DGASPC VRANCEA

Moderators: camel, moderators

DGASPC VRANCEA

Postby camel » Sun Oct 28, 2012 4:29 pm

DGASPC Vrancea

Adresa:
Bd. Garii, nr. 13
Focsani

Vrancea
Romania
620124

Email: dgaspcvn@yahoo.com
Telefon: 0237 230789
Fax: 0237 230788
camel
 
Posts: 613
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby dora » Wed Feb 27, 2013 7:59 am

“Şi ei trebuie să aibă o şansă“: terapie gratuită pentru copiii cu autism

Asistenţă gratuită pentru copiii cu autism. Copiii cu autism şi familiile acestora pot beneficia şi în Vrancea de servicii gratuite de consiliere şi terapie la Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism.

Centrul a luat fiinţă în iulie 2012 în cadrul proiectului derulat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, "Şi ei trebuie să aibă o şansă!" - program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist.

În cadrul acestui proiect se oferă intervenţii personalizate fiecărui beneficiar, în funcţie de vârstă, felul specific în care a fost afectat de această tulburare şi disponibilitatea sa şi a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru. Pe lista serviciilor se află evaluarea cazului, un plan de intervenţie individualizat, intervenţie specifică, centrată pe problemă, un plan de terapie de recuperare pe termen mediu şi lung, consiliere pentru părinţi şi aparţinători. “Centrul are în prezent 20 de beneficiari.

Programul şi-a propus să pună bazele unei reţele de servicii gratuite, cu personal calificat, servicii care să fie accesibile oricărei familii care se confruntă cu acest diagnostic. Personalul este format din psihologi, psihopedagogi şi psihoterapeuţi, cu specializări universitare obligatorii pentru accesul candidaţilor la procesul de selecţie şi, în final, la cursuri”, a precizat Mădălina Paraschiv, purtătorul de cuvant al DGASPC Vrancea. Proiectul “Şi ei trebuie să aibă o şansă!”, urmăreşte creşterea şanselor de integrare socială şi, ulterior, de acces pe piaţa muncii, a copiilor şi tinerilor cu autism, prin diagnosticare precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de recuperare şi asistenţă specializată.

Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoanele cu tulburare de spectru autist se află pe strada Cuza Vodă, Nr. 52, Focşani, telefon 0237231405, Email: ccaptsavrancea@gmail.com. (Raluca MANOLACHE)

http://www.ziaruldevrancea.ro/social/89 ... utism.html
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD VRANCEA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron