Arges

Moderators: camel, moderators

Arges

Postby dora » Mon Mar 26, 2007 9:37 am

Centrul de copii St. Andrei a fost inaugurat in luna Octombrie 2004 de catre Arhiepiscopul Hope, pe atunci Arhiepiscop de York

Centrul de Copii St. Andrei din Pitesti ofera unele dintre cele mai bune facilitati de acest fel din Romania. Construit si dezvoltat ulterior pe ruinele unei scoli pentru hipoacuzici de mult abandonate, centrul asigura facilitati adaptate nevoilor a pana la 15 copii care sufera de hidrocefalie si spina bifida, sau alte boli genetice si neurologice, si care, lasate netratate, reprezint o amenintare la adresa vietii in sine.

Dispune de saloane mari, camere de joaca si spatii de terapie, cu acces facil spre coridoare largi si gradinile din jur. Centrul mai dispune de un spatiu destinat copiilor care traiesc cu familiile lor acasa, dar sunt izolati, exclusi din comunitate, de la scoala, intrucat sunt diagnosticati cu HIV pozitiv/ SIDA.

De aseenea centrul dispune de o clasa de gradinita pentru copii foarte mici care sufera de dizabilitati grave.

Un Centru de Dezvoltare a Copilului si de Terapie a fost construit pe terenul centrului pentru a putea face fata necesitatilor copiilor cu dizabilitati care traiesc in comunitate, oferindu-le in regim e urgenta terapie si suport, ajutandu-i sa duca o viata cat mai independenta posibil. Centrul este si o baza pentru comunitatea Charity privind serviciile de ingrijire HIV/SIDA care opereaza in tot Judetul Arges, sustinand copiii infectai cu HIV/SIDA provenidn din comunitatile lor, de acasa.

Centrul de dezvoltare St. Andrei este unic in Romania prin faptul ca serviciile sale sunt oferite in parteneriat si sunt partial asigurate direct cu fonduri de la Judetul Arges.
Unitatea de Terapie a fost deschisa formal de Baroneasa Emma Nicholson MEP, raportorul Parlamentului European pentru Romania.
http://www.cid.org.ro/program1.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon May 04, 2009 8:39 pm

Nimeni nu ştie cu exactitate câţi copii autişti sunt în Argeş!
Scris de Claudiu Diţa
Joi, 09 Aprilie 2009 00:00


Ieri a avut loc la Consiliul Judeţean Argeş o sesiune de comunicări ştiinţifice intitulată „Autism şi dezvoltare“. Autismul este considerată o afecţiune aproape imposibil de tratat, dar există metode de îmbunătăţire a performanţelor copiilor. La dezbaterea de ieri s-a discutat despre metode noi de tratament, despre factorul genetic în incidenţa bolii, dar s-a făcut referire şi la aspecte practice. Din păcate, există o mare problemă: nimeni nu ştie cu exactitate câţi copii sunt afectaţi de autism în Argeş, deci pot exista numeroşi minori care nu au acces la nici un fel de tratament.
http://www.ziarultop.ro/social/nimeni-n ... arges.html
Doar 55 de copii în evidenţe
Adrian Macovei, directorul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Argeş, ne-a declarat că seminarul de ieri a avut rolul de a forma legături, de a găsi răspunsuri la o serie de întrebări şi de a ajuta, în cele din urmă, copiii bolnavi. „Noi am făcut o evaluare încă de anul trecut. Astfel, am identificat 55 de copii în centrele noastre sau care vin la tratament în centrele noastre. Nimeni nu ştie însă exact câţi copii sunt autişti în Argeş, ceea ce este o mare problemă. În momentul de faţă se ştie doar că incidenţa autismului la băieţi este de 3-4 ori mai mare decât la fete.“, ne-a declarat Adrian Macovei. În Argeş funcţionează două centre unde pot fi trataţi copiii cu autism, şi anume la Piteşti şi la Câmpulung Muscel. Detalii despre aceste centre pot fi aflate fie de la Consiliul Judeţean, fie de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din Trivale, în clădirea fostului centru de copii de pe Calea Drăgăşani.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Dec 28, 2009 11:55 am

Centrul pentru copii autişti a primit pãtuţuri şi calorifere

marţi, 10 noiembrie 2009

Directorul Direcţiei de Sãnãtate Publicã Argeş, dr Anca Alexandrescu, şi-a mobilizat prietenii şi cunoştinţele într-un scop nobil, spre a face nişte donaţii la Centrul pentru copii autişti, din Trivale.

„S-au donat pãtuţuri, calorifere electrice, pamperşi şi medicamente. Chiar dacã este campanie electoralã, trebuie sã ne concentrãm şi asupra celor care nu aduc voturi, dar care au nevoie de ajutorul nostru. Am dorit sã facem o faptã bunã şi ne-am rugat pentru sãnãtatea copiilor noştri“, ne-a declarat Anca Alexandrescu.

http://www.curier.ro/index.php?option=c ... Itemid=375
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD ALBA, ARAD, ARGES, BACAU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest