Cum organizam un eveniment

Moderator: moderators

Cum organizam un eveniment

Postby dora » Sat Oct 04, 2008 10:10 am

Cum sa organizam un eveniment?Inainte de toate trebuie sa elaboram un proiect bine structurat. In functie de tipul evenimentului cu acest proiect ne prezentam la centrele de cultura, la primarie, la ministere, la firme particulare etc

. Sa incercam sa colaboram cu alte persoane, impartirea sarcinilor este foarte importanta.

Pentru organizarea unui eveniment mai complex trebuie sa luam in considerare:

locul/spatiul adecvat pentru desfasurare; logistica: curatenia locului, lumina, decoratiile, accesorii: certificate etc.; intocmirea unui mic scenariu calculat pe minute; intampinarea invitatilor; pregatirea, documentarea prezantatorilor; stafful: alegerea unui manager de proiect care imparte sarcinile, urmareste intreaga desfasurare a evenimentului; alegerea coorganizatorilor; promovarea evenimentului: in ziarul si televiziunea locala prin interviuri exclusive, reportaje, anunturi etc.

Secretele unei organizari de reusita i: o idee buna, o conceptie clara a lucrurilor; publicul; o organizare temeinica; colaborare; promovarea in mass-media locala si nationala

Cum organizam o conferinta de presa?

Daca iti place ceea ce faci, ai vointa, simti provocarea muncii, atunci vei avea o alta atitudine fata de provocareape care ai ales-o. Sa nu ne fie teama sa lucram in echipa, pentru ca succesul va fi mult mai mare.

Cum si cand organizam o conferinta de presa?


Presa va veni daca: conferinta va avea loc la inceputul saptamanii (pana joi), intre orele 10-17 (niciodata sa nu punem conferinte dimineata sau seara ), sa nu organizam evenimente la care sa-i chemam cu ocazia sarbatorilor (Sfintele Pasti, Craciun etc.), sa intocmim o lista corecta cu colaboratorii externi (sa avem nume complete cu titulaturile necesare, e-mailuri, numere de telefoane etc).


Sa fim pregatiti pentru ca la o conferinta de presa, reprezentantii presei vor avea intrabari de genul: Cine? Ce? De ce? De la cine ? etc. Chiar daca nu avem un buget mare la o conferinta de presa nu putem uita de protocol: cafea, apa minerala etc.

Materialele scrise sunt foarte importante pentru o conferinta de presa: descrierea sumara a evenimentului: cine, cand, unde si de ce.

Despre importanta relatiei cu presa, pentru a ne arata realizarile, succesele etc.

Prin presa informam atat utilizatorul existent cat si pe cel potential, atragerea de noi parteneri si sponsori, si nu in ultimul rand castigarea prestigiului profesional. Este foarte important sa comunicam bine si corect cu presa, sa semnalam intotdeauna cand avem ceva de "spus".

Se pune intrebarea unde si cui sa ne adresam?

In presa de specialitate sa publicam in primul rand probleme teoretice, discutii si intrebari profesionale;

in presa locala sau nationala ne-a sugerat sa informam publicul despre evenimente, proiecte si nu in ultimul rand despre realizarile de care suntem mandri.

Ce atitudine sa avem fata de presa? Iata cateva sfaturi: sa fim activi, sa nu ne dam batuti, cand avem ceva de comunicat sa o facem, sa ne aliniem ritmului presei.

Deci ideea principala si cea mai importanta a acestei prezentari a fost sa ne facem cunoscuti si apreciati cu ajutorul presei.

Banii si dragostea.

Elaborarea unei strategii de sponsorizare este o activitate importanta intr-o asociatie

Prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem:

Ce oferim in schimbul acelui lucru pe care-l cerem?


Noi trebuie sa convingem sponsorul ca meritam increderea sa.

Apoi trebuie sa ne orientam spre crearea relatiilor de lunga durata. Ca intr-o casnicie de lunga durata ne punem intrebarile: ce vrea, ce-l intereseaza pe celalalt ?

Cum sa ne adresam sponsorului? : prin scrisori scurte, la obiect; niciodata sa nu trimitem scrisori vineri.
Pentru o sponsorizare este recomandat sa ne adresam la inceputul anului.

Ca o incheiere, ne-a atras atentia asupra faptului ca este important sa ne tinem cuvantul, sa trimitem scrisori de multumire.
http://bcu.ubbcluj.ro/bibliorev/arhiva/nr9/stagii2.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to LEGI, HOTARARI,ORDONANTE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron