asociatii pentru alte asociatii

Moderator: moderators

asociatii pentru alte asociatii

Postby dora » Thu Dec 04, 2008 10:09 pm

CENTRAS este o organizatie non-profit independenta, care are peste 10 ani de experienta in oferirea de traininguri, asistenta tehnica si suport informational comunitatilor, ONG-urilor, firmelor si guvernelor interesate de dezvoltarea societatii civile si a democratiei. CENTRAS are o filiala in Constanta si sprijina o retea de centre de resurse regionale.
CENTRAS sprijina mediul asociativ atat la nivel national cat si la nivel local. CENTRAS se concentreaza asupra unor proiecte practice, pastrand o relatie stransa cu principalii beneficiari –ONG-urile- si monitorizeaza permanent nevoile acestora, pentru a se adapta constant la nivelul lor de dezvoltare.

Directii strategice:

- cresterea capacitatii mediului asociativ

- comunicarea si promovarea rezultatelor mediului asociativ

- dezvoltarea democratiei


Adresa: 011454 Bucuresti, Bd.Maresal Averescu nr.17, Pavilion 7, et.3, sector 1


Tel: +4 021 223 00 10, +4 021 223 00 11


Fax: +4 021 223 00 12


E-mail: office@centras.ro


Web: http://www.centras.ro
Last edited by dora on Wed Feb 04, 2009 10:17 am, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Dec 10, 2008 1:48 pm

Descrierea proiectului

Sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, CENTRAS - Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale, GECAD ePayment International si Webdev colaboreaza in vederea oferirii unui serviciu inovativ pentru ONG-urile din Romania: donatiile online!

Serviciul de donatii online permite oricarei persoane fizice sau juridice sa transfere electronic, de pe propriul card, suma dorita catre organizatia pe care o prefera. Fara deplasari la sediul organizatiei, fara birocratie!Cui se adreseaza acest serviciu?

In primul rand, prietenilor organizatiei, care vor sa faca - simplu si usor - o donatie in beneficiul acesteia. Pot sa fie sustinatori romani sau din strainatate, mecanismul este la fel de usor accesibil si direct.

In al doilea rand, persoanelor care doresc sa sustina initiativele societatii civile si sa aleaga un proiect sau o organizatie pe care le considera valoroase. Pe pagina www.donatiionline.ro [1] se gasesc descrieri ale organizatiilor, cu proiectele lor. Organizatiile au fost selectate de o comisie de evaluare care a cercetat bonitatea celor inscrisi.Cum functioneaza donatiile online?

Site-ul www.donatiionline.ro cuprinde o baza de date cu organizatii, ordonate in functie de domenii de activitate, tipuri de beneficiari sau zona geografica de interventie. Informatia este disponibila atat in limba romana, cat si in limba engleza. Vizitatorul poate sa vizualizeze detaliile activitatilor si sa efectueze, completand datele de identificare, o donatie online.

Dupa stabilirea sumei pe care doreste sa o doneze, prezentata in echivalent ROL/RON (inclusiv pentru sumele in valuta), donatorul poate plati prin card bancar Visa sau MasterCard - platile fiind procesate de catre GECAD ePayment.

La sfarsitul fiecarei luni, sumele colectate prin site si platite prin card bancar in luna anterioara vor fi transferate de catre CENTRAS in contul fiecarei organizatii, care va beneficia direct de ele.

Obligatia organizatiei este de a actualiza trimestrial pagina sa pentru a urmari evolutia proiectelor si, pentru donatii mai mari de 1500 RON, de a face public pe site un raport financiar care sa arate cum au fost folositi banii primiti. CENTRAS va dispune de asemenea de un raport complet privind donatiile decontate, care va fi facut public pe site.Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii programului sunt ONG-uri din Romania. Pentru a fi inscrise pe site, este suficient sa completeze un formular de inscriere si sa ataseze un set de documente care sa sustina informatiile despre organizatie (fotografii, ultimul raport anual de activitate, eventual scrisori de referinta din partea finantatorilor, partenerilor sau altor parti relevante care sa ateste bonitatea organizatiei). Un criteriu de eligibilitate este si inscrierea in baza de date CENTRAS, pentru a oferi un maxim de informatie potentialilor donatori. Proiectele primite sunt evaluate de catre o comise de evaluare.Cum este realizat proiectul?

Baza proiectului o reprezinta colaborarea dintre CENTRAS si firmele GECAD ePayment International si Webdev, colaborare situata sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor.

CENTRAS asigura calitatea informatiilor prezentate pe site, gestioneaza procesul de selectie a organizatiilor, colecteaza informatiile, furnizeaza date referitoare la sectorul asociativ romanesc si, in ansamblu, asigura functionarea site-ului.

Firma GECAD ePayment asigura in intregime solutia de plati online pentru donatiile online, incluzand si integrarea in site si securitatea platilor ordonate de donatori cu cardul bancar.

Firma Webdev este responsabila de design-ul site-ului si de construirea propriu-zisa a bazei de date, de gazduirea intregului site si de promovarea in motoarele de cautare de pe Internet.Care sunt costurile?

www.donatiionline.ro este un serviciu pus gratuit la dispozitia ONG-urilor din Romania - pentru prima faza a proiectului, care este proiectata pentru o perioada de 6 luni. Exista unele costuri care vor fi acoperite direct din donatiile efectuate. Un procent de 5% din donati este retinut pentru comisioane pe care operatorii bancari si electronici le retin drept cost de operare pentru plata prin card. Aceasta informatie va fi publica pentru cel care efectueaza donatia online.

Comisionul la plata prin card iin cazul cardurilor romanesti este de 0%, deci platitorul nu va suporta alte cheltuieli/comisioane bancare. In cazul platii prin carduri internationale este de asteptat sa existe un comision bancar intre 1-1,5% din valoarea tranzactiei, care este stabilit de banca emitenta a cardului (banca posesorului de card) si care nu depinde de solusia de plati integrata pe site-ul www.donatiionline.ro.Ce tipuri de carduri pot fi folosite ?

Plata se poate face de catre donatori cu orice card VISA sau MasterCard, de debit sau de credit, pentru care banca emitenta a cardului (banca posesorului de card) autorizeaza tranzactiile pe Internet cu cardul. Plata se face in sistemul 3D Secure - verificat de VISA si MasterCard SecureCode - cel mai recent sistem de securitate a platilor prin card pe Internet si de autentificare a platilor promovat de VISA si MasterCard. Indiferent daca este un card romanesc sau international si indiferent de valuta cardului, sumele vor fi incasate in echivalent ROL/RON, conform cursurilor de schimb VISA/MasterCard bancare.

Pentru informatii suplimentare, contactati-ne la CENTRAS:

telefon: + 4 021 223 0010, 223 0011,

fax: + 4 021 223 0012,

e-mail donatiionline@centras.ro,

persoana de contact: Ioana Olteanu, coordonator de proiecthttp://www.centras.ro/ro/pagini/donatii-online.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Feb 04, 2009 10:19 am

CharityGift.ro este mai mult decat un nou proiect de responsabilitate sociala si altceva decat un magazin online. De cate ori am incercat sa definesc CharityGift.ro de fiecare data am mai gasit ceva de adaugat. Asta fie pentru ca Internetul nu are limite si ne permite sa ne punem in practica chiar si ideile aparent imposibile, fie pentru ca sunt din ce in ce mai multi oameni care cred in forta voluntariatului.

Nicoleta Talpeş, initiator proiect CharityGift.ro nicoleta.talpes@charitygift.ro


CharityGift.ro - ajuta cu un singur click!


Iata ca a venit timpul ca si in Romania sa auzim tot mai des vorbindu-se despre responsabilitate si caritate. Daca aceste preocupari erau pana nu demult aproape inexistente si posibilitatea de a le manifesta apartinea in exclusivitate unui cerc restrans de persoane, acum suntem cu totii martorii unei schimbari la nivelul societatii, al oamenilor de rand care incep sa constientizeze importanta si chiar utilitatea ajutorului oferit semenilor.
In acest context s-au pus bazele CharityGift.ro, un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale si sociale. CharityGift.ro functioneaza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor care astfel se angajeaza sa directioneze, partial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le sustina. Prin achizitia facuta, cumparatorul alege la randul sau cauza careia doreste sa-i revina acea suma.
Astfel, CharityGift.ro este menit sa ofere ajutorul financiar atat de necesar cauzelor umanitare si in acelasi timp sa acorde tuturor oamenilor posibilitatea de a-si exprima bunatatea mereu, nu doar in situatii extreme sau in preajma Sarbatorilor.
Ajutorul pe care fiecare il poate oferi nu este conditionat si limitat la sprijinul financiar, ci indiferent de varsta, statut social sau disponibilitate, cu totii putem contribui printr-un singur click, incat fiecare accesare a paginii web destinata realizarii proiectului va spori interesul partenerilor si va face site-ul mai atragator pentru o eventuala colaborare.
Apoi, pentru ca ajutorul nostru al tuturor sa ajunga acolo unde este nevoie, am creat o sectiune speciala pentru fundatiile cu ateliere lucrative, in cadrul carora beneficiarii lucreaza manual diverse obiecte artizanale. Aceste fundatii au astfel posibilitatea de a-si propune spre vanzare propriile produse, urmand ca incasarile sa se intoarca la ei, pentru a-i ajuta sa se sustina financiar si sa-si poata desfasura activitatea in continuare.
O alta sectiune speciala este cea dedicata produselor personalizate CharityGift.ro pentru cei care nu au gasit ceea ce cautau printre produsele expuse si pentru a populariza fenomenul CharityGift.ro.
In urma vanzarii acestor produse 10% din contravaloarea produsului cumparat va fi donat de Asociatia CharityGift, unei organizatii aleasa de catre cumparator din lista de Potentiali beneficiari (fundatii care inca nu au fost selectate de catre niciun furnizor).

Charitygift.ro ofera o platforma pentru expunerea produselor si suport informational pentru donatori. Viziteaza-ne la www.charitygift.ro si intra in comunitatea noastra. Poti sa-ti exprimi opinia sau sa urmaresti impresii - atat ale organizatorilor, cat si ale invitatilor - pe blog sau, daca doresti sa participi la promovarea si dezvoltarea acestei platforme, poti deveni voluntar alaturi de noi.

CharityGift sustine
Educatie-Cercetare

Imbunatatirea educatiei este o munca de o viata. Trebuie sa continui sa inveti si in afara scolii pentru a te perfectiona continuu. Educatia nu inseamna doar cunoastere, ci si un mod de a fi, si comportamentul fata de ceilalti. afla mai multe
Promoveaza C h a r i t y G i f t

Adauga un banner CharityGift pe site-ul tau

alege-ti bannerul care-ti place

Centru de presa


Charity Gift in Adevarul, 21.01.2009
2009-01-21 12:57:00

"...proiectul recent la care ţin foarte mult este www.charitygift.ro, un site 100% caritabil

citeste tot

Libertatea, 19 ianuarie 2009
2009-01-19 18:41:57

"Proiectul recent lansat, la care ţin foarte mult, e www.charitygift.ro, un site 100% caritabil
citeste tot

CharityGift in Elle Ianuarie 2009
2009-01-15 19:32:28

Elle, Ianuarie 2009, p. 25

"CADOURI CU SUFLET

Faptele bune sint doar la un click

citeste tot
http://www.charitygift.ro/index.php?con ... =2&lang=ro
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Feb 23, 2009 6:22 pm

ADOPTA UN ONG!!!!


Chiar daca ai donat sau nu 2% din impozit unui ONG, acum ai ocazia sa te implici si sa contribui la conturarea societatii civile din Romania.
Daca fiecare dintre noi ar "adopta" un ONG si ar vorbi despre el, atunci proiectele celor care incearca sa ne faca viata mai buna ar fi mai bine cunoscute si si-ar gasi mai usor sustinere din partea institutiilor guvernamentale si a companiilor.
Contam pe tine sa pui pe blogul tau un link catre site-ul unui ONG in a carui misiune crezi.
Daca vrei sa faci mai mult, poti chiar scrie despre el.


"Adopta un ONG" este o initiativa a Galei Societatii Civile, singurul eveniment din Romania care premiaza spiritul civic.


Gala Societatii Civile a ajuns anul acesta la cea de-a cincea editie si informatii complete despre eveniment poti gasi la www.galasocietatiicivile.ro.
O lista cu ONG-urile inscrise in competitia Galei de anul acesta poti gasi atat pe acest blog, cat si pe site-ul evenimentului.


Campania din 2008 a proiectului se adreseaza acum agentiilor de relatii publice si de publicitate si tuturor persoanelor care lucreaza in aceste domenii. Procedura ramane insa aceiasi, ONG-urile isi expun proiectele in desfasurare, care pot fi adoptate.


Pentru o agentie de relatii publice adoptia consta in gasirea oricarei modalitati de promovare a proiectelor si initiativelor ONG-ului, pro bono – de la elaborarea unui comunicat de presa si trimiterea lui catre mass-media, pana la organizarea unei campanii de relatii publice sau oferirea de consultanta in comunicare.


Pentru agentiile de publicitate adoptia consta in gasirea unei modalitati de promovare a proiectelor si initiativelor ONG-ului, pro bono – de la o idee inovativa, la realizarea unui print, a unei machete de presa, brosura, spot radio/ spot TV, film, etc...

In Romania, una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta ONG-urile este insuficienta promovarea a actiunilor fie ca vorbim de promovarea in mass-media, in randurile publicurilor tinta sau a publicului larg. De aceea, prin campania "Adopta un ONG" 2008 ne-am propus sa promovam activitatea sectorului non-profit din Romania (ONG-uri, grupuri de initiativa, persoane fizice), sa aducem in atentia publicului problemele de vizibilitate si lipsa promovarii initiativelor civice. Automat prin oferirea unei vizibilitati mai mari a proiectelor, ONG-urile pot obtine mai usor sustinere din partea institutiilor publice si a companiilor.

http://adoptaunong.blogspot.com/
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Thu Nov 01, 2012 10:57 am


Fundatia Principesa Margareta

Fondul Special pentru Copii este un fond pentru situatii de risc menit sa raspunda prompt nevoilor unor copii si tineri aflati in situatii materiale dificile, cu risc de abandon scolar, imbolnavire, excluziune sociala etc.Fondul vizeaza acordarea de sprijin financiar/material pentru depasirea situatiei concrete de criza, in functie de nevoile identificate.Obiectivul programului:
Sprijinirea copiilor si tinerilor aflati in situatii de risc (abandon scolar, delincventa juvenila, excluziune sociala, imbolnavire, educatie necorespunzatoare, etc.).Beneficiari:
Pot solicita sprijini atat copiii si tinerii aflati in situatii de risc (persoane fizice), cat si autoritati locale sau organizatii neguvernamentale care desfasoare proiecte in beneficiul copiilor (persoane juridice).Fondul special pentru copiiPerioada de desfasurare:
Proiect permanent demarat in anul 2000


Parteneri:
Autoritati locale si ONG-uri care implementeaza proiecte pentru protectia copilului


Pentru mai multe informatii si pentru solicitari de ajutor prin Fondul Special pentru Copii:
Persoana de contact: Cristina Buja
Email: cristina.buja@principesa.ro
Adresa postala: CP 67-35, cod 010224Tipul de sprijin acordat si documente necesare:


a. sprijin pentru cazuri individuale de copii si tineri aflati in situatii de risc

Sprijinul poate consta in:
•plata transportului la scoala pentru copiii din mediul rural: maxim 800 lei/an;
•plata taxelor de internat pentru copiii din mediul rural: maxim 2000 lei/an;
•produse de alimentatie: maxim 1000 lei/ copil/ an
•imbracaminte si incaltaminte: maxim 300 lei/copil/an pt. copii cu varsta intre 6 si 12 ani; maxim 400 lei/copil/an pt. copii cu varsta intre 12 si 19 ani;
•rechizite: maxim 100 lei/copil/an;
•produse de igiena: maxim 200 lei/copil/an;
•ochelari, proteze auditive, vitamine: maxim 500 lei/copil/an (la recomandarea unui medic);


Pentru a creste impactul programului, se vor prezenta modalitati prin care beneficiarii (si familiile lor) vor fi incurajati sa se implice in activitati de voluntariat / comunitare, in functie de potentialul si situatia specifica a fiecarui beneficiar.


Ajutorul va fi acordat in baza anchetei sociale (vezi model atasat), a documentelor suport solicitate in functie de situatia individuala a fiecaruia (copie dupa buletin/certificate de nastere ale membrilor familiei, copii dupa adeverintele de venit, copii dupa certificate mediale daca este cazul, etc.) si a contractului ce va fi incheiat fie direct cu beneficiarul/tutorele copilului sau cu organizatia solicitanta


Organizatia solicitanta va avea obligatia monitorizarii cazului, in cuprinsul cererii de sprijin specificand clar modalitatile de monitorizare si evaluare a cazului ce vor fi folosite.


Prin contract se vor stabili si modalitatile de raportare (continutul raportului si termenele de raportare), acestea stabilindu-se de la caz la caz.


Daca organizatia solicitanta trimite un numar mai mare de trei anchete sociale, se va completa si modelul de propunere de proiect.

http://www.fpmr.ro/index.php?page=fondu ... ntru-copii
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to LEGI, HOTARARI,ORDONANTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron