dar după extinderea unui program obligator de vaccinare în aproape toate ţările, au beneficiat copiii din toate categoriile sociale de trivaccinul antidiftero-tetano-pertussis (DTP). Din acest moment autismul se va răspândi în mod egal la copii iar cercetătorii au considerat din acest motiv ( în mod greşit desigur), că primele statistici ar fi fost false! Astăzi putem compara evoluţia autismului cu cea a unui arbore bolnav. Din primele ramuri, respectiv cele 11 cazuri descrise de Kanner în 1943, au crescut alte 200.000 doar în SUA. (p.73, ibidem).

Manifestările clinice ale autismului. Cazuri concrete.

a.) Înstrăinarea de sine şi de lume. Denumirea autismului vine din grecescul “autos” care înseamnă “propriu” sau “eu însumi”. Kanner descrie această înstrăinare ca fiind “incapacitatea copilului de a avea relaţii normale cu oamenii încă de la naştere…Chiar de la început vedem o înstrăinare extremă…” ( Kanner, Leo, 1942/1943, 250). Aceşti copii trăiesc în lumea lor şi nu lasă pe nimeni să se aproprie de ei. Sunt “absenţi” şi nu pot zâmbi . Nu le place nici o atingere, uneori nici de la părinţii lor, iar faţă de străini se poartă cu nervozitate şi ură. Ei suferă de acest “sindrom afectiv disproporţionat”. ( Eisenberg, Leon, 1956, 609-611).

Caz concret : Jerry Goldsmith, un băiat de 18 ani, cu autism, este descris în felul următor:” El funcţionează a o masină, fără sentimente şi se raportează la lumea din jur doar cu mintea ( intelectul)….La 14 ani, fiind plecat cu părinţii într-o excursie în Mexic, nesuportând la un moment dat mirosurile dintr-o piaţă, a dispărut pur şi simplu şi a mers pe jos cei 16 km până la Motel, fără ca să spună ceva părinţilor…”(Harris L. Coulter,2004, (5):23).

b.) Egoismul. Copilul autist se identifică cu lumea întreagă. El crede că doar el există pe lume. Nu realizează că are şi semeni şi crede că totul se învârte doar în jurul lui. Se vede ca fiind singurul şi cel mai important “obiect” din lume şi îl intereseaza doar ce efect pot avea asupra lui situaţiile, obiectele din jur, etc.

Caz concret: Ronald, cu o formă moderată de autism, ne relatează:” nu am ştiut până la vârsta de 7 ani că există oameni pe lume. Dar chiar şi acum trebuie să îmi aduc uneori aminte că mai există şi oameni pe lumea asta. “ I se întâmplă acest lucru mai ales când este într-o relaţie cu oamenii. Spre exemplu: se retrage brusc şi pleacă în mijlocul unei conversaţii ca şi când acel o ar fi murit brusc. ( Cohen, Donald J., 1980, 388).

c.) Frica. Acest sentiment de teamă se vede pe faţa lor care exprimă permanent acest sentiment. Cauza poate fi faptul că le este mereu teamă să nu intervină în lumea lor cineva “de afară”. ( Kanner, Leo, 1944, 217).

Boli neurologice care însoţesc autismul. Se ştie că autismul este însoţit adeseori şi de alte tulburări neurologice precum retard mental, epilepsie, paralizii. Un procent de 20-30% dintre copiii cu autism suferă de convulsii, spasmul sugarului, epilepsie formă minoră ( petit mal) sau majoră ( grand mal), pierderi scurte ale cunoştinţei, etc. (Wolf, L. and Goldberg, B. , 1986).

Dr.Christa Todea-Gross

Cluj-Napoca, 12.10.2010

Sursa:http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/10/14/autismul-%E2%80%93-o-boala-noua-postvaccinala/#comment-304
Zugoor
 
Posts: 209
Joined: Mon May 01, 2006 9:29 pm
Location: iasi

Postby shakalu » Fri Oct 22, 2010 9:35 am

ce drag imi e mie de medicii care inventeaza roata . si nu doar ca o inventeaza dar o si imbunatatesc : fac spitele de lemn ca par sa fie mai trainince ...
o lucrare care daca nu m-ar face sa rad ma va face sigur sa plang . din cauza imposibilitatii unei sistem de a gandi ceva cu propria minte sau in cel mai nefericit caz , de a fi in pas cu ceea ce se intampla in jur . toata lucrarea face referire la lucrari scrise de altii ( cum altfel ?!?! ) acum mai bine de 30 de ani !!!! singura lucrare mai recenta la care se face referire este cea din 2004 dar care trateaza alt subiect : comportamentul si simptomele celor din spectrul autist . oare distinsului domn doctor care a elaborat lucrarea nu i-a spus nimeni ca intre timp s-a inventat gsm-ul , exista televiziune color , ca internetul a evoluat , ca anumite forme de cancer au devenit vindecabile , ca engleza a devenit limba de circulatie internationala , ca dinozaurii au disparut , ca masinile ating si 250km/h inclusiv in romania si tot asa ... ?

incredibil !
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby Zugoor » Fri Oct 22, 2010 2:29 pm

E adevarat ca exemplele sunt vechi,dar mi-e f greu sa imi imaginez ca medicii romani vor avea in urmatorul deceniu resurse pt a face orice fel de studiu in acest domeniu,desi sunt convinsa ca multi ar avea disponibilitatea.
Si e f adevarat ca lista simptomelor e scurta iar unele dintre ele poate nu sunt chiar asa bine alese(personal nu m-am identificat cu ele si explicatiile lor).Insa ,articolul mi s-a parut bun ca si istorie a aparitiei autismului.Desi aud de ani de zile ca ar exista o corelatie intre aparitia vaccinurilor si a autismului,nu am citit pana acum o paralela intre aparitia celor doua,cu atat mai putin in romana.
Din cate am auzit doctorita respectiva chiar e la curent cu noutatile,ea recomandand terapiile comportamentale ca una din cele mai bune solutii pt recuperarea acestor copii.
Zugoor
 
Posts: 209
Joined: Mon May 01, 2006 9:29 pm
Location: iasi

Postby stepacro » Fri Oct 22, 2010 8:25 pm

Eu vreau sa va impartasesc cate ceva din experienta mea cu clientii din spectru de aici, din Quebec. TOTI SUNT VACCINATI. Nimeni nu mai pune vaccinurile in seama autismului... poate si pt ca altfel copiii nu ar putea beneficia de educatie si nu ar fi primiti in sistemul prescolar si scolar. Parintii n-au pomenit niciodata de asta... nu pt ca ar fi mai destepti sau mai bogati...
Nu stiu de ce dar aici toata lumea e pornita pe tulburari neurologice...
E greu de trasat o linie, fiecare are realitatea sa "reala"... atata doar ca mie mi se pare ca e o enorma diferenta intre ceea ce traiesc, vad si muncesc aici si ceea ce citesc despre realitatile romanesti.
Ne cramponam noi, europenii de ceea ce nu ar trebui sau doar nord-americanii au impresia ca traiesc in secolul neurostiintelor?
Merci tuturor
Always let your conscience be your guide...
stepacro
 
Posts: 124
Joined: Tue Sep 08, 2009 4:19 am
Location: Montreal

Postby shakalu » Fri Oct 22, 2010 8:54 pm

zugoor , nu-i contest doamnei doctor calitatile . intamplator insa , de cand cu scandalul din marea britanie de acum cativa ani legat de timerosol si autism , o multime de studii au fost directionate in sensul cercetarii serioase a unei oarecare legaturi intre vaccinuri in general si autism in particular . foarte multe echipe multi-disciplinare au purces la a investiga directia asta . rezultatele au aparut in ultimii ani si toate au aratat ca nu s-a reusit gasirea nici unui punct comun intre spectrul autist si vaccinuri . ori a fi la zi in ceea ce priveste actul medical si studiile din lume (iar in cazul dat sunt peste douazeci de studii in cateva tari europene ) si a purcede la un astfel de conspect ,sau lucrare ,in pofida evidentelor date de marea majoritate a colegilor tai in studiile lor sau nici macar a nu le prezenta dintr-o pozitie obiectiva si pe acestea , mie imi suna putin a dorinta de atentie (ca tot e un subiect la moda si care atrage atentia )sau a manipulare .
eu raman cumva la parerea mea ca autismul spre exemplu, este un accindent genetic ca rezultat al dezvoltarii adn-ului uman din ultima mie de ani , adn care a suferit mutatii serioase din cauza alimentatiei , a mediului , s.a.m.d. ...
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby shakalu » Fri Oct 22, 2010 9:03 pm

stepacro , e greu de spus unde incep si unde se sfarsesc "realitatile" fiecaruia . diferentele de concepte ale europenilor fata de nord americani sunt unele care, in pofida globalizarii, se adancesc pe zi ce trece . europenii sunt mai conservatori iar peste ocean oamenii definesc ca posibil "neurologic" si un clipit de pleoapa mai anapoda . nu cred ca ai sa ai un raspuns obiectiv la intrebarea ta . pur si simplu sunt lumi diferite . fiecare are plusurile si minusurile ei . din perspectiva noilor frontiere , a cunoasterii , a descoperirilor , a stiintei in aproape toate domeniile , americanii ii bat de departe pe europeni pentru ca sunt mai deschisi la minte si mai iscoditori ... europenii insa ne tin mult mai sanatosi decat americanii pentru ca fiind mai catolici ca papa sufla si in iaurt cand e vorba de absolut tot ceea ce e nou ...
sincer , am cutreierat multi ani la rand usa si canada de la un capat la celalalt si sunt fan-ul NYC-ului declarat . ca si concept . nu m-as muta insa vreodata din batrana europa ... are , asa, un aer aparte :)
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby Zugoor » Sat Oct 23, 2010 10:59 am

Stepacro,faptul ca toti sunt vaccinati nu e nicicum un argument in favoarea lor :) .Iar faptul ca noi,europenii,inca avem taria de a ne crampona de ceea ce nu ar trebui este laudabil,e semn ca la noi inca functioneaza bunul simt natural.Americanii sunt de laudat pt ff multe(numai cand ma gandesc la Lovaas ),insa sunt si mai multe motive pt care nu ii invidiez.Si ai dreptate cu scolarizarea,am auzit parinti care nu doresc sa faca vaccinurile dar le e frica ca ,copiii nu vor fi primiti in scoli si gradinite.Si asta de ce,sa nu se imbolnaveasca cei deja imunizati?Noi cu fetita nu am intampinat probleme cu ultima vaccinare refuzata,iar cu bebelusul ce va sa vina si la care vom refuza orice vaccin,va voi povesti din experienta ce dificultati vom intampina.

Shakalu,subiectul asta cu vaccinarile este mult prea vast si greu de digerat pt oricine are incredere deplina in sistemul sanitar.Eu consider ca oricine doreste sa se intereseze despre el va gasi suficiente informatii care sa il lamureasca.Insa,referitor la studii care s-au facut in ultima vreme,si vorbesc de cele carora li s-a facut mare publicitate cum ca timerosolul nu ar avea legatura cu autismul,ar fi fost socant ca rezultatele sa fie altele,avand in vedere ca studiile au fost finantate de aceiasi producatori de vaccinuri sau companii direct interesate in vanzarea lor.
Fara indoiala vaccinul nu e singura cauza,dovada ca mai am un copil complet si regulamentar vaccinat ,insa la modificarea ADN-ului nostru a contribuit asa cum spui alimentatia modificata,mediul,dar si vaccinurile care ne-au slabit imunitatea si au produs si ele,la randul lor,modificari genetice.De aceea sa nu se mire lumea ca rata autismului creste de la an la an,iar daca ma gandesc la generatia asta de 7,8 ani,in care s-au bagat atatea vacinuri noi si inutile,precum si la alimentatia modificata genetic si maxim aditivata,cred ca autismul va fi nimic pe langa ce copii e posibil sa nasca acestia.Mi-e si frica sa ma gandesc.
Zugoor
 
Posts: 209
Joined: Mon May 01, 2006 9:29 pm
Location: iasi

Postby shakalu » Sat Oct 23, 2010 7:22 pm

zugoor , nu stiu ce sa spun . parerea mea despre sistemul sanitar e departe de a fi una extraordinara dar in acelasi timp ii inteleg tarele si cred ca intr-un fel sau altul , fiecare dintre noi are partea lui de vina ca s-a ajuns la nivelul asta .

despre vaccinuri si pareri ai dreptate . pana la urma fiecare parinte trebuie sa-si ia propriile decizii pe baza informatiilor pe care le are ...si slava domnului acum exista informatii . doar sa nu vrei nu le gasesti . in acelasi timp insa nu sunt adeptul "marii conspiratii" care sta in umbra ...
inca o data insa , fiecare are dreptul lui sa aiba parerea lui . pe mine ma sperie insa parerea de foarte multe ori nefundamentata a cate unui "specialist" . tocmai pentru ca e specialist .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby stepacro » Sat Oct 23, 2010 9:35 pm

Nu sustin superioritatea vreunui sistem, fie el nord-american sau european....vroiam doar sa subliniez enorma diferenta dintre cele doua continente.
Cred insa ca am gasit explicatia: nord-americanii sunt mai porniti spre solutie (aici au inceput, nu-i asa, terapiile centrate pe solutii si cele de scurta durata, in timp ce Franta intervine inca psihanalitic chiar si intr-o problema ca tulburarile de dezvoltare), in timp ce europenii cauta la nesfarsit cauze si explicatii.
Si asta se aplica la nivel macrosocial, de asemenea....
Always let your conscience be your guide...
stepacro
 
Posts: 124
Joined: Tue Sep 08, 2009 4:19 am
Location: Montreal


Return to REVISTA PRESEI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron