Sfanta Filofteia-Campina

Moderator: moderators

Sfanta Filofteia-Campina

Postby dora » Sun Jan 06, 2013 12:34 pm

Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina


Date de contact:
Adresă: mun. Câmpina, str. Mărăşeşti nr. 38
Tf/Fax: 0244/376.165
E-mail: csc.campina@clicknet.ro

Şef complex: Monica Dobre

Curs, la Campina, pentru parinti de copii cu autism

13 Noiembrie 2012


Fundatia Romanian Angel Appeal a organizat vineri si sambata, 9 si 10 noiembrie, in Campina, la Centrul de zi Sf. Filofteia, un curs de instruire pentru parintii a 15 copii cu autism, beneficiari ai centrului sau aflati pe lista de asteptare, si pentru personalul centrului (1 psiholog, 2 educatori, 1 asistent social si 2 psihologi voluntari).

In cadrul cursului, parintii si persoanalul din centru au invatat tehnici de lucru pentru dezvoltarea autonomiei copiilor, identificarea comportamentelor neadecvate si modalitati de interventie asupra acestora. Instruirea a fost sustinuta de doamna Ancuta Dumitrescu, psihoterapeut cognitiv comportamental, consultant ABA acreditat BCBA, cu o vasta experienta de lucru cu copiii cu TSA si parintii acestora.

Cursul a reprezentat prima activitate din cadrul proiectului Sprijin pentru copiii cu autism din Prahova, derulat de Fundatia Romanian Angel Appeal cu fondurile stranse in urma competitiei Campina Open Mountain Bike - Race for Autism! care a avut loc pe 8 septembrie 2012.

Prin acest proiect, cei 15 copii cu autism (cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani) vor beneficia de evaluare initiala, recomandari pentru inceperea terapiei comportamentale si evaluari succesive la 3 si 6 luni. Evaluarea copiilor va fi realizata in Campina, in cadrul centrului, de catre psihologi consultanti iar parintii lor si Centrul Sf. Filofteia vor primi kituri de materiale de lucru.

"Este primul proiect care ni se adreseaza direct noua, parintilor de copii cu autism si asta e un lucru minunat. In sfarsit s-a gandit cineva si la noi, caci pana acum, cand incercam sa cerem sprijin, gaseam numai usi inchise. Ar fi frumos daca s-ar mai organiza astfel de evenimente pentru a putea fi sprijinite si mai multe familii care au copii cu autism." - M.A., mamica unui baietel cu autism din Campina, beneficiar al proiectului.

Reamintim ca in data de 8 septembrie 2012, 412 ciclisti (sportivi licentiati, amatori si copii) au participat la competitia de ciclism montan Campina Open Mountain Bike - Race for Autism!, organizata in sprijinul copiilor cu autism din Prahova, de catre Fundatia Romanian Angel Appeal si Asociatia E.A.S.C. Caraiman Campina, cu sprijinul Primariei Municipiului Campina si Primariilor comunelor Cornu si Sotrile. Suma stransa din taxele de participare a fost de 20.290 lei.

Contact :

Costinela Caraene, Coordonator PR
Fundatia Romanian Angel Appeal
Tel.: 0721 151 187, 0745 259 585
Email: costinela.caraene@raa.ro
http://www.raa.ro/stiri/2012/11/curs-la ... utism.html
dora
 
Posts: 3783
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to JUD PRAHOVA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron