Betania +As parintilor copiilor autisti- BACAU

Moderators: camel, moderators

Betania +As parintilor copiilor autisti- BACAU

Postby dora » Mon Mar 30, 2009 5:18 pm

Asociaţia Betania Bacău


Asociaţia Betania
Str. Nordului 19 bis
600241 – Bacău
România
Tel: +40 234 206016
Fax: +40 234 206017
E-mail: office@asociatiabetania.ro
www.asociatiabetania.ro

Cont:

Lei : RO41 BACX 0000 0030 0916 2000
Euro: RO19 BACX 0000 0030 0916 2008
Deschis la Unicredit Tiriac Bank, filiala Bacău
Swift code : BACX ROBU

Cod fiscal: 7928353


Misiunea şi scopul organizaţiei


Asociaţia Betania este o organizaţie umanitară de sprijinire a tuturor categoriilor defavorizate ale comunitãtii, prin derularea de proiecte sociale, medicale şi educative.

Înfiinţare
Asociaţia Betania devenit personalitate juridică cu statut propriu la 24.10.1995, conform Sentinţei Civile nr. 70 din 1995 şi este constituitã în baza O.G.R. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Asociaţia este persoanã juridicã românã, apoliticã, de caritate, misiune şi ajutor; îşi desfãsoarã activitatea în conformitate cu prevederile cuprinse în legislaţia românã si actioneazã în spiritul moral creştin.

Asociaţia Betania a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică, prin Hotărârea de Guvern nr. 1481/2004, publicată în Monitorul Oficial nr. 848 din 15 septembrie 2004.In acest context, in februarie 2005, Asociatia Betania Bacau a infiintat Centrul de Zi ” Delfinul” destinat copiilor cu autism.


Scopul proiectului: imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu autism si familiilor acestora, extinderea si imbunatatirea serviciilor sociale, prevenirea si combaterea marginalizarii sociale a copiilor cu autism.

http://www.asociatiabetania.ro/delfinul/


http://www.autism.ro/forum/viewtopic.php?t=560
Last edited by dora on Mon Jul 06, 2009 1:26 pm, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Apr 26, 2009 9:06 pm

Betania are prieteni noi: „O sansa pentru copiii autisti“


3 Aprilie 2009

Copiii cu autism care frecventeaza Centrul de zi “Delfinul” au fost, ieri, oaspetii Gradinitei nr. 29, unde si-au facut prieteni noi, alaturi de care au pictat si s-au jucat. Actiunea realizata in parteneriat de cele doua institutii a fost prilejuita de Ziua Internationala a Constientizarii Autismului.

Copiii de la Centrul de zi “Delfinul” au sarbatorit 2 aprilie, decretata de ONU ca Zi Internationala a Constientizarii Autismului, la Gradinita 29. Despre autism se stiau putine lucruri, in România, dupa 1989. Cresterea numarului autistilor i-a prins total nepregatiti pe parinti si pe educatori. Nici unii, nici altii nu aveau informatii despre nevoile copilului si despre sindrom, in general. \


Asociatia BETANIA a sesizat aceasta lipsa si a infiintat primul serviciu din zona Moldovei destinat autistilor. La Centrul de zi “Delfinul” exista psihologi si educatori specializati in lucrul cu acesti copii, care presupune cunostinte si abilitati speciale. “Prin aceasta actiune vrem sa demonstram ca unii dintre copiii cu autism pot fi integrati in invatamântul de masa si chiar se recomanda”, a declarat Andre Muit, presedinte BETANIA. “Si pentru personalul de aici e o sansa sa se familiarizeze cu problemele copilului autist, arata Bogdan Lepatadu, psiholog. Noi ne dorim cât mai multe actiuni, ne dorim sa fim vizitati acasa, la «Delfinul», unde partenerii nostri pot vedea si invata o multime de lucruri”. Andre Muit afirma, insa, ca “exista un refuz, o reticenta a institutiilor, Gradinita 29 fiind o exceptie prin deschiderea pe care a dovedit-o astazi”.

Rabdare si dragoste „la patrat“

Cei 12 copii si instructorii care ii insoteau au fost distribuiti in doua grupe pregatitoare si in doua grupe mari. S-au integrat atât de repede incât, desi facusem cunostinta cu ei la sosire, dupa ce au inceput activitatile nu i-am mai deosebit de ceilalti. “Asta inseamna ca nu s-a muncit degeaba”, a precizat, multumit, Andre Muit. Educarea copiilor autisti inseamna mai multa rabdare, mai multa dragoste. “Noi am avut si avem copii cu probleme de comportament si ne-am lovit de multe dificultati, a declarat Daniela Juncu (foto), directoarea Gradinitei 29. Am considerat ca aceasta colaborare ne da sansa sa vedem cum lucreaza specialistii de la Betania si sa invatam de la ei”. Copiii cu autism au pictat, au construit castele si poduri, au jucat jocuri de echipa alaturi de cei pe care ii numim, de obicei, copii normali. Cristina Comanescu, educator, afirma ca nu doar dascalii au sansa sa afle lucruri noi, “ci si copiii, care trebuie sa invete de mici sa se accepte unii pe altii”.

Daniela Juncu crede ca “meritul organizarii acestei manifestari este al cadrelor didactice caci oricât le-ar cere directorul, daca educatorii nu vor, nu se pot realiza parteneriate”. In final, gazdele actiunii dedicate Zilei Internationale a Constientizarii Autismului au declarat ca 2 aprilie 2009 a dobândit o semnificatie aparte, fiind “ziua deschiderii colaborarii”, “inceputul de drum pentru o lunga prietenie” intre Gradinita 29 si Asociatia Betania.

Silvia Patrascanu
http://www.desteptarea.ro/betania-are-p ... 80%9c.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Apr 26, 2009 9:12 pm

Captivi intr-o lume a tacerii
4 Aprilie 2009

La Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 3 Bacau a avut loc o masa rotunda despre cooperarea dintre autoritatile locale care se ocupa cu ingrijirea copiilor autisti si Asociatia Parintilor Copiilor Autisti din Bacau. Punctul esential al discutiilor a fost modalitatea prin care copiii care au aceasta deficienta se pot integra intr-o forma de invatamânt. Asociatia cuprinde 35 de familii din judetul Bacau, dar oficial sunt peste 100 de familii care au cel putin un copil autist.

Neoficial, se pare ca numarul lor este mult mai mare, mai ales in mediul rural. „Autoritatile trebuie sa fie mult mai responsabile cu ingrijirea si educatia copiilor afectati de autism“, spune Roxana Busuioc, presedinta Asociatiei Parintilor Copiilor Autisti din Bacau.

Cu acest prilej a fost lansat si volumul „Autismul la prescolari“, ghid practic si metodologic. Lucrarea a fost scrisa de educatoarea Margareta Gifei si este un mic suport de informare pentru lumea copiilor autisti. Cartea cuprinde o serie de metode de lucru pentru a-i ajuta sa se integreze in lumea din care fac parte dar si câteva sfaturi, recomandari pentru parintii acestor copii.

G. Pop

Aprilie 4, 2009

http://www.desteptarea.ro/?s=autism
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Jul 06, 2009 1:30 pm

ASOCIATIA PARINTILOR COPIILOR AUTISTI DIN BACAU
Persoana de contact: Ramona Busuioc - presedinte APCAB
Telefon: 0745 033 075
Fax: 0334 815 455
email: autismbc@gmail.com
cod de inregistrare fiscala:23651024
cod IBAN: RO 87 RNCB 0279099667980001
BCR Bacau, sucursala Bacoviahttp://www.autismbacau.ro/contact.php


Asociatia Parintilor Copiilor Autisti din Bacau s-a infiintat in luna aprilie a anului 2008, din dorinta catorva parinti de a reprezenta copiii autisti in fata autoritatilor locale si centrale si pentru a milita pentru drepturile ce le revin. De asemenea, asociatia urmareste indrumarea, consilierea si sprijin atat pentru parintii ai caror copii abia au fost diagnosticati cu autism, dar si pentru parintii care se confrunta cu diverse provocari pe parcursul evolutiei si dezvoltarii copilului.
Membrii asociatiei se intalnesc lunar pentru sesiuni de informare privind diferite aspecte ale abordarii copilului autist, dar si pentru grupuri de suport care au menirea de a sustine emotional pe acestia.
Din lipsa unui spatiu propriu pentru desfasurarea activitatilor, membrii asociatiei se intalnesc in prezent la sediul Asociatiei Betania, din strada Nordului, nr 19 bis, la Centrul Delfinul, prin bunavointa presedintelui acestei asociatii, domnul Andre Muit. Mentionam deosebita deschidere si sustinere de care a dat dovada domnul Muit, inca de la infiintarea asociatiei noastre


Viitorul copiilor autisti depinde de tine"Sub acest nume s-a desfasurat proiectul Asociatiei Parintilor Copiilor Autisti din Bacau in colaborare cu Asociatia Betania, Centrul de zi Delfinul pentru copii autisti si Inspectoratul Scolar Bacau.
Prin colaborarea celor trei institutii a fost posibila organizarea unei sesiuni informative adresata cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar, sesiune ce si-a propus aducerea de noi informatii cu privire la aceasta afectiune si la comportamentele copiilor autisti.
Sesiunea informativa s-a desfasurat in data de 08 decembrie 2008 si s-a bucurat de prezenta a 31 de cadre didactice, dar si a inspectorului pentru invatamantul special, doamna Lucica Dandu. Informatiile au fost furnizate de catre domnul coordonator al centrului Delfinul, psiholog Bogdan Lepadatu.
Fiecare participant a primit la finalul activitatii o mapa cu informatii despre autism, un pliant si un certificat de participare.
Sesiunea de participare s-a dovedit a fi una de larg interes si la propunerea participantilor va continua cu o noua intalnire in luna ianuarie.

Multumim celor care ne-au sustinut in realizarea acestui proiect de inceput, bugetul pentru desfasurarea activitatii fiind reprezentat de fondurile obtinute din cadrul campaniei de 2% din impozitul pe venit.
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Oct 13, 2009 9:50 am

Site pentru parintii copiilor cu autism
26 Septembrie 2009 | Social


Centrul de Informare, Consiliere si Sprijin pentru familiile copiilor cu autism, unitate deschisa anul acesta, cu fonduri europene, de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau si Asociatia Betania, are de ieri pagina pe internet. “La adresa web www.autismbc.ro, persoanele interesate vor gasi informatii utile din domeniu si un forum unde isi vor putea impartasi experientele legate de autism”, se arata intr-un comunicat DGASPC.
In acest moment, de serviciile centrului beneficiaza 55 de familii.
Alin LEANCA
http://www.observatordebacau.ro/2009/09 ... utism.html
http://www.autismbc.ro/?page_id=4
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Nov 25, 2009 8:44 pm

Copiii cu autism din Bacau, sprijiniti de bacauani prin Sensiblu
Madalina Rotaru, Vineri, 20 Noiembrie 2009
96 citiriBacauanii pot veni in sprijinul copiilor cu autism, beneficiari ai Asociatiei Betania, printr-un gest extrem de simplu si putin costisitor: cumparind un breloc cu moneda, marca Sensiblu.

Fundatia Sensiblu, in parteneriat cu reteaua farmaceutica Sensiblu, a demarat, in aceste zile, campania nationala “Fii cu inima alaturi de copii”, cu scopul stringerii de fonduri ce urmeaza a fi donate mai multor asociatii si fundatii cu profil medico-social din tara.


La nivel local, fondurile vor fi donate Asociatiei Betania, pentru ingrijirea copiilor cu autism. Bacauanii pot contribui la sanatatea si recuperarea micutilor, cumparind din orice farmacie Sensiblu, la pretul de 3 lei, simbolul campaniei, un breloc cu moneda util de altfel, cumparatorilor, la carucioarele din supermarketuri. Campania “Fii cu inima alaturi de copii” se deruleaza pina pe 31 decembrie 2009, fiind o continuare la nivel national a campaniei “Deschide-ti inima catre copii” initiata de Fundatia Sensiblu si Sensiblu, in mai 2009. In cadrul actiunii s-au pus in vinzare, la nivel national, 100.000 de brelocuri. (Madalina ROTARU

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009 ... siblu.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Dec 02, 2009 1:03 pm

Sala Casei de Cultura era arhiplină, concert de muzică creştină. Mă bucură iniţiativele unor altfel de concerte… Auditoriul era neobişnuit de diversificat: bebeluşi, copii mici, tineri, bătrâni, oameni simpli, domni la costum… Am reuşit să găsesc un scaun liber şi m-am asezat. Am observat că în spatele meu era un copil, dar nu i-am acordat prea multă atenţie, erau foarte mulţi copii în acea sală. Am urmărit programul, la un moment dat s-a făcut pauză. Cineva mă bate pe umăr. Mă întorc crezând că este un cunoscut. Spre surprinderea mea, văd o faţă de copil, zâmbitoare, care îmi întinde mâna în semn de salut. Îl salut şi eu foarte surprinsă. Mama lui, care stătea lângă el, reacţionează “ciudat”…se uită la mine şi spune “Oau! Copilul meu este autist…de obicei nu interacţionează cu străinii…”

Ştiam şi eu lucruri vagi despre autism, auzite în special din filme: “se retrage într-o lume a lui”, “nu comunică”, “e absent”, “nu mi-a spus niciodată mama”. Totuşi acea privire a pătruns undeva în inima mea mai adânc decât mi-aş fi închipuit. Am simţit că acel copil voia mai mult decât doar să mă salute, voia cumva să ajungă la mine şi-mi deschidea drum spre el. Mi-a trecut prin minte faptul că aş vrea să lucrez cu aceşti copii, că aş putea găsi o cale de a sparge tăcerea, apoi mi-am dat seama că este doar o iluzie…

M-am mai gândit la lucrurile întamplate, însa am renunţat la ideea că aş putea să întâlnesc prea curând astfel de copii. Viaţa îşi urma cursul firesc şi aproape că uitasem chipul băieţelului şi întâlnirea aceea „ciudată”. La câteva luni, postul pe care lucram s-a restructurat şi am început să caut prin ziar un job. Am găsit un anunţ neaşteptat care mi-a sărit în ochi – 5 posturi libere pentru „Centrul de Informare, Consiliere şi Sprijin pentru familiile copiilor cu autism”. „Cu autism”…mi-am adus imediat aminte de întâlnirea de la Casa de Cultură. Parcă se împlinea sentimentul trăit atunci – că voi mai avea contact cu lumea acestor copii. Băieţelul cu ochi mari, căprui îmi făcuse prima invitaţie, acum urma a doua. Prima a fost de suflet, acum era cea oficială.

Am participat la interviu şi am luat postul. Citind bibliografia pentru examen am realizat că autismul e ceva foarte serios…aceşti copii sunt prinşi între două lumi iar izolarea în care se află ridică un zid între ei şi cei dragi. De ambele părţi, luptele sunt disperate iar când zidul cade, soarele începe să răsară.

Primul contact cu copiii m-a uimit. Din doisprezece copii, nu erau doi la fel. O fetiţă mi-a zâmbit larg şi m-a luat în braţe, un băieţel nici nu s-a uitat la noi când am intrat în camera, altul era foarte preocupat de un obiect pe care îl răsucea şi îl studia pe toate părţile… Cu timpul, i-am cunoscut mai îndeaproape pe toţi şi fiecare dintre ei este special în felul său. M-a impresionat dăruirea celor care lucrează cu ei şi mai ales răbdarea lor. Am înţeles că numele „Betania” nu era o întâmplare. În Noul Testament, Isus petrecea mult timp în Betania şi avea prieteni de suflet acolo: Maria, Marta, Lazăr.

Copiii aceştia trebuie să înveţe lucruri care, pentru copiii obişnuiţi, sunt instinctuale. Cât de mulţumitori ar trebui să fie părinţii ai căror copii pot apuca un obiect, pot întoarce un zâmbet, pot răspunde atunci când sunt strigaţi pe nume, pot vorbi…Un alt lucru care m-a impresionat a fost dăruirea părinţilor. Ei nu sunt mânioşi şi nu-L acuză pe Dumnezeu. Au trecut repede de la întrebarea „De ce?” la „Ce putem face?”; nu s-au resemnat pasivi în faţa unui diagnostic a cărui cauză şi remediu nu se cunosc încă. Chiar dacă unii ochi se uită la ei acuzatori sau cu dispreţ, au învăţat să se privească prin ochii Celui de sus şi să se vadă speciali, oameni cărora li s-a încredinţat o misiune grea, dar cărora li s-a dat şi puterea de a o duce la capăt.

Codrina Apostol
Centrul de Informare, Consiliere şi Sprijin pentru familiile copiilor cu autism

http://www.autismbc.ro/?p=30
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Dec 04, 2009 7:23 pm

Statul ii ignora pe autisti: Betania ii preia si pe parinti
2 Decembrie 2009
Proiectul „Centrul de informare, consiliere si sprijin pentru familiile copiilor cu autism”, derulat de DGASPC, in parteneriat cu Betania, a ajuns la final. Obiectivele proiectului derulat de DGASPC au fost infiintarea „Centrului de informare si sprijin pentru parintii copiilor autisti”, furnizarea serviciilor de consiliere si dezvoltarea parteneriatului public-privat. Proiectul a fost demarat pe 2 decembrie 2008 si a avut o durata de 12 luni.

Desi perioada de implementare a proiectului s-a incheiat, centrul nu va fi inchis. Acesta a fost preluat de Asociatia Betania, care va asigura functionarea centrului cu sprijinul institutiilor publice, cel putin asa spera presedintele Andre Muit: „De la bun inceput, finantatorul european a prevazut ca noi vom prelua centrul, fiind sprijiniti de CJ.” De altfel, Betania a infiintat singurul centru din Moldova pentru copiii autisti.


Nicio directie judeteana de protectie din Regiunea de Nord-Est, nicio alta institutie publica nu s-a gândit la acesti copii. 80 la suta din fondurile necesare Centrului “Delfinul” sunt atrase sau aduse de Betania, din Olanda. In cadrul noului proiect, care e destinat parintilor copiilor cu autism, au beneficiat 55 de adulti.


Familiile copiilor cu autism si-au unit fortele si au infiintat o asociatie. Centrul inseamna foarte mult, “mai ales in prima faza, când parintii afla diagnosticul si sunt socati deoarece nu stiu nimic despre aceasta boala, despre nevoile copilului si despre sansele de a recupera ceva”, afirma Ramona Busuioc, presedinta Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism. Seminarul organizat la sediul Asociatiei Betania a cuprins o prezentare a rezultatelor proiectului si a unor studii privind serviciile de sprijin pentru copilul cu autism si familia acestuia, o informare asupra programului „Scoala parintilor” pentru copilul cu dizabilitati si a fost urmat de dezbateri. (Silvia P.)


http://www.desteptarea.ro/statul-ii-ign ... rinti.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Mar 23, 2010 1:51 pm

Martisoare pentru copiii cu autism şi cu deficienţe locomotorii, de la detinuti


Ovidiu Pauliuc - 2 Martie 2010 -
Un grup format din 14 persoane private de libertate, minori si tineri, din cadrul Penitenciarului Bacau, s-au aflat ieri in vizita la Asociatia Betania. Sub coordonarea psihologului Penitenciarului, Lorena Bolfa, şi a educatorului Tiberiu Pascal, cei 14 au dorit sa aducă o raza de soare în inimile copiilor cu autism şi a celor cu deficienţe locomotorii din cadrul centrelor Asociaţiei.

Ei le-au oferit copiilor felicitari şi mărţişoare confecţionate de persoanele private de libertate femei şi persoane private de libertate de naţionalitate turcă. Dupa cum ne-a comunicat inspector Mădălina MĂTĂSARU, purtătorul de cuvint al Penitenciarului, prin activitatea de ieri, persoanele private de libertate au dovedit implicare în campania de prevenire a marginalizării copiilor cu autism şi cu deficienţe locomotorii de catre societate. (O.P.)

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010 ... inuti.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Jan 25, 2011 2:48 pm

Betania a adus 14 mil. de euro in Bacau

26-10-2010 10:09 PM
Autor: 1 TV Bacau

Peste 14 milioane de euro au fost cheltuiţi in Bacau prin intermediul Asociaţiei Betania. La împlinirea a 15 ani de existenţă, Asociaţia condusă de olandezul Andrei Muit se mândreşte cu investiţii consistente în Centre de ajutorare a persoanelor defavorizate şi cu dizabilităţi, dar şi în sănătate şi învăţământ. De serviciile Asociaţiei au beneficiat până în prezent mii de băcăuani.

14 145 000 de euro e suma pe care a atras-o în Bacău Asociaţia Betania, de-a lungul celor 15 ani de existenţă. Banii, în proporţie de 90%, au ajuns pe filieră olandeză, puţini fiind românii dornici să se implice în ajutorarea persoanelor defavorizate sau cu dizabilităţi.


Vreme de 15 ani Asociaţia a construit din donaţiile obţinute Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi, Centrul Lalelelor pentru Copilul Abuzat, Neglijat sau Exploatat, Centrul de Integrare a Tinerilor care părăsesc Centrele de Plasament după împlinirea vârstei de 18 ani, Centrul de Zi „Delfinul” pentru Copiii cu Autism, dar a direcţionat bani şi către sănătate, învăţământ, ajutoare de urgenţă şi nu numai, de serviciile Organizaţiei beneficiind mii de oameni. O donaţie importantă a venit, pe neaşteptate, de la un investitor olandez, povesteşte Andrei Muit.

Dincolo de investiţiile în sănătate şi învăţământ, Asociaţia are nevoie în medie de peste 400 de mii de euro pe an pentru a furniza toate serviciile cu care a obişnuit comunitatea băcăuană, iar bani de la stat vin cu ţârâita.

Asociaţia Betania e o organizaţie umanitară de sprijinire a tuturor categoriilor defavorizate. În 2011 urmează să fie construit un nou Centru, de această dată pentru persoanele cu dizabilităţi psihice.

Vezi VIDEO, Click AICI!

R: Teodora Ciuraru
I: Celestin ANTAL

25.10.2010
http://www.1tvbacau.ro/articole/Betania ... 11205.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Betania +As parintilor copiilor autisti- BACAU

Postby dora » Thu Jun 12, 2014 1:17 pm

Campania r.a.f.a (Raising Awareness for Autism):
http://www.asociatiabetania.ro/ro/campania-r-a-f-a/
COPIII CU AUTISM AU FOST “ADOPTAŢI” DE VEDETE

Cristiana Bortaş
Beneficiari sunt copiii din Asociaţia Betania din Bacău şi ai Centrului Delfinul din Roman. Acţiunea s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Olandei la Bucureşti.

Ilie Năstase, Mirabela Dauer, Ionel Dănciulescu, împreună cu alte 15 persoane cunoscute au “adoptat” virtual, pentru trei luni, copii cu autism, în cadrul programului RAFA (Raising Awareness For Autism), iniţiat de Asociaţia “Betania” din Bacău şi Centrul “Delfinul” din Roman, în parteneriat cu Ambasada Olandei la Bucureşti.

“Am plecat de la premisa că autismul nu este o boală. Este o situaţie la ameliorarea căreia putem contribui. Autismul este maleabil, perfectibil către normalitate, lasând loc posibiltăţii de comunicare. Dar am avut în vedere şi necesitatea creşterii gradului de conştientizare în rândul populaţiei”, a declarat Andre Muit, preşedintele olandez al Asociaţiei Betania.

Potrivit acestuia, “toţi trebuie să ştim ce este autismul, să înţelegem faptul că părinţii copiilor cu autism au nevoie de un sprijin nu neapărat bănesc”. “Asta pentru că statutul nostru de oameni ne obligă să fim alături celor care suferă de autism şi să le acordăm şansa de care au atât de multă nevoie”, a mai precizat Andre Muit.

Ilie Năstase, Mirabela Dauer, Ionel Dănciulescu, cărora li s-au adăugat soliştii Alessia, Raluk, Raoul, fotbaliştii Rică Neaga, Cătălin Munteanu, realizatorul TV Gabi Jugaru, Eveline Păuna, Iulia Zgripcea, Florentin Bratu, Valentin Butnaru, Sorin Mărcuş, Iulia Dohmen, Olivia Păunescu, Ionuţ Ruscior, Florentina Opriş, vor urmări, zilnic, prin intermediul Internetului, activitatea copilului “adoptat”, dialogând cu părinţii săi ori cu reprezentanţii Asociaţiei Betania.

Părinţii adoptivi se vor interesa de necesităţile copilului cu autism, dar se vor informa sau vor dezbate pe reţele de socializare şi problematici privind autismul. Personalităţile publice care au consimţit să participe la campania RAFA vor posta mesaje, informându-şi, astfel, fanii ori prietenii cu privire la progresele şi activitatea copilului “adoptat”.

“Prin diseminarea acestor mesaje ale persoanelor publice în cadrul reţelelor de socializare va creşte gradul de conştientizare asupra problematicii autismului. Oamenii vor afla mai multe despre autism, cum poate fi ameliorat, cum le putem fi alături copiilor care suferă de autism. Sperăm ca, prin această iniţiativă, din ce în ce mai mulţi români să afle ce este autismul şi să susţină cauza acestor copii”, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Betania din Bacău.

Vedetele care au “adoptat” copii cu autism nu au nicio obligaţie materială, se implică doar afectiv şi participativ, consumă doar timp şi sentimente, arată că le pasă.

https://www.facebook.com/r.a.f.a.campaign?filter=1
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Betania +As parintilor copiilor autisti- BACAU

Postby dora » Wed Jun 18, 2014 3:38 pm

delfinul3
Centrul Delfinul deschis la Roman pentru copii cu autism
07/03/2014

http://ziarulceahlaul.ro/centrul-delfin ... cu-autism/În prezenţa excelenţei sale Matthijs van Bonzel, amabasadorul Olandei la Bucureşti a fost inaugurat la Roman Centrul Delfinul unde copii cu autism vor putea face ore de terapie specifică ABA. Intervenţia educaţional-terapeutică are la bază o abordare individualizată a copilului cu autism şi este structurată având la bază principiile terapiei cognitiv comportamentale (ABA), comunicării prin imagini (PECS) şi organizării timpului şi spaţiului în concordanţă cu particularităţile fiecărui copil. „Am constatat că sunt din ce în ce mai mulţi părinţi din Roman care veneau la Bacău cu copiii pentru terapie comportamentală în cazuri de autism. La un moment dat, Alina Mihaela Iucha, o mamă, a venit la mine şi mi-a spus că la Roman este nevoie de un centru pentru copiii cu probleme de autism. Am fost la domnul primar şi am vorbit despre acest lucru iar după două săptămâni ni s-a comunicat că avem un spaţiu unde să ne desfăşurăm activitatea. Pe această cale vă mulţumesc, domnule primar, pentru sprijinul acordat.” a declarat Andre Muit, preşedintele Fundaţiei Betania, coordonatorul Centrului Delfinul Bacău.

„Pentru soţia mea şi pentru mine este un moment foarte special să fiu aici şi reprezintă un simbol de prietenie între Olanda şi România” a declarat excelenţa sa ambasadorul Olandei la Bucureşti, domnul Matthijs van Bonzel.

„Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au realizat acest centru unde se poate modifica în bine viitorul copiilor cu probleme de autism. Sunt sigur că Centrul Delfinul Roman are şi va avea o coordonare foarte bună şi o colaborare cu părinţii de un înalt nivel profesional” a menţionat Laurenţiu Leoreanu, primarul municipiului Roman. Oficialităţile prezente la deschidere oficială au vizitat Centrul Delfinul Roman şii au apreciat modul în care coordonatoarea obiectivului Alina Mihaela Iucha a reuşit să organizeze interioarele. Primarul municipiului a promis că va sprijini reorganizarea unor spaţii cu ajutorul echipelor de lucrători specializaţi din cadrul instituţiei pe care o conduce. Printre oficialităţile locale prezente la manifestare s-au numărat Vlad Ciurea – Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, notarul Adrian Alin Tănase, consilierul local Lenuţa Chiriac, directorul Direcţiei Sociale din Primăria Roman precum şi alţi membrii ai asociaţiei Betania implicaţi în acest proiect.

Dan VASILIU
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD ALBA, ARAD, ARGES, BACAU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron