DGASPC PRAHOVA-Centru consiliere autism

Moderator: moderators

DGASPC PRAHOVA-Centru consiliere autism

Postby dora » Sun Jan 06, 2013 5:50 pm

Centrul de consiliere si asistenta pentru persoanele cu tulburare de spectru autist

DGASPC Prahova
Intrarea Cazarmii nr. 2, bl. 155 A, apt.3, Ploiesti
Telefon: 0244592529
Email: ccap.prahova@gmail.com
Fax: 0244592529


DGASPC Prahova: Funcţionează centrul de consiliere pentru persoanele cu autism şi familiile acestora


Din acest an, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Prahova, funcţionează Centrul de consiliere şi asistenţă specializată a persoanelor cu TSA (tulburări de spectru autist) şi a familiilor acestora.

Serviciul a luat fiinţă în cadrul proiectului „Şi ei trebuie să aibă o şansă!", pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist, implementat de Fundaţia Romanian Agel Appeal şi Ministerul Muncii. Proietul este finanţat cu fonduri europene prin POSDRU 2007-2013. Serviciul social de specialitate a fost conceput pentru abordarea copiilor şi tinerilor cu TSA, prin terapii de recuperare, în vederea integrării lor educaţionale şi sociale, dar şi pentru consilierea şi asistenţa familiilor acestora.
Astfel, trei specialişti în terapia TSA (un şef de centru şi doi psihologi) îşi pun la dispoziţie experienţa în lucrul cu persoanele autiste şi cu familiile acestora, serviciile oferite fiind gratuite.
Centrul de consiliere şi asistenţă specializată a persoanelor cu TSA are obligaţia de a prelua în evidenţa sa copiii şi tinerii cu aceste tulburări, elaborează şi aplică un plan de recuperare şi un program terapeutic personalizat. Psihologii se ocupă, de asemenea, de informarea şi pregătirea părinţilor sau a reprezentanţilor legali pentru a putea fi coterapeuţi în viaţa de zi cu zi, alături de tinerii cu autism, dar şi pentru a putea contribui practic la integrarea şi recuperarea copiilor pentru integrarea în învăţământul de masă preşcolar sau şcolar.
Familiile interesate o pot contacta pe Ana Bonaţ (şeful Centrului de consiliere şi asistenţă specializată a persoanelor cu TSA şi a familiilor acestora) în Ploieşti, str. Cazărmii, nr. 2, bl. 155A, ap. 3 sau la tel./fax - 0244.592.529, ori la adresa de e-mail: ccap.prahova@gmail.com (program de luni până joi, între orele 12.00 – 16.00).


http://www.actualitateaprahoveana.ro/ed ... tora-05791
dora
 
Posts: 3781
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: DGASPC PRAHOVA-Centru consiliere autism

Postby dora » Mon Jul 22, 2013 10:14 pm

Persoanele diagnosticate cu autism, din toate localităţile judeţului Prahova, sunt aşteptate pentru evaluări gratuite, în perioada 22-26 iulie, la Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism – Prahova, unde se desfăşoară „Săptămâna porţilor deschise“

Evaluarea psihologică iniţială a persoanei diagnosticate cu autism reprezintă primul pas în stabilirea unui program de intervenţie individualizat, în scopul dobândirii de abilităţi de comunicare, relaţionare, socializare, de către persoana cu autism.

Evaluarea gratuită de la centru se realizează cu ajutorul testelor psihologice DENVER II, BASC II şi ABAS II, de către personal de specialitate, instruit în aplicarea acestora.

„Săptămâna porţilor deschise“ se desfăşoară în perioada 22 – 26 iulie, la Centrul pentru consiliere şi asistenţă a persoanelor cu autism Prahova, pentru evaluare psihologică gratuită.

Adresa: Intrarea Cazărmii nr. 2, bl. 155 A, apt.3, interfon 03, Ploieşti, jud. Prahova.
Telefon (pentru relaţii şi programări): 0244.592.529
http://adevarul.ro/locale/ploiesti/eval ... index.html
dora
 
Posts: 3781
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD PRAHOVA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron