Prezentarea Asociatiei Pasi Înainte,Cluj Npoca

Moderators: camel, moderators

Prezentarea Asociatiei Pasi Înainte,Cluj Npoca

Postby asociatia pasi inainte » Thu Jul 16, 2009 7:37 pm

Dragi prieteni,
Datorită faptului că ne-am înregistrat recent pe forum, am dori să ne prezentăm oficial.
Suntem o organizatie non profit organizata sub forma unui centru de asistenta psihologica pentru copii , adolescenti si tineri din Cluj Napoca, Romania.
Istoria Centrului Pasi Inainte a inceput in 2007 cu colaborarea dintre cei care acum sunt membrii fondatori ai acestei organizatii, din dorinta de a stimula cercetarea in domeniul copilului, a promova interventia timpurie in tuburarile care apar in copilarie si de a oferi servicii psihologice de inalta calitate.
Centrul Pasi Inainte a fost infiintat in 2008 cu scopul
- de a promova sanatatea mentala a copilului si adolescentului,
- de a apara drepturile si interesele acestora,
-de a sprijini cercetarea aplicata în domeniul dezvoltarii copilului,
- de a oferi servicii de consiliere si formare adresate parintilor si specialistilor.

Bordul de conducere:

-Presedinte Dr Oana Benga, psiholog, Conferentiar in cadrul facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Babes Boliay,
-Vice-presedinte Prof Dr Mircea Miclea, profesor in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Babes Boliay
-Secretar, Pop Andreea, masteradn in cadrul masteratului de Psihologie Clinica si Psihoterapii, Universitatea Babes Bolyai

Echipa :

- 5 psihologi angajati,
- 2 psihologi supervizori – presedinte, vicepresedinte
- contabil
- 20 voluntari

Activitati si proiecte in desfasurare
-Un numar de 10 copii sunt inclusi in programe de interventie comportamentala
-Un numar de 10 parinti sunt consiliati si ghidati pentru asistarea copilului cu autism acasa
-Forum si grup suport pentru informarea si consilierea parintilor
-Activitati de socializare si incurajarea autonomiei in colaborare cu Iulius Mall in Happy Park
-Campania de colectare de jucarii „Daruieste o jucarie „ in parteneriat cu Clinica de Neurologie Pediatrica, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, Asociatia Atthis si partenerii media Antena 1, Cluj Express, Radio Cluj, Radio Vocea Evangheliei, Info Cluj, PMA Invest si StudCard.
-Prezentarea simptomelor autismului si a resurselor din comunitate in cadrul intalnirii psihologilor scolari sub tutela Centrului Judetean de resurse si Asistenta Educationala Cluj
-Coordonarea practicii clinice a unui numar de 20 de studenti din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei
-Colaborarea cu Clinica de Psihiatrie Infantila si Neuropsihiatri pedriatica pentru managementul cazurilor
-Traducerea si publicarea pe pagina web de resurse informationale pentru parintii care au copii cu autism dar si pentru cadre specializate

Alte date

Numele complet: Asociatia Pasi Inainte –servicii de evaluare si interventie psihologica
Adresa: str. Grigore Alexandrescu nr 41, bloc K9, apartament 19
Punct de lucru- Strada Remetea nr 35, Cluj Napoca
Cod fiscal 24763891
Telefon: 0743463546, 0742019045
E-mail: pasi_inainte@yahoo.com
Website : http://pasiinainte.xhost.ro/
Denumirea bancii: Banca Transilvania, Filiala Eroilor
Codul IBAN: RO28BTRL01301205P12926XX

Reprezentant legal:
Nume: Benga Oana
Tel./Fax: 0723 155 732
E-mail: oanabenga@pychology.ro

Suntem nerăbdători să colaborăm cu voi toti şi dorim să fim utili prin participarea noastră.
Va dorim numai bine.
Asociatia Pasi Inainte
Telefon: 0743463546, 0742019045
asociatia pasi inainte
 
Posts: 1
Joined: Sun Jul 12, 2009 8:50 pm
Location: Cluj-Napoca, str. Remetea, nr. 35

Postby dora » Sun Jul 19, 2009 10:45 pm

Bine ati venit!

E o mare bucurie sa va avem printre noi!
Campania Dăruieste şi tu o jucărie!

Asociaţia Paşi Înainte, Centrul de Asistenţă Psihologică pentru Copii, Adolescenţi şi Tineri, în colaborare cu Clinica de Neurologie Pediatrică din Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Centrul de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Cluj, Asociaţia Atthis, PMA Invest, organizează campania de colectare de jucarii "Dăruieşte şi tu o jucărie!", desfăşurată in perioada 1 martie - 31 mai 2009.

Scopul campaniei este acela de a oferi jucării necesare recuperării copiilor cu autism din familii nevoiaşe din judeţul Cluj. De asemenea, campania îşi propune să sensibilizeze comunitatea faţă de autism şi familia copilului cu autism şi să ofere informaţii cu privire la problematica autismului, cauze, posibilităţi de recuperare.

Motivarea campaniei

În judeţul Cluj sunt aproximativ 200 de cazuri înregistrate de copii cu autism.


Terapia validată ştiinţific pentru recuperarea copiilor cu autism este terapia comportamentală, iar pentru ca recuperarea să se facă adecvat este nevoie de 1-4 ore de terapie zilnic, în funcţie de gradul de afectare (autism uşor, mediu, sever). Costul terapiei variază între 25-60 RON pe şedinţă.


De asemenea, recuperarea necesită kinetoterapeut, logoped, însoţitor în şcoală. Costul minim lunar pentru o intervenţie eficientă este de aproximativ 1200 RON. Intervenţia timpurie (realizată în primii ani de viaţă) este esenţială pentru o recuperare eficientă. Intervenţia se face prin joc, iar materialele necesare recuperării sunt jucării cât mai variate. Ideea acestei campanii s-a născut din nevoia de materiale educative (jucării), semnalată de părintii copiilor cu autism. Unele familii cu o situaţie socială defavorizată nu îşi pot permite mai mult de una, două ore de intervenţie pe săptămână şi în aceaste cazuri un rol important în recuperare îl au părinţii, care realizează sarcini zilnice cu copiii, conform unui plan de intervenţie realizat de către specialist. Pentru a putea lucra acasă, aceştia au nevoie de jucării pe care nu şi le pot permite. De aceea am dezvoltat aceasta campanie, pentru a veni in sprijinul acestor familii.

Punctele de colectare a jucăriilor sunt la sediul asociaţiei Paşi Înainte, str. Remetea, nr.35 şi la sediul Studcard, Sora Shopping Center, etaj 1.

În aceasta campanie beneficiem de sprijinul partenerilor media: Radio Cluj, Cluj Express, Antena 1, Radio Vocea Evangheliei, Info Cluj.


http://pasiinainte.xhost.ro/proiecte.php
dora
 
Posts: 3775
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Fri Sep 11, 2009 3:45 pm

Harry Tavitian cinta la Cluj pentru copiii autisti

Autor: Florentina TATAR
Data publicarii: 09/09/2009


Celebrul pianist de jazz Harry Tavitian va sustine alaturi de percutionistul s atmarean Cserey Csaba un concert umanitar la Cluj, in sprijinul copiilor ce sufera de autism.


Harry Tavitian alaturi de percutionistul Cserey Csaba se intorc la Cluj, de data aceasta pentru un concert in beneficiul copiilor care sufera de autism
Asociatia "Pasi Inainte" isi continua actiunile de stringere de fonduri pentru copiii autisti cu un concert de jazz.


Clujenii iubitori ai jazzului si cei care vor sa ajute financiar o organizatie care se ocupa de copii ce sufera de autism sint asteptati vineri, 9 octombrie, de la ora 19, la un concert pe care pianistul de jazz Harry Tavitian il va sustine la Cluj in duo cu percutionistul Cserey Csaba din Satu Mare.

Evenimentul va avea loc la Studioul de Concerte al Academiei
de Muzica "Gheorghe Dima" (AMGD) din Cluj-Napoca."Acum vreo 2 luni am primit o solicitare de la Asociatia «Pasi Inainte» pentru un concert in beneficiul copiilor cu autism de care se ocupa", a relatat Harry Tavitian pentru monitorul. "Am fost de acord, desi in octombrie sintem destul de ocupati - voi merge la Frankfurt impreuna cu prietenul Cserey Csaba - pentru un concert in cadrul unei manifestari de prestigiu, «Romania la Zilele Culturale ale Bancii Centrale Europene»", a adaugat artistul.

Revine cu bucurie la Cluj

"Organizatia este infiintata in 2008 si nu ne cunoastem personal, insa m-au convins cu pasiunea si dedicatia cu care lucreaza pentru copii si cu eforturile pe care le-au facut pentru acest concert", a mai spus pianistul.
"Un argument important a fost si faptul ca este vorba de Cluj - fiecare reintilnire a mea cu publicul clujean este o mare bucurie", a adaugat acesta. Fiind la inceput de drum, cu mai putina experienta in organizarea de asemenea manifestari, asociatia clujeana a fost ajutata cu sfaturi de cei doi artisti. "Pina acum lucrurile merg bine (au facut eforturi foarte mari, au reusit sa obtina sala de la Conservator, sonorizare si parteneriate", a precizat Hharry Tavitian.
Cei de la "Pasi Inainte" au mai organizat in primavara acestui an campania "Daruieste si tu o jucarie", cu scopul de a oferi jucarii necesare recuperarii copiilor cu autism din familii nevoiase din judetul Cluj.

http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj ... 72348.html
dora
 
Posts: 3775
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

concert pentru copiii cu autism

Postby Milena » Thu Nov 05, 2009 8:00 am

Concert caritabil pentru copiii cu autism
20-10-2009
În condiţiile în care rata autismului a crescut foarte mult în ultimii ani (se estimează că unul din 100 de copii se naşte cu autism), iar serviciile oferite acestor persoane costă aproximativ 1,6 miliarde dolari/an (costuri care se pot reduce cu două treimi dacă se intervine de timpuriu), Asociaţia Paşi Înainte, în colaborare cu Liceul de Artă din Baia Mare organizează, în data de 6 noiembrie, un concert caritabil. Scopul acestuia este strîngerea de fonduri pentru a susţine procesul de recuperare psihologică a copiilor cu autism, beneficiari ai Centrului de Intervenţie pentru Copii, Adolescenţi şi Tineri - Paşi Înainte din Cluj Napoca.
Paşi Înainte este o organizaţie non-profit care funcţionează sub forma unui centru de asistenţă psihologică pentru copii, adolescenţi şi tineri. În Cluj există aproximativ 200 de cazuri înregistrate de copii cu autism, multe alte cazuri fiind, încă, nedepistate. Pentru recuperare este nevoie de 1-4 ore de terapie comportamentală zilnic, iar costurile variază între 25-60 lei pe şedinţă. Costul minim lunar pentru o intervenţie eficientă este de circa 1200 lei.
Pe lîngă dificultăţile de ordin financiar, familiile copiilor cu autism se izbesc de piedici sociale în integrarea copiilor în grădiniţe şi şcoli, cei mici fiind discriminaţi şi izolaţi din cauza lipsei de informare a comunităţii asupra specificului acestei tulburări. De aceea, concertul are nu doar scopul strîngerii de fonduri, ci şi de a informa şi sensibiliza comunitatea asupra simptomatologiei autismului. Concertul caritabil va avea loc în data de 6 noiembrie, de la ora 18, în Sala Rotary a Liceului de Artă din Baia Mare, iar preţul unui bilet va fi de minim 15 lei. (a.g.)

http://www.graiul.ro/?p=16543
Mara - aprilie 2000; diagnostic: autism infantil; alte observatii: prematur gradul III
Milena
 
Posts: 346
Joined: Mon Sep 29, 2003 1:38 pm
Location: Cluj-Napoca

Postby Milena » Thu Nov 05, 2009 8:02 am

Mara - aprilie 2000; diagnostic: autism infantil; alte observatii: prematur gradul III
Milena
 
Posts: 346
Joined: Mon Sep 29, 2003 1:38 pm
Location: Cluj-Napoca

Postby dora » Mon Jun 21, 2010 2:35 pm

Anunţ
Sunday, 20 June 2010
There are no translations available.


Lansarea ghidului pentru parinti Pasi inainte spre recuperarea copilului cu autism, realizat in colaborare cu Ambasada Americii la Bucuresti, va avea loc Joi, 24 iunie in cadrul Bibliotecii Judetene Octavian Goga, Coltul American, de la ora 16.


Invitam parintii si profesionisti interesati de recuperarea copilului cu autism. In cadrul intalnirii vom distribui gratuit ghidul pentru parintii cu venituri mici si din mediul rural, cu acees limitat la informatie si recuperare.

Descarca de aici o previzualizare a ghidului.

http://www.pasiinainte.org/
dora
 
Posts: 3775
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to JUD CLUJ

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests