Cardul European pt Dizabilitate

Moderator: moderators

Cardul European pt Dizabilitate

Postby dora » Mon Jul 03, 2017 11:17 am

Ce acte sunt necesare:

- Cerere de înscriere (descarcă de aici) și
- Fotografie recentă (tip buletin).

Cum mă înscriu:

- electronic: prin trimiterea documentelor scanate pe adresa de e-mail a DGASPC-ului din județul sau sectorul de domiciliu


http://dizab.eurocard.gov.ro/Cardul este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber etc., în funcție de pachetele de beneficii stabilite de statele membre ale Uniunii Europene participante la proiect, până în august 2020.

Persoanele care pot beneficia de card sunt:

a. copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către comisia pentru protecţia copilului din judeţele, respectiv sectoarele municipiului Bucureşti;
b. persoanele adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau uşor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din județele, respectiv sectoarele municipiului București sau a deciziei eliberată de comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

09. Dacă se schimbă încadrarea în grad de handicap/nu se mai acordă certificate de încadrare în grad de handicap, beneficiarul cardului mai are aceleași drepturi?
În situația schimbării încadrării în grad de handicap, respectiv neîncadrării în grad de handicap, persoana deținătoare de card poate beneficia de toate drepturile conferite, până la data expirării valabilității cardului (august 2020).

06. Care sunt costurile pentru obținerea Cardului European pentru Dizabilitate?
Costul primelor 50.000 carduri este suportat de ANPD din bugetul proiectului VS/2015/0429 Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România şi Europa, finanţat de Comisia Europeană.

12. Care sunt beneficiile naționale oferite de Cardul European pentru Dizabilitate?
Beneficiile naționale sunt reprezentate de accesul gratuit la evenimentele culturale, sportive și de petrecere a timpului liber postate pe site.
http://dizab.eurocard.gov.ro/intrebari-frecvente
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to LEGI, HOTARARI,ORDONANTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron