TIMISOARA-locuri de vizitat/generalizari

Moderators: camel, moderators

TIMISOARA-locuri de vizitat/generalizari

Postby camel » Tue May 29, 2012 8:33 am

PARCUL COPIILOR

http://www.tion.ro/parcul-copiilor-din- ... i/1114388#

După mulţi ani şi nenumărate amânări, Parcul Copiilor din Timişoara se va redeschide oficial vineri, în 1 iunie, în plină campanie electorală. Oficialii primăriei au făcut luni recepţia lucrărilor la acest obiectiv.
Parcul Copiilor s-a refăcut cu bani de la bugetul local şi vorbim de o investiţie de aproximativ 2.500.000 de euro. În parc au fost instalate jocuri pentru copii de toate categoriile de vârstă şi există câteva puncte de atracţie în diferite zone. A fost montat un far-tobogan, există un canal unde copiii se vor putea plimba cu canoele şi o corabie, şezlonguri, un carusel, un trenuleţ pe roţi şi alte surprize pe care timişorenii sunt invitaţi să le descopere vineri, când este programată inaugurarea.

„Întregul parc a fost realizat în armonie cu natura, folosindu-se jocuri cu elemente de lemn, răchită, sfori etc., dar şi zone destinate studierii plantelor (de ex. marea mirodenilor sau zona de lavandă). Parcul este împărţit în 23 de zone tematice destinate copiilor din toate categoriile de vârstă – Pădurea Poveştilor, Pădurea Întunecată, Ţara Uriaşilor, Ţara Piticilor, Satul Indienilor etc.”, anunţă oficialii Primăriei Timişoara.

Parcul Copiilor va fi redeschis, după şapte ani de amânări, spun reprezentanţii primăriei, în 1 iunie la ora 11.00.

Cum în 3 şi 4 iunie sunt Rusaliile, cei mici vor avea parte de patru zile de sărbătoare, între 1 şi 4 iunie, când accesul în Parcul Copiilor va fi gratuit. Va fi organizat un program special pentru copii în parc, cu teatru de păpuşi, ateliere de creaţie, de pictură şi modelaj în lut, spectacole muzicale după filme de desene animate şi alte surprize.

Parcul Rozelor si Parcul Copiilor vor fi inaugurate in plina campanie electorala

....................................................
GRADINA ZOOLOGICA

http://www.carpatzoo.ro/


28.03.2012

Odată cu venirea primăverii, Grădina Zoologică din Timişoara constituie un loc ideal de plimbare, relaxare şi petrecere a timpului liber.

Începând din data de 2 aprilie 2012, la Grădina Zoologică din Timişoara se vor desfăşura activităţi de hrănire a unor specii de animale din colecţie, publicul vizitator având posibilitatea de a participa în mod activ.

Astfel, în intervalul orar 11.00 - 14.00, lucrătorii Grădinii Zoologice din Timişoara vor hrăni animalele din colecţie: maimuţele macac, urşii, ciutele şi caprele pitice, publicul vizitator constituit într-un grup de minim 10 persoane, având posibilitatea de a participa, observa şi primi informaţii asupra procedurii şi metodelor de hrănire.

Pentru informaţii suplimentare - Tel: 0356 - 004152.

Orarul de funcţionare a Grădinii Zoologice din Timişoara:

Programul de vară (între 15 aprilie şi 30 septembrie)
Marţi – Duminică – de la orele 10.00 la orele 20.00

Program de iarnă (între 1 octombrie – 14 aprilie)
Marţi – Duminică – de la orele 10.00 la orele 17.00

Ultimul acces pentru vizitatori în grădina zoologică este permisă cu 30 minute înainte de ora închiderii.

Luni – Grădina zoologică este închisă pentru vizitatori.

Grădina Zoologică din Timişoara este situată în Pădurea Verde, pe strada Avram Imbroane nr. 90.
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby camel » Fri Oct 19, 2012 2:23 pm

aici fotografii personale cu copiii mei în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timişoara...am reuşit să surprindem în fotografii majoritatea obiectelor de joacă din parc..în plus multă verdeaţă, alei, copaci umbroşi

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 968&type=1
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Postby camel » Fri Oct 19, 2012 2:26 pm

iar aici fotografii de când am fost în excursie în grup la Grădina Zoologică din Timişoara...nu este foarte mare sau cu multe specii de animale, dar este foarte îngrijită şi ideală pentru o vizită de o după amiază

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 968&type=3
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea


Return to JUD TIMIS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron