:)Autistii despre NT


Moderators: camel, jumbo, shakalu, dora, Milena, dominique, moderators

:)Autistii despre NT

Postby emma » Sun Oct 19, 2003 12:33 pm

pt ca este duminica si pt ca nu pot sa rad de una singura, va propun spre "studiu" un site special . creat si intretinut de autisti,(asperger si hight functionning), despre sindromul "neurologically tipical", adica despre oamenii "normali"

cateva extrase:

INSTITUTUL DE STUDIU AL SINDROMULUI N.T( neurologic tipic)
CE ESTE SINDROMUL NT?

sindromul neurotipic este o boala neurobiologica, caracterizata prin preocuparea privind relatiile sociale, iluzia superioritatii, obsesia conformismului

indivizii neurotipici au impresia ca viziunea lor privind lumea este singulara, sau cel putin singura corecta. indivizilor afectati de acest sindrom le este dificil sa fie singuri. de asemnea, tolereaza greu indivizii diferiti de ei. se observa la acesti indivizi o tendinta de a minti mult mai crescuta decat la autisti.

se pare ca sindromul NT se transmite genetic.autopsiile au relevat faptul ca creierul acestor indivizi este mai mic decat creierul autistilor.

RATA DE INCIDENTA

in mod tragic, se pare ca din 10000 de indivizi, 9625 sunt neurotipici.


EXISTA TRATAMENT?

Din pacate, nu exista inca un tratament eficient. totusi, multi neurotipici invata sa-si compenseze dizabilitatile si in final pot interactiona normal cu autistii.
emma
 
Posts: 57
Joined: Sat Oct 11, 2003 9:22 am

Postby carmen » Tue Oct 21, 2003 8:55 am

emma e grozava traducerea ta si ma gandeam si eu tot de una singura ca poate fi si adevarata. este pe undeva reversul medaliei pe care noi majoritatea o privim numai dintr-un singur unghi............
carmen
 
Posts: 60
Joined: Tue Oct 14, 2003 8:02 am


Return to DIVERSE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron