Centru de zi Fetesti

Moderators: camel, moderators

Postby paun » Mon Jul 06, 2009 4:32 pm

Tel. 0752138569
Emailasil_fetesti@yahoo.com
Adresa str. Calarasi,nr. 402
Mun. Fetesti , jud. Ialomita
Cod. 925150 Raiffeisen Bank
RO15RZBR0000060011086544





Stimată doamnă,
Stimate domn,

Asociatia ,,Ajutati-ne să întelegem lumea” –ASIL Fetesti vă invită la Inaugurarea centrului de zi.
Vă asteptăm alături de noi sâmbată, 11 iulie 2009, ora 11:00 în strada Călărasi nr. 402, municipiul Fetesti, județul Ialomita .

Asociatia părintilor cu copii afectati de autism se luptă de un an de zile să aibă un centru unde să desfăsoare activităti terapeutice de recuperare. În sfârșit, am reusit să avem lăcasul nostru datorită unor oameni cu suflet mare si bun.

Suntem onorati să vă avem alături de noi la început de drum si credem că împreună vom putea schimba viata copiilor afectati de autism din Fetesti.




Cu stimă si deosebită consideratie,
Eugen Ghită
Vicepresedinte ASIL


Pentru confirmări si informatii suplimentare:
vă rugăm sa ne contactati pîna joi 09.07.2009

Persoană de contact - Eugen Ghită
Telefon: 0752138569sau 0727454625
Email: eugenghita17@yahoo.com
Ema, feb 2002, autism infantil, face ABA acasa

povestea Emei http://www.invingemautismul.rO
BLOG www.florina-emilia.blogspot.com
paun
 
Posts: 164
Joined: Mon May 08, 2006 3:01 pm

Postby dora » Mon Jul 13, 2009 9:26 am

Multumim, Mari, ca ne dai vesti bune de pe la voi...



Iata povestea...

Date de contact ale initiatorului
Adresa: Str. CALARASI nr. 402, Fetesti
Telefon: 0727454625
Adresa E-mail: alex_adi2004@yahoo.com


Autoritati vizate in cadrul proiectului
Consiliu Local, Primarie

Parteneri in cadrul proiectului
Fundatia ,,FLOAREA IALOMITEANA „ din Slobozia

Beneficiarii proiectului
6 copii afectati de autism

Durata proiectului
5 luni

Numele proiectului
Centrul de zi - Pasul numarul unu

Scop si obiective
Scopul nostru a fost sa obtinem un spatiu pe care sa-l folosim ca centru de zi pentru copii cu autism si ca sediu pentru asociatia noastra nou infiintata.

Problema abordata si context
Problema lipsei unui sediu - deoarece in prezent nu avem unde sa ne desfasuram activitatea si a unui spatiu in care copiii cu autism sa primeasca ingrijire pe timpul zilei

Tehnici de advocacy
Lobby
Intalniri
Participare la sedinte
Campanie media

Descrierea proiectului
In luna iunie am inceput sa merg la d-l. Primar, pentru a discuta si a-i cere un spatiu . Acesta a raspuns ca nu stie exact situatia spatiilor libere din oras deoarece este nou investit in functie .

Afland asta am inceput sa iau legatura cu vechea conducere locala si, dupa o luna, am putut sa am o situatie clara a spatiilor disponibile din oras . Despre acest lucru l-am informat pe d-l Primar si am putut avea o discutie concreta.

Acesta a inceput sa ma amine de pe o saptamin pe alta .Vazind ca pierd teren, am luat legatura cu un om de afaceri care il sustinuse pe d-l. Primar in campania electorala.

La urmatorele intilniri, d-l. primar a fost mai receptiv si mi-a dat liber sa identific un spatiu in care sa ne desfasuram activitatea. Am identificat doua spatii si am fost la primar a negociez sa vad pe care il putem primi.

Dupa ce domnul primar a hotarit ce spatiu o sa ne apartina , iar a inceput sa ma amine.

Nu am mai rezistat si am inceput o campanile oficiala. Mai intii am facut o emisiune la postul de televiziune local ,,ANTENA 1“ Slobozia. Atunci d-l Primar m-a chemat sa mai discutam, moment in care am depus o petitie de identificare a unui spatiu pentru noi si o alta de acordare a spatiuui asupra caruia convenisem.
In cele din urma d-l Primar mi-a promis ca o sa introduca pe ordinea de zi a consiliului local cererea organizatiei noastre.

Am discutat la sedintele noastre la asociatie si am hotarit sa facem campanii de informare a populatiei , mai exact fiecare sa-si informeze prietenii si rudele iar acestia la rindul lor sa continue campania . M-am gindit sa fac asta deoarece am considerat ca daca stie tot orasul ca noi asteptam obtinerea spatiului, influenta populatie asupra hotaririi o sa fie de ajutor.

Dupa o luna de campanie de informare, am primit invitatia d-lui primar de a participa la sedinta consiliului local pentru sustinerea cauzei noastre.

Am convocat sedinta membrilor asociatiei noastre pentru a stabili o strategie inteligenta pentru sedinta. In urma dezbaterilor s-a hotarit ca reprezentantul asociatiei la sedinta consiliului, sa fie mamica a unui copil care cunostea foarte bine ce inseamna sa ai un copil cu autism .
Acest fapt s-a dovedit a fi magic deoarece a avut o influenta majora, sentimental, asupra consilierilor.

Toata lumea s-a asteptat sa fiu eu acolo sa ma devoreze, iar cand au vazut o biata mama care se zbate cu un sot cu handicap, avind proteza la picior, si cu copilul autist, au ramas fara argumente. Ideea a fost una de success si astfel si Campania noastra a reusit.

In prezent avem acest spatiu.

Rezultate ale campaniei
Am castigat sediul nostru in care putem sa avem Centru pentru copii cu autism, cu folosinta gratuita, pe o perioada nedeterminata .
Am cistigat experianta .
Stim ce inseamna o campanie

Obstacole
Faptul ca primarul era la primul mandat
Conducerea celeilalte asociatii a dus o anticampanie mergind pina influente politice

Lectii invatate
As forma o echipa
As desemna oameni si activitati
As scrie chiar un proiect de politica publica
As proceda la fel cu presa
As pastra cea mai ingenioasa idee, de a o trimite pe mamica la Consiliul local

Alte informatii relevante
Buget a fost minim deoarece am fost singur cu cativa voluntari
Finantatorii au lipsit total
Voluntarii au fost : Antena1 Slobozia, omul de afaceri si membrii organizatiei noastre
Lipsa de bani m-a determinat sa fac campania singur cu voluntarii.


http://www.ce-re.ro/proj/108
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Aug 31, 2009 10:03 am

La Feteşti a fost inaugurat un centru de recuperare pentru copiii autişti unde câţiva părinţi au reuşit să-i mobilizeze pe reprezentanţii comunităţii feteştene. Susţinerea pe care au primit-o din partea semenilor a readus familiilor astfel încercate, încrederea că există un viitor şi pentru copiii lor.
La centrul „LUCIA” din Feteşti vor intra pentru început în programul de terapii şi recuperare 4 băieţei cu autism. Celor patru copii le vor fi alături părinţii, terapeuţii şi voluntarii din Feteşti.

,,Ajutaţi-ne să înţelegem lumea“ este strigătul părinţilor cu copii autişti… Sanda Slobozeanu a mărturisit public cum la început nu a vrut să accepte că băieţelul ei are autism. Apoi a învăţat cum să-l ajute, iar acum copilul este clasa a cincea.

Părinţii din Ialomiţa au reuşit într-un timp relativ scurt să pună bazele unei asociaţii care la un an de la înfiinţare a primit şi acreditare, ceea ce îi va ajuta în obţinerea de fonduri pentru finanţarea terapiei de recuperare. Laurenţiu Baba este unul dintre părinţii fondatori şi speră să reuşească să înfiinţeze un centru similar şi la Urziceni. Alături de copiii cu autism este şi preotul Neagu Iliescu de la Biserica din vecinătatea centrului.

Unul dintre voluntarii anunţaţi ai centrului “LUCIA”, este deputatul liberal din colegiul unu Feteşti, Cristina Pocora. Parlamentarul ialomiţean a adus daruri copiilor şi şi-a propus ca măcar o oră pe lună să-i ajute pe părinţi şi terapeuţi în munca de recuperare a micuţilor.


La acest moment, în Ialomiţa sunt diagnosticaţi 43 de copii cu autism. Există însă şi părinţi reticenţi în declararea copiilor bolnavi, ceea ce le înrăutăţeşte evoluţia.

Clementina Tudor

http://www.guraialomitei.com/gura-ialom ... i-autisti/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Aug 31, 2009 10:09 am

De o saptamana avem la Fetesti un centru pentru copiii autisti! E un lucru mare pentru Fetesti si pentru familiile care traiesc aceasta drama!
Am promis ca voi face aici o ora pe luna voluntariat!

Le propun si elevilor din clasele XI-XII sa mi se alature!

De asemenea, ar fi grozav daca si cadrele didactice, in special educatoare si invatatoare, s-ar alatura acestui proiect! Cred ca experienta lor le este utila copiilor dar si un astfel de mediu poate le-ar face pe unele cadre didactice sa primeasca la clasa normala cu mai multa intelegere astfel de copilasi care se recupereaza….

Astept voluntari!

http://blog.cristinapocora.ro/?p=342
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Sep 06, 2009 7:13 pm

PREMIERĂ ÎN IALOMIŢA
Centru pentru autişti
Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Autism din Ialomiţa (APCAI) a inaugurat, la Feteşti, Centrul de Zi pentru copii cu autism. Situat pe Str. Călăraşi nr. 402, centrul are ca scop recuperarea copiilor care suferă de autism, cu ajutorul ABA, însă va funcţiona şi ca un after-school pentru copiii care urmează cursurile unor şcoli normale.


13/07/2009 385 vizite


Imprimă

E-mailAPCAI are nevoie de sprijin financiar, neavând în dotare decât mese, scaune şi un mijloc de transport, cu care copiii autişti vin la centru.
Centrul nu percepe nici o taxă părinţilor, fiecare contribuind după posibilităţi. În prezent, la centru sunt înscrişi zece copii.

"Cele mai multe judeţe au cel puţin două-trei astfel de centre. În majoritatea cazurilor, s-au ocupat consiliile judeţene, care au accesat fonduri structurale şi le-au construit. În Ialomiţa, APCAI este promotorul. Am tot fost cu petiţii la Consiliul Judeţean Ialomiţa, dar nu am primit nici un răspuns. Sperăm că, după deschiderea centrului, se vor lămuri mai bine asupra situaţiei", spune Eugen Ghiţă, vicepreşedinte Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Autism din Ialomiţa.

Centrul de zi are nevoie de un sistem video pentru supravegherea progreselor făcute de copii şi de materiale speciale, puzzle-uri, cărţi, salteluţe şi alte jucării cu un grad sporit de protecţie. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Sanda Slobozeanu şi Eugen Ghiţă (telefon: 0726-67.55.10 sau 0720-54.40.44).


http://www.jurnalul.ro/stire-observator ... 14404.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Jan 11, 2010 12:52 pm

Fetesti- 04 Decembrie 2009 - Campanie desfăşurata intre 5 si 15 decembrie 2009, la Grup Şcolar de Industrie Alimentara Fetesti


Este un proiect social care isi propune sa aducă zâmbete pe fata copiilor de la Centrul Lucia, copii care se lupta cu autismul.
Scopul acestui proiect este sa implicam elevii Grupului Şcolar de Industrie Alimentara Fetesti in colectarea de jocuri, carti de colorat, si tot ce poate aduce un zâmbet de Crăciun copiilor cu autism.
Campania începe oficial pe 5 decembrie odată cu acţiunea
„UN ZAMBET PENTRU TINE”, in care vom imparti oamenilor de pe strada post-ituri sau bucati de hârtie pe care sunt desenate zâmbete si scris pe fiecare: „un zâmbet pentru tine!”, oferim zâmbete pentru a primi un zâmbet înapoi.
Continua cu colectarea de cadouri pentru copiii de la Centrul Lucia si cu organizarea împodobirii bradului la centru Lucia, împreuna cu voluntarii si cu beneficiarii centrului.
Parteneri:
LumeBuna.ro - primul portal din Romania care promoveaza exclusiv stiri pozitive
Grup Scolar de Industrie Alimentara Fetesti – DEPARTAMENTUL SOCIAL
Protoeria Fetesti – BIROUL SOCIAL
Organizatia GESSIA MILENIULUI III
Asociatia AJUTATI-NE SA INTELEGEM LUMEA !

Obiectiv principal: Obţinerea a cat mai multe zâmbete de la cei din jurul nostru.


Mai multe informatii la adresele: http://gessiamileniului3.blogspot.com/
http://gsiafetesti.wordpress.com/


Oferim zâmbete pentru a primi un zâmbet înapoi.

Nita Nicoleta
tel. 0766 354 766
http://gessiamileniului3.blogspot.com/

http://www.comunicatedepresa.ro/DARUIES ... !~NjA0ODM=
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Oct 17, 2011 5:20 pm

NEUROLOGIE Eveniment medical: Centrul Lucia din Fetesti implineste 2 ani de activitate

Centrul Lucia din Fetesti dedicat recuperarii copiilor cu autism implineste 2 ani de activitate si organizeaza cu aceasta ocazie un eveniment de informare a comunitatii locale si ai potentialilor beneficiari si persoanelor implicate in viata si dezvoltarea copiilor cu autism. Evenimentul are loc in data de 7 iulie, ora 10, la sediul Centrului Lucia (str. Calarasi, nr. 402, Fetesti, jud. Ialomita).
Printre invitati se numara Georgeta Crisu, presedinte Asociatia Nationala a Copiilor si Adultilor cu Autism din Romania, lector psih. Tudor Mitasov, unul dintre cei mai renumiti specialisti din Romania in dezvoltarea Terapiei Comportamentale Aplicate.

La eveniment vor mai participa reprezentanti ai Primariei Fetesti, ai Consiliului Judetean Ialomita, Directiei de Sanatate Publica, DGASPC Ialomita, sustinatori permanenti ai Asociatiei “Ajutati-ne sa intelegem lumea” Fetesti, finantatori, beneficiari ai Centrului, reprezentanti ai presei.

Centrul pentru copii autisti din Fetesti a reusit, dupa numai doi ani de la inaugurare, sa se integreze pe harta centrelor profesioniste pentru tratamentul copiilor autisti din Romania. In Centru sunt inscrisi 9 copii afectati de sindromul autist, cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani, centrul deservind in principal orasul Fetesti si zonele limitrofe. In judetul Ialomita sunt diagnosticati peste 40 de copii cu autism, insa exista si multe cazuri nediagnosticate din cauza lipsei de informare, a prejudecatilor parintilor si a situatiei finaciare precare cu care se confrunta multi dintre acestia.

“Sunt multi ani de cand parintii copiilor cu autism, care acum sunt beneficiarii Centrului Lucia, fac eforturi majore sa ajunga la Bucuresti si Constanta pentru vizite la specialisti si la centre din alte orase. Initiativa infiintarii Centrului a venit din partea Fundatiei Floarea Ialomiteana si a domnului doctor Voinea Gheorghe, medic neuropsihiatru in cadrul Spitalului Judetean Ialomita. Ne-am propus acum 2 ani sa venim in intampinarea nevoii parintilor de a reduce costurile terapiilor de recuperare. Cladirea in care functioneaza Centrul Lucia ne-a fost data in folosinta de la sfarsitul anului 2008 in regim de comodat, prin hotararea Consiliului Local. Suntem scutiti de la plata energiei electrice, apei, chiriei si a altor utilitati. Centrul se numeste LUCIA dupa numele Luciei Donaggio, director al Fundatiei Floarea Ialomiteana, promotorii proiectului de infiintare. Cu acest eveniment dorim sa comunicam rezultatele inregistrate de Centru in cei 2 ani de activitate, sa atragem atentia autoritatilor asupra nevoii infiintarii unor astfel de centre de recuperare in cat mai multe orase din Romania si sa invitam societatea sa ne sprijine moral si financiar in demersul nostru” a declarat Eugen Ghita, presedinte Asociatiei “Ajutati-ne sa intelegem lumea” Fetesti.

Cand parintii afla ca au un copil autist, majoritatea si-ar dori ca problema sa dispara in mod magic. Este important pentru familie sa depaseasca durerea si socul si sa faca fata situatiei, sperand la un viitor cat mai bun pentru copilul lor. Astazi, mai mult decat inainte, persoanele cu autism pot fi ajutate mai ales in astfel de centre de recuperare asa cum este Centrul Lucia din Fetesti. O combinatie intre interventia timpurie, educatia speciala, sprijinul familiei si, in unele cazuri, medicatia ajuta la cresterea numarului de copii cu autism care traiesc o viata normala.

Cum diagnosticam? Privim cu atentie copii si, daca au urmatoarele manifestari comportamentale, ii indreptam spre specialist:

• atasament straniu pentru obiecte
• se joaca indelungat in mod bizar
• plang, rad sau manifesta nelinisti din motive neclare
• impotrivirea la atingerile sociale (imbratisari)
• dificultati de interactiune cu alte persoane
• gesturi repetitive (alinierea de obiecte, de exemplu) si/sau miscari stereotipe (agitarea mainilor, saritul, mersul pe varfuri)
• lipsa intrebarilor (pe care le pun de obicei copiii despre tot ceea ce ii inconjoara)
• neputinta de a se orienta cand e strigat pe nume, de a copia miscarile altor persoane, de a arata obiecte altor persoane
• contact vizual redus sau inexistent
• vorbire saraca, limbaj redus
• baietii sunt pasibili de 4 ori mai mult la autism decat fetele



"Eveniment medical: Centrul Lucia din Fetesti implineste 2 ani de activitate" adaugat de Echipa ComunicateMedicale.ro

Persoana de contact
Nume: Eugen Ghita
Email: eugenghita17@yahoo.com
Telefon: 0727.454.625

http://www.comunicatemedicale.ro/neurol ... activitate



Centrul Lucia pentru copiii autisti din Fetesti a implinit 2 ani de activitate
Ziarul Ialomita - Joi, 14 Iulie 2011

Centrul Lucia din Fetesti dedicat recuperarii copiilor cu autism a implinit doi ani de activitate si a organizat cu aceasta ocazie un eveniment de informare a comunitatii locale si ai potentialilor beneficiari si persoanelor implicate in viata si dezvoltarea copiilor cu autism. Evenimentul a avut loc in data de 7 iulie la sediul Centrului Lucia din Fetesti. Printre invitati s-au numarat Georgeta Crisu, presedinte Asociatia Nationala a Copiilor si Adultilor cu Autism din Romania, lector psiholog Tudor Mitasov. La eveniment a participat si primarul Fetestiului, domnul Gheorghe Catrinoiu, alti reprezentanti ai Primariei Fetesti, ai Consiliului Judetean Ialomita, Directiei de Sanatate Publica, DGASPC Ialomita, sustinatori permanenti ai Asociatiei "Ajutati-ne sa intelegem lumea" Fetesti, finantatori, beneficiari ai Centrului, reprezentanti ai presei.

"Ajutati-ne sa intelegem lumea"
Centrul pentru copii autisti din Fetesti a reusit, dupa numai doi ani de la inaugurare, sa se integreze pe harta centrelor profesioniste pentru tratamentul copiilor autisti din Romania. In Centru sunt inscrisi 9 copii afectati de sindromul autist, cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani, centrul deservind in principal orasul Fetesti si zonele limitrofe. In judetul Ialomita sunt diagnosticati peste 40 de copii cu autism, insa exista si multe cazuri nediagnosticate din cauza lipsei de informare, a prejudecatilor parintilor si a situatiei finaciare precare cu care se confrunta multi dintre acestia.
"Sunt multi ani de cand parintii copiilor cu autism, care acum sunt beneficiarii Centrului Lucia, fac eforturi majore sa ajunga la Bucuresti si Constanta pentru vizite la specialisti si la centre din alte orase. Initiativa infiintarii Centrului a venit din partea Fundatiei Floarea Ialomiteana si a domnului doctor Voinea Gheorghe, medic neuropsihiatru in cadrul Spitalului Judetean Ialomita. Ne-am propus acum 2 ani sa venim in intampinarea nevoii parintilor de a reduce costurile terapiilor de recuperare. Cladirea in care functioneaza Centrul Lucia ne-a fost data in folosinta de la sfarsitul anului 2008 in regim de comodat, prin hotararea Consiliului Local. Suntem scutiti de la plata energiei electrice, apei, chiriei si a altor utilitati. Centrul se numeste LUCIA dupa numele Luciei Donaggio, director al Fundatiei Floarea Ialomiteana, promotorii proiectului de infiintare. Cu acest eveniment dorim sa comunicam rezultatele inregistrate de Centru in cei 2 ani de activitate, sa atragem atentia autoritatilor asupra nevoii infiintarii unor astfel de centre de recuperare in cat mai multe orase din Romania si sa invitam societatea sa ne sprijine moral si financiar in demersul nostru" a declarat Eugen Ghita, presedinte Asociatiei "Ajutati-ne sa intelegem lumea" Fetesti.

Centrul Lucia, combinatie intre interventia timpurie, educatia speciala si sprijinul familiei
Cand parintii afla ca au un copil autist, majoritatea si-ar dori ca problema sa dispara in mod magic. Este important pentru familie sa depaseasca durerea si socul si sa faca fata situatiei, sperand la un viitor cat mai bun pentru copilul lor. Astazi, mai mult decat inainte, persoanele cu autism pot fi ajutate mai ales in astfel de centre de recuperare asa cum este Centrul Lucia din Fetesti. O combinatie intre interventia timpurie, educatia speciala, sprijinul familiei si, in unele cazuri, medicatia ajuta la cresterea numarului de copii cu autism care traiesc o viata normala.
Cum diagnosticam? Privim cu atentie copii si, daca au urmatoarele manifestari comportamentale, ii indreptam spre specialist: atasament straniu pentru obiecte; se joaca indelungat in mod bizar; plang, rad sau manifesta nelinisti din motive neclare; impotrivirea la atingerile sociale (imbratisari); dificultati de interactiune cu alte persoane; gesturi repetitive (alinierea de obiecte, de exemplu) si/sau miscari stereotipe (agitarea mainilor, saritul, mersul pe varfuri); lipsa intrebarilor (pe care le pun de obicei copiii despre tot ceea ce ii inconjoara); neputinta de a se orienta cand e strigat pe nume, de a copia miscarile altor persoane, de a arata obiecte altor persoane; contact vizual redus sau inexistent; vorbire saraca, limbaj redus; baietii sunt pasibili de 4 ori mai mult la autism decat fetele.

Edi si mamica lui, mandria Centrului Lucia
In cadrul intalnirii am consemnat cateva din interventiile participantilor.
Gheorghe Catrinoiu, primarul municipiului Fetesti: Eu, ca edil al orasului, nu pot decat sa fiu alaturi de dumneavoastra, alaturi de cei care au asemenea initiative, pentru ca orice ajutor conteaza foarte mult. Eu va urez succes in continuare si de cate ori aveti nevoie de sprijinul nostru va rog sa apelati la noi.
Sanda Slobozeanu, directoarea Centrului Lucia: Avem deja doi ani. Inseamna mult pentru noi. A fost o lupta crancena pot sa spun, pentru ca terapia comportamentala pentru marea majoritate a oamenilor si mai ales pentru parintii de copii autisti este considerata dura si nu oricine poate sa faca asa ceva. Primul pas a fost acela de a ne forma oamenii. A fost greu, asa cum este orice inceput, dar eu spun ca dupa doi ani avem echipa pe care mi-am dorit-o. Nu cu oameni motivati neaparat financiar, nici pe departe, dar care depun mult suflet. Ajungand sa cunosti un copil autist, fiind in preajma lui, isi dai seama ca sunt deosebiti. Daca reusesti sa intri in lumea autismului este o lume fascinanta. Eu pe viitor imi doresc ca sa intram si intr-un program de consiliere a parintilor, pentru ca in autism parintii sunt de fapt pacientii, pentru ca ei trebuie sa inteleaga faptul ca un copil are o problema si are nevoie de o anumita terapie. Copilul cu care ne mandrim cel mai mult in centru este Edi si mamica lui este o femeie deosebita, care s-a trezit si stie care sunt nevoile copilului sau. Este drumul pe care l-a urmat dupa mine. Ea a facut pasii pe care eu am reusit sa-i fac si eu la inceput. Multa bafta, Despina, si multa putere. Este nevoie de foarte multa putere.


Pentru parlamentari masini de lux din banii contribuabilului, la Centrul Lucia o masinuta din... sponsorizare
Georgeta Crisu, presedintele Asociatiei Nationale a Copiilor si Adultilor cu Autism din Romania, a facut in continuare o prezentare a activitatii asociatiei, de la momentul imediat de dupa revolutie, cand problema autismului era doar o problema a parintilor, pentru ca in rest atat specialistii cat si oficialitatile refuzau sa recunoasca evidenta, faptul ca in societatea romaneasca exista acest fenomen. Cel mai important lucru in ultimii 20 de ani, cu deosebire dupa anul 2000, a fost tocmai aceasta informare, cunoasterea fenomenului si modalitatile prin care el poate fi stapanit.
Sigur, este trist ca si in acest moment problema autismului nu este luata in serios de politicienii romani, singurele implicate cu adevarat fiind organizatiile non guvernamentale.

Faptul ca se tergiverseaza nepermis de mult punerea in discutia legislativului a unei legi care-i are in centrul atentiei pe adultii si copiii autisti spune totul despre mentalitatile celor care se plimba zi de zi in masini luxoase platite din banii contribuabilului roman, in timp ce la Centrul Lucia din Fetesti a fost nevoie de o sponsorizare pentru achizitionarea unei masinute cu care sa se poata rezolva cat de cat problemele cu care se confrunta personalul de aici.
Lectorul psiholog Tudor Mitasov, unul dintre cei mai renumiti specialisti din Romania in dezvoltarea Terapiei Comportamentale Aplicate, a vorbit apoi pe larg asistentei despre intreaga problematica a autismului. O pledoarie pentru noi toti de a ne apleca fara prejudecati asupra unui fenomen care ne inconjoara si pe care nu avem dreptul sa-l neglijam, indiferent de pozitia in care suntem in societate.
In finalul intalnirii asistenta si presa aflata de fata au purtat un viu si interesant dialog.


http://infoportal.realitatea.net/artico ... ni-de.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby camel » Mon Jun 04, 2012 9:08 pm

camel
 
Posts: 613
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Centru de zi Fetesti

Postby dora » Tue Dec 13, 2016 4:38 pm

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 22 septembrie 2016 s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru copiii cu autism din Centrul de zi „Lucia” Fetești.

Slujba a avut loc în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” Fetești Oraș. Sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Marian Pătărlăgeanu au participat preoți din Cercul Misionar Fetești.

Părintele Păun Nicolae a ținut un cuvânt de învățătură despre Taina Sfântului Maslu, iar părintele Protopop a vorbit copiilor și însoțitorilor acestora despre activitățile comune realizate într-un parteneriat activ între Protopopiatul Fetești, Biroul Asistență Socială al Protopopiatului și Centrul de zi „Lucia” încă din anul 2010.

La sfârșit, Părintele Protopop a dăruit din partea Protopopiatului Fetești cadouri constând în cărți de rugăciuni, icoane și dulciuri .
http://protopopiatulfetesti.ro/informat ... utism.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to IALOMITA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron