TULCEA

Moderators: camel, moderators

TULCEA

Postby dora » Sat Jan 01, 2011 11:13 pm

ASOCIATIA “DINCOLO DE APARENTE “

Adresa: Loc. Tulcea str. Frasinului nr. 2 Bl.2 Sc.E Ap. 4
CIF: 26304054
Cont IBAN: RO56 PIRB 3800 7247 3900 1000
PIRAEUS BANK SUCURSALA TULCEA
Web: www.dincolodeaparente-autism.ro
Email: ddaautism@yahoo.com; office@dincolodeaparente-autism.ro
Telefon: 0747063043 / 0240 525043


Istoric:
Asociatia “Dincolo de Aparente” este persoana juridica, neguvernamentala, non-profit, apolitica, infiintata in anul 2009, in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile.
Asociatia s-a infiintat la initiativa noastra, doi parinti ai unui copil cu autism, cu ajutorul prietenilor si partenerilor nostri, oameni ce nu pot ramane indiferenti in fata suferintei altora, din dorinta de a oferi o sansa si altor copii si pentru a da sperante acelor parinti ce nu cred in miracole.
Asociatia are ca scop organizarea si practicarea activitatilor de promovare a copiilor cu autism din Romania, acordarea asistentei psihologice parintilor si rudelor copiilor autisti din Romania, editarea buletinelor informative, organizarea unor seminarii si traininguri pentru asistenti sociali, psihologi, logopezi, precum si alte servicii ce ar facilita integrarea copiilor cu autism in societate.

§ Viziune
Viziunea noastra este o comunitate incluziva bazata pe toleranta si sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale, cu deschidere catre directii comune de activitati din domeniul protectiei sociale.§ Misiune
Cresterea gradului de independenta a persoanelor cu autism prin recuperare totala sau partiala.

http://www.dincolodeaparente-autism.ro/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Jan 01, 2011 11:18 pm

La etajul clădirii date joi în folosinţa CTS va funcţiona asociaţia 'Dincolo de aparenţe' pentru copiii cu autism, înfiinţată în urmă un un an. Vicepreşedinta organizaţiei, Florentina Soare, a declarat că noul sediu primit din partea CJ înseamnă enorm pentru cele 10 familii care au copii autişti.
'Mulţi părinţi sunt disperaţi. Ştiind că cheltuielile sunt foarte mari - circa 2.000 de lei pe lună, se resemnează, apelează la un logoped, copilul urmează o şcoală specială şi la asta se rezumă tot. (...) În România nu avem specialişti şi nu este vina nimănui în mod special, pentru că autismul a fost inclus în categoria bolilor psihice. Lucrurile par însă să intre în normal din punct de vedere legislativ, pentru că avem o lege dată anul acesta, iar anul viitor vom avea şi norme metodologice. (...) Centrul este un mare pas pentru recuperarea acestor copii şi vrem să le dăm o şansă, o educaţie competentă, de calitate, şi posibilitatea de a ieşi din acest impas. Copiii au nevoie de recuperare şi vrem prin acest centru să îi ajutăm să atingă maximum de capacitate', a declarat pentru AGERPRES vicepreşedinta Soare.
Potrivit CJ, în 2009 în Tulcea au fost înregistraţi 40 de copii cu autism, numărul lor ajungând în 2010 la 57.
'Este posibil ca în paralel cu acel spaţiu să dezvoltăm şi această grădiniţă pentru că în judeţ sunt câteva zeci de cazuri de copii cu autism şi nu pot rămâne insensibil la acest fenomen (...). Spaţiul este un minim sprijin pe care l-am putut oferi, dar putem dezvolta această iniţiativă a organizaţiei şi, dacă vom găsi alte soluţii, le vom da tot concursul', a conchis preşedintele CJ, Victor Tarhon.
Clădirea în care urmează să funcţioneze CTS şi grădiniţa pentru copiii autişti a fost finalizată, însă va fi dată în folosinţă probabil la începutul anului viitor.


http://www.romedic.ro/tulcea-sediu-nou- ... sm-0N22380
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD TULCEA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron