ASOCIATIA STOP AUTISM ALBA IULIA

Moderators: camel, moderators

ASOCIATIA STOP AUTISM ALBA IULIA

Postby gabi.b » Tue Feb 16, 2010 4:27 pm

O mamica din Alba Iulia m-a rugat sa postez acest anunt si aici :

Va aducem la cunostinta ca sa infiintat la Alba-Iulia:
Asociatia Stop Autism
sediul: calea Motilor nr. 45
asteptam cu drag sa ne contactati
pt. mai multe informatii: tel. 0731/302621

vineri 19 martie va avea loc lansarea oficiala a asociatie urmata de un simpozion pe tema autismului precum si realizarea fundei autismului de catre copiii inscrisi in asociatie
funda se va realiza in parcul din centrul orasului (casa de cultura a studentilor) iar simpozionul la teatrul de papusi
VA ASTEPTAM !!
gabi.b
 
Posts: 247
Joined: Tue Mar 20, 2007 3:42 pm

Postby gabi.b » Fri Mar 12, 2010 4:29 pm

Un anunt pentru cei din Alba Iulia , de la cei care au infiintat asociatia: Vineri , 19 martie 2010, cu ocazia "Zilei mondiale de conştientizare asupra problematicii autismului", Asociaţia STOP AUTISM ALBA organizează urmatoarele evenimente:
· Funda puzzle - simbolul luptei impotriva autismului – asamblarea unei funde din piese puzzle de catre copiii cu autism si insotitorii lor (parinti, bunici, asistenti maternali...).
Locatie: parcul din centru – ora 14,00
· Conferinta cu tema – Autismul - forme specifice de dezvoltare si integrare , sustinuta de psiholog lector Tudor Mitasov ( formare de lungă durată în intervenţia specifică asupra copiilor cu autism cu specialisti olandezi si suedezi; fondator al primului Centru de zi din Moldova destinat copiilor cu autism; autor a unor carti practice de interventie in autism) .
Locatie : Teatrul de Papusi Prichindel – ora 16,00
gabi.b
 
Posts: 247
Joined: Tue Mar 20, 2007 3:42 pm

Postby dora » Mon Jun 21, 2010 7:34 pm

Miting pentru copiii cu autism
March 22, 2010

Vineri, în parcul din centrul oraşului Alba Iulia a avut loc o întâlnire menită să atragă atenţia asupra autismului. Organizată de Asociaţia Stop Autism Alba, întâlnirea a reunit copii care au autism, părinţii lor, cadre medicale, asistenţi maternali. Printre invitaţi s-a aflat un singur reprezentant al autorităţilor publice: viceprimarul oraşului Alba Iulia, Ioan Bogăţan.

„Ignoranţa, lipsa de informare, lipsa surselor de informare îi fac să nu conştientizeze tulburarea de care suferă copilul lor, sau îi fac să nu se adreseze la timp medicului, poate lasă totul de pe azi pe mânie în speranţa că se va recupera totul de la sine”, ne-a declarat doctorul în biologie Corina Pojar, vicepreşedintele asociaţiei. Aceasta a recunoscut că sunt cazuri în care copiii care au autism sunt discriminaţi, la grădiniţă, la şcoală sau în alte situaţii. În judeţul Alba sunt aproximativ 30 de copii care suferă de această tulburare.

Copiii au asamblat un puzzle uriaş, la final rezultând o fundă multicoloră uriaşă (care reprezintă simbolul internaţional al autismului). Pe această fundă erau scrise numeroase mesaje (citate) legate de această tulburare care afectează dezvoltarea copiilor: Numărul copiilor cu autism este mai mare decât numărul total al copiilor cu diabet, cancer şi SIDA; 4 din 5 cupluri care au copii cu autism divorţează; Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neuro-biologică; Diagnosticaţi în jurul vârstei de 2-3 ani, copiii cu autism au şanse mari de recuperare; Potrivit estimărilor internaţionale, 1 din 166 de copii are o tulburare din spectrul autismului; Persoanele cu autism pot avea şi alte afecţiuni asociate, ca epilepsie, retard mental, sindromul Down etc.; În toată lumea există aproximativ 67 milioane de oameni cu autism; 4 din 5 copii cu autism sunt băieţi.

În continuare, la Teatrul „Prichindel” a avut loc conferinţa „Autismul, forme specifice de dezvoltare şi integrare”, susţinută de psihologul Tudor Mitaso

http://www.informatiadealba.ro/2010/03/ ... -cu-autism
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD ALBA, ARAD, ARGES, BACAU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests