AUTISM VALCEA

Moderators: camel, moderators

AUTISM VALCEA

Postby dora » Thu Feb 21, 2008 10:19 pm

Adresa Postala:
Asociatia AUTISM Vilcea
Str. Gral Magheru, nr.4,
bl.V3, sc.A, ap.15
Ramnicu Valcea, Valcea, 240136

Telefon: 0350.402.883
Mobil: 0720.727.908
Fax: 0250.735.350
ASOCIATIA AUTISM VALCEA
In data de 09.03.2007 a avut loc sedinta de constituire

MISIUNEA ASOCIATIEI

Misiunea noastra este apararea drepturilor si intereselor persoanelor cu autism, abilitarea si inbunatatirea conditiilor de viata, promovarea includerii si participarii lor la viata comunitatii din care fac parte, cresterea calitatii vietii acestora.

SCOPUL ASOCIATIEI

Este sprijinirea copiilor si adultilor cu autism si a familiilor acestora in vederea recuperarii precum si a asigurarii drepturilor lor fundamentale in ceea ce priveste asistenta sociala, sanitara si educatia acestora.
In scopul indeplinirii misiunii sale asociatia isi propune:

http://www.autismvalcea.ro
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue May 26, 2009 2:19 pm

O speranţă spre mai bine pentru copiii cu autism din Vâlcea

Ieri, la ora 18.30, la restaurantul „Casa Vâlceană”, în salonul de reuniune săptămânală a Cluburilor Rotary a avut loc un eveniment important şi anume semnarea unui contract de sponsorizare în favoarea Asociaţiei de Autism Vâlcea.


Beneficiar efectiv este Centrul de Servicii Terapeutice pentru Copilul cu Autism - MARA.


Fondurile pentru această acţiune au fost colectate cu prilejul Balului de binefacere al Cluburilor Rotary din Râmnicu Vâlcea. Preşedintele Rotary Club Râmnicu Vâlcea - Sanda Măcăeţi şi Rotary Club Râmnicu Vâlcea „Cozia” - Freddy Călinoiu au susţinut o conferinţă de presă în care au fost anunţate noi proiecte în beneficiul comunităţii, desfăşurate sub deviza rotariană „ A servi mai presus de tine însuţi” - Serve about yourself).


Clubul Interact a donat, la rândul său, suma de 4.600 de lei, bani strânşi prin realizarea a tot felul de acţiuni. „Fără să mai stăm pe gânduri, am luat iniţiativă să strângem suma necesară. Astfel, balul a avut loc, iar suma totală pe care am reuşit să o strângem şi pe care o donăm este de 20.000 RON”, a precizat Sanda Măcăeţi. „ Până când lucrările nu vor fi finalizate, de fapt până la începerea noului an şcolar, activăm la mansarda Grădiniţei nr. 1 Nord. Deocamdată au fost montate ferestre din termopan la şcoala din Copăcelu, urmând să ne ocupăm de reabilitarea exterioară a clădirii şi sperăm ca pe viitor să putem punem la punct şi reabilitarea termică. Mulţumim pentru sprijinul acordat Clubului Rotary şi Clubului Interact, cu banii primiţi s-au montat ferestre la Şcoala pentru Centrul Mara. Mai sunt necesare multe. Sperăm ca pe viitor să strângem şi alte donaţii. În prezent, din 15 martie, la Centru Mara sunt 35 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, iar numărul lor este în creştere. Mai avem patru cereri de înscriere. Avem 8 cadre didactice plătite prin fondurile Phare, 3 cadre voluntare. Noi am completat până la numărul de 13 cadre”, a conchis Daniela Comşa, preşedintele Asociaţiei de Autism Vâlcea. Autismul, o boală din ce în ce mai frecventă Autismul este o afecţiune complexă care apare în primii 3 ani de viaţă. Boala provine de la o disfuncţie de ordin neurologic, care îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Astfel, copiii şi adulţii care suferă de autism au dificultăţi în comunicarea verbala şi non-verbală, interacţiunile sociale sau activităţile de relaxare. Cauzele autismului nu sunt cunoscute. Ele pot fi de natură genetică iar unele cazuri de autism au fost asociate traumelor, bolilor sau anomaliilor structurale dinainte sau din timpul naşterii, incluzând: mama bolnavă în timpul sarcinii de rubeolă sau rujeolă (pojar), fenilcetonuria netratată (o incapacitate a corpului de a controla anumite substanţe chimice numite fenilcetone), lipsa oxigenului în timpul naşterii, encefalita sau alte infecţii grave care afectează creierul la sugar. O persoană care suferă de autism poate avea numeroase simptome. Manifestarea bolii însă poate diferi în intensitate, de la simptome uşoare la forme mai grave care pot afecta întreaga existenţă a individului. Unele persoane pot avea simptome pe care altele nu le au iar unele din ele pot avea, la acelaşi individ, intensităţi diferite. Un bolnav de autism depinde de un asistent personal care să-i controleze comportamentul şi să-l ajute în activităţile zilnice. Deoarece cauzele autismului nu sunt cunoscute, această boală nu poate fi prevenită. Doar diagnosticarea şi tratamentul precoce poate diminua efectele autismului, care însă nu se poate vindeca. Această boală este, de obicei, evidentă în jurul vârstei 3 ani şi are o frecvenţă mai mare la băieţi decât la fete. Aproape 5 persoane din 10.000 suferă de autism, indiferent de mediul social. Carmen CĂLIN Anemona TĂNASE


http://www.ramnic.ro/index.php?articol= ... 05&ziua=06
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

CENTRUL "MARA" din Rm. Valcea ... lucreaza ...

Postby lumealuiteo » Mon Sep 07, 2009 4:26 pm

CENTRUL "MARA" din Rm. Valcea ... lucreaza la noua locatie, la Copacelu, langa Rm. Valcea.
Aici puteti vedea o stire de presa:
http://www.valcea1.ro/stire_video.php?v=5349
lumealuiteo
 
Posts: 54
Joined: Tue Mar 17, 2009 2:46 pm

Centrul "Mara" din Rm. Valcea la final!

Postby lumealuiteo » Thu Dec 10, 2009 1:55 pm

lumealuiteo
 
Posts: 54
Joined: Tue Mar 17, 2009 2:46 pm

Postby dora » Thu Jan 21, 2010 1:20 pm

Tinerii şomeri, pensionarii, cuplurile cu probleme în căsnicie ori părinţii copiiilor cu autism vor beneficia în curând de consiliere şi cursuri speciale prin intermediul unui program menit să educe adulţii.

Sanda Constantinescu, directorul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul (BJAI) Vâlcea explică: „Programul Grundvig îşi propune să ofere alternative şi să îmbunătăţească accesul la educaţie şi pentru adulţi. A fost accesat prin intermediul unui parteneriat cu biblioteci din alte patru ţări europene ce au intrat în proiect”. Şefa bibliotecii spune că e vorba de o finanţare nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro, ce va fi asigurată din fonduri europene. „Suntem parteneri în acest proiect alături de patru instituţii din Cehia, Portugalia, Polonia şi Italia. De fapt, programul a fost accesat de colegii din Cehia, ce ne-au luat parteneri în proiect. Ei vor fi şi coordonatorii proiectului, iar ca noutate că pot spune că suma acordată nu trebuie cofinanţată de noi”, explică directorul Bibliotecii.

Consiliere pentru părinţii copiiilor cu autism

Potrivit conducerii Bibliotecii, astăzi se va semna contractul de finanţare cu autoritatea contractantă, iar de la începutul săptămânii viitoare se vor creiona primele aspecte ale programului. „ Avem patru paliere pe care vom acţiona, în funcţie de publicul ţintă. Primul, şi poate cel mai dificil este cel al consilierii şi informării părinţilor ce au copii cu autism”, spune Sanda Constantinescu. Potrivit şefei bibliotecii, familiile în care se găsesc copiii cu afecţiuni din spectrul autistic vor beneficia de consilierea unor specialişti în acest domeniu şi vor fi puşi în temă cu ultimele noutăţi legate de tratamentul acestui sindrom.

http://www.adevarul.ro/locale/ramnicu-v ... 89986.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD VALCEA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron