Proiecte: idei de afaceri ale persoanelor cu dizabilalitati

Moderator: moderators

Proiecte: idei de afaceri ale persoanelor cu dizabilalitati

Postby camel » Tue Oct 23, 2012 6:56 pm

http://www.ipp.ro/pagini/ipp-lanseaz259 ... pentru.php

IPP lansează competiţia pentru selecţia de idei de afaceri ale persoanelor cu dizabilităţi

Institutul pentru Politici Publice (IPP) anunţă lansarea unei competiţii de proiecte care are ca scop încurajarea dezvoltării unor întreprinderi sociale/ale unor activităţi de antreprenoriat social iniţiate de persoanele cu dizabilităţi şi destinate nevoilor speciale ale acestora. Primele 3 aplicaţii câştigătoare vor fi susţinute financiar pentru demararea/lansarea proiectelor.


Concursul este co-finanţat şi organizat cu sprijinul Open Society Institute – Mental Health Initiative (OSI MHI):
Obiectivul acestei competiţii este de a susţine antreprenoriatul social iniţiat chiar de către persoanele cu dizabilităţi – un accent deosebit se va pune asupra iniţiativelor provenind din partea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.


1. Cine poate participa la competiţie?La competiţie pot participa persoane fizice cu domiciliul în România care fac dovada angajamentului de a înregistra, pe durata derulării proiectului, o persoană juridică prin intermediul căreia să desfăşoare activitatea de antreprenoriat social propusă (forma juridică fiind la libera alegere a aplicantului – ONG – unitate protejată, firmă, PFA).Competitorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- să semneze un angajament scris că prin structura de economie socială nou creată/activitatea de antreprenoriat social iniţiată ca urmare a obţinerii premiului va crea cel puţin 1 loc de muncă remunerat destinat angajării unei persoane cu dizabilităţi*, pe o durată de minim 1 an*** se punctează suplimentar unde iniţiativa vizează încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale


** se va puncta suplimentar fiecare al doilea loc de muncă creat pentru persoanele cu dizabilităţi în cadrul proiectului2. Pentru ce se poate solicita/obţine finanţare?


Finanţarea va consta în oferirea unui număr de 3 premii în bani: premiul I – 6000 USD, premiul 2 – 4000 USD şi premiul 3 – 2000 USD şi va putea fi utilizată ca un grant de tip start-up prin care câştigătorul va putea să pună bazele structurii de economie socială şi să facă minime cheltuieli de dotare/salarizare etc.


Proiectele vor consta în:

- depunerea unei aplicaţii de tip plan de afaceri, după modelul ataşat aici, prin care aplicantul va descrie tipul de structură de economie socială pe care doreşte să o iniţieze (sau să o dezvolte dacă deja există) şi cum răspunde aceasta în mod direct nevoii de integrare în muncă a persoanelor cu dizabilităţi

- elaborarea unui buget pentru punerea în aplicare a planului de afaceri, în conformitate cu calendarul propus.


La acestea se vor ataşa obligatoriu:

- CVul aplicantului

- Copia actului de identitate

- Copia certificatului de încadrare în grad de handicap


Ulterior etapei de selecţie a câştigătorilor, aceştia vor beneficia de o şedinţă cu un consilier juridic, respectiv cu un contabil pentru identificarea principalelor aspecte care trebuie avute în vedere pentru înregistrarea persoanei juridice şi a evidenţelor contabile.


La semnarea contractelor, câştigătorilor li se va solicita şi cazierul judiciar în original.


Pe durata dezvoltării micro-afacerii, câştigătorii vor beneficia de sprijinul IPP, care va contribui la sustenabilitatea structurii de economie socială prin participarea în calitate de membru fondator/asociat la structura de economie socială nou creată.


OSI MHI va sprijini aceste structuri cu asistenţă specializată în consultanţa pentru afaceri sociale.


3. Condiţii obligatorii


Durata minimă a proiectelor trebuie să fie de 6 luni.


Finanţarea nu poate fi folosită pentru acordarea de subvenţii sau beneficii sociale. Câştigătorii nu pot subcontracta activităţile prevăzute în planul de afaceri.

Aplicaţiile, împreună cu bugetele şi anexele obligatorii pot fi transmise prin e-mail la adresa elena@ipp.ro până la data de 15 noiembrie a.c. Pot fi adresate întrebări în legătură cu condiţiile de participare la concurs până la data de 30 octombrie a.c., la adresa de e-mail: elena@ipp.ro.Câştigătorii vor fi selectaţi de un juriu format din 3 specialişti în domeniul economiei sociale şi vor fi informaţi printr-o scrisoare oficială asupra rezultatului final al evaluării până la data de 20 noiembrie a.c.
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Return to LEGI, HOTARARI,ORDONANTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron