Sfantul Rozariu.Divina indurare.


Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

Sfantul Rozariu.Divina indurare.

Postby pace » Tue Jan 22, 2008 9:20 am

http://rugaciune.20m.com/Rozarul.htm

http://rugaciune.20m.com/Faustina.htm

Indulgentele acordate de Sfanta Biserica celor ce se roaga Rozarul
Cele 15 Promisiuni facute de Fecioara Maria credinciosilor care recita Rozarul

Cum sa ne rugam Sfântul Rozar

In numele Tatalui ...
Cred intr-unul Dumnezeu ...
Tatal nostru ...
3 Nascatoare ...
Marire Tatalui ...
Misterul 1
Tatal Nostru …
10 Nascatoare …
Marire Tatalui …
O, Isuse al meu …
Misterul 2
Tatal Nostru …
10 Nascatoare …
Marire Tatalui …
O, Isuse al meu …
Misterul 3
Tatal Nostru …
10 Nascatoare …
Marire Tatalui …
O, Isuse al meu …
Misterul 4
Tatal Nostru …
10 Nascatoare …
Marire Tatalui …
O, Isuse al meu …
Misterul 5
Tatal Nostru …
10 Nascatoare …
Marire Tatalui …
O, Isuse al meu …
Rugaciune de Incheiere


Semnul Crucii

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Spirit si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Crezul
Cred intr-unul Dumnezeu, Tatal atottinatorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor. Si intr-unul Domn Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut, mai inainte de toti vecii; lumina din lumina; Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat; nascut iar nu facut, cel de o fiinta cu Tatal, prin care toate s-au facut.
Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, s-a pogorit din ceruri si s-a intrupat de la Spiritul Sfant si din Maria Fecioara s-a facut om; s-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat; a patimit si s-a ingropat. Si a inviat a treia zi dupa Scripturi si s-a suit la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui si iarasi va sa vina cu marire sa judece vii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfirsit.
Si intru Spiritul Sfant, Domnul si de viata facatorul, care de la Tatal si de la Fiul purcede, cel ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, care a grait prin profeti.
Intru Una, Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica marturisesc un botez intru iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin.

Tatal Nostru

Tatal Nostru care esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau, vie imparatia ta, faca-se voia ta, precum in cer asa si pe pamint. Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi si ne iarta noua pacatele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri, si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne mantiueste de cel rau. Amin.

Nascatoare de Dumnezeu

Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, ceea ce esti plina de dar, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvintata esti tu intre femei si binecuvintat este rodul pintecelui tau, ca ai nascut pe Cristos Mintuitorul sufletelor noastre. Preasfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si in ora mortii noastre. Amin.

Marire Tatalui

Marire Tatalui si al Fiului si al Sfantului Spirit si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

O, Isuse

O, Isuse, iarta-ne pacatele, scuteste-ne de focul Iadului, du in Cer toate sufletele, mai ales pe acelea care au mai mare nevoie de mila Ta!

Rugaciune de Incheiere

Maica Indurarii, Preasfanta Fecioara Maria, primeste de la noi acest sfant Rozar pe care l-am meditat in onoarea Preasfintei Treimi spre a te cinsti pe Tine pentru toate darurile cu care te-a inzestrat.
Tu, care esti puternica mijlocitoare la Fiul Tau, Isus, fa sa fie bine primita aceasta rugaciune pentru bunastarea Sfintei Biserici Catolice, pentru starpirea ratacitilor in credinta, pentru bunastarea si pacea tarii noastre, pentru cei vii si pentru cei adormiti, pentru sanatosi si pentru bolnavi, pentru cei mahniti si deznadajduiti, pentru toti binefacatorii nostri si pentru noi, nevrednicii si pacatosii robii Tai.
Roaga-Te pentru noi, o, milostiva noastra Mama la Fiul Tau ca trecand aceasta viata pamanteasca sa ne invredniceasca a ne bucura intru fericirea cea de veci. Amin.MISTERELE DE BUCURIE
(luni, sambata si de la prima dumineca din Postul Craciunului pana la Postul Mare)

1. Bunavaestire
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase, acest intai mister de bucurie in cinstea Buneivestiri, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar virtutea umilintei.

2. Vizita Preacuratei la Sfanta Elisabeta.
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al doilea mister de bucurie in cinstea vizitei Preasfintei Tale Mame la vara ei Elisabeta, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar iubirea aproapelui.

3. Nasterea Domnului
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al treilea mister de bucurie in cinstea Nasterii Tale in pestera din Betleem, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar virtutea saraciei.

4. Curatirea Maicii Domnului
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al patrulea mister de bucurie in cinstea curatirii Mamei Tale in Templul din Ierusalim, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar virtutea curateniei.

5. Regasirea Domnului in Templu
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al cincilea mister de bucurie in cinstea regasirii Tale in Templu, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar zelul apostolic.MISTERELE DE DURERE
(marti, vineri si duminicile din Postul Mare)

1. Agonia din Gradina Ghetsemani
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest intai mister de durere in cinstea singeroasei Tale agonii din gradina Ghetsemani, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar o parere de rau pentru pacate.

2. Biciuirea
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al doilea mister de durere in cinstea sangeroasei Tale biciuiri, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar mortificarea simturilor.

3. Incununarea cu spini
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al treilea mister de durere in cinstea incununarii Tale cu spini, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar dispretul celor lumesti.

4. Purtarea Crucii
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al patrulea mister de durere in cinstea purtarii Crucii spre Calvar, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar virtutea rabdarii.

5. Rastignirea
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al cincilea mister de durere in cinstea ingrozitoarei Tale Rastigniri, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar iubire fata de tine si fata de preasfanta Ta Mama.MISTERELE DE MARIRE
(miercuri si duminicile dintre Pasti si Postul Craciunului)

1. Invierea Domnului
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest intai mister de marire in cinstea glorioasei Tale Invieri din morti, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar invierea noastra din pacat.

2. Inaltarea Domnului
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al doilea mister de marire in cinstea glorioasei Tale Inaltari la Cer, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar un dor fierbinte dupa Cer.

3. Pogorarea Sfantului Spirit
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al treilea mister de marire in cinstea Pagoririi Spiritului Sfant peste sfintii tai apostoli, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar darurile Sfantului Spirit.

4. Adormirea Preacuratei
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al patrulea mister de marire in cinstea Adormirii Mamei Tale, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar o moarte buna.

5. Incoronarea Preacuratei
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al cincilea mister de marire in cinstea Incoronarii Preacuratei Tale Mame, cerandu-Ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar statornicia in bine pana la sfarsit.MISTERELE DE LUMINA
(joi)

1. Botezul lui Isus in Iordan
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest intai mister de lumina in cinstea botezului Tau in apele Iordanului, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar darul luminarii, pentru a putea lauda cu vrednicie Treimea cea deofiinta si nedespartita.

2. Aratarea maririi lui Isus la nunta din Cana Galileii
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al doilea mister de lumina in cinstea aratarii maririi Tale prin minunea de la nunta din Cana Galileii, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar darul bunatatii si al delicatetei sufletesti in relatie cu toti oamenii, fratii nostri.

3. Proclamarea Imparatiei lui Dumnezeu si chemarea la convertire
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al treilea mister de lumina in cinstea staruitoarei invitatii la convertire pentru Imparatia lui Dumnezeu, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar darul unei adevarate si permanente convertiri si darul lacrimilor de pocainta.

4. Schimbarea la Fata a lui Isus pe Muntele Taborului
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al patrulea mister de lumina in cinstea stralucitoarei Tale Schimbari la Fata pe muntele Taborului, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar virtutea stradaniei de a umbla intru innoirea vietii.

5. Instituirea Sfintei Euharistii, inima misterului pascal al lui Isus
Iti oferim Doamne Isuse Cristoase acest al cincilea mister de lumina in cinstea instituirii Sfintei Euharistii, Taina iubirii Tale, la Cina de Taina, cerandu-ti prin acest mister si prin Regina Sfantului Rozar darul de a Te primi cu vrednicie in aceasta taina dumnezeiasca, garantia mostenirii fericirii vesnice.
Indulgentele acordate de Sfânta Bisericã celor ce se roagã Rozarul

Sfânta Bisericã a înzestrat rugaciunea sfântului Rozar cu urmatoarele indulgente:
- indulgentã plenarã dacã cele cinci mistere se recitã farã întrerupere în bisericã sau în familie;
- indulgentã partialã în toate celelante circumstante.
Pentru a obtine aceste indulgente la rugãciunea vocalã trebuie sã se adauge meditarea misterelor.
Cele 15 promisiuni ale Fecioarei Maria
cãtre crestinii care recitã Rozarul
(date Sfântului Dominic si Fericitului Alan)

1. Orcine mã serveste cu credintã prin recitarea Rozarului va avea harul de a primi semne de atentionare.
2. Promit protectia mea specialã si cele mai mari haruri pentru toti cei care recitã Rozarul.
3. Rozarul va fi o armurã puternicã împotriva iadului, va distruge viciul, micsora pãcatul si va lupta împotriva ereziilor.
4. Rozarul va face ca virtutile sa înfloreascã; va obtine pentru suflete o iertare în abundentã din partea lui Dumnezeu; va sustrage inimile oamenilor de la iubirea lucrurilor si vanitatii lumesti, si le va înãlta spre dorinta de a poseda lucruri eterne. O, sufletele vor fi sfintite prin acestea.
5. Sufletul care mi se recomandã prin recitarea Rozarului nu va pieri.
6. Oricine va recita Rozarul cu devotiune, meditând si transpunând în viata sa misterele sacre va fi protejat de nenorociri. Dumnezeu, în dreptatea Lui, nu-l va pedepsi, si el va avea o moarte bunã; dacã el va fi drept va rãmâne în harul lui Dumnezeu, si va dobândi viata eternã.
7. Orcine va avea o devotiune adevãratã pentru Rozar nu va muri fãrã sã primeascã sacramentele Bisericii.
8. Cei devotati recitarii Rozarului vor avea în timpul vietii si în ora mortii lumina lui Dumnezeu si o multitudine de haruri; în ora mortii ei vor asista la meritele sfintilor în paradis.
9. Voi elibera din purgator pe cei care au fost devotati Rozarului.
10. Devotatii copii ai Rozarului vor obtine o mare mãrire în rai.
11. Voi veti obtine tot ce-mi veti cere prin recitarea Rozarului.
12. Toti cei care vor rãspândi Sfântul Rozar vor fi ajutati de mine în nevoile lor.
13. Am obtinut de la Fiul meu Divin harul ca cei care propagã Sfantul Rozar sã aibã ca intercesori întreaga curte cereascã în timpul vietii si în ora mortii.
14. Toti cei care recitã Rozarul sunt copii mei si frati ai fiului meu unic, Isus Cristos.
15. Devotiunea Rozarului este un mare semn de predestinare.
pace
 
Posts: 1
Joined: Sat Jan 19, 2008 2:03 pm

Return to DIVERSE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron