Pensie de invaliditate

Moderator: moderators

Pensie de invaliditate

Postby camel » Thu Apr 18, 2013 8:43 pm

Va rog sa verificati informatiile de mai jos, inainte sa actionati in acest sens, sunt culese din mediul virtual, eu personal nu cunosc alte detalii, banuiesc ca se refera la persoanele adulte cu dizabilitati.


Decizia Curtii Constitutionale (680/2012) si a Legii 37/2013 care modifică Legea pensiilor (263/2010) orice persoană cu dizabilităti gr. 1 si 2, (posibil si 3) care au doar indemnizatie de handicap, pot primi acum, pe lângă indemnizatia de handicap si de însotitor si pensie de invaliditate, chiar dacă nu a muncit nici-o zi.

1. Se merge la medicul specialist (neurolog, ortoped, s.a) care, pe baza actelor medicale (iesiri din spital si certificatul de handicap) va face un referat pentru pensionare de invaliditate (de muncă).

2. Întocmiti un dosar (iesiri din spital, certificat de handicap, copie buletin, referatul medicului specialist) se va merge la Comisia de expertiză medicală si recuperare a capacitătii de muncă în raza căreia domiciliati, veti fi programati si vi se va emite un certificat de invaliditate (de muncă)

3. Cu acel certificat si cu vechimea în muncă (plătiti minim 1 zi - dacă aveti terminată facultatea, ati avut somaj sau ati făcut stagiul militar, nu mai trebuie să cotizati deoarece acestea se consideră stagii de cotizare, vechime în muncă) vă duceti la Casa judeteană de Pensii.
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Return to LEGI, HOTARARI,ORDONANTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron