Un pas inainte

Moderators: camel, moderators

Un pas inainte

Postby shakalu » Sun Oct 17, 2010 12:22 pm

Uite ca vine vremea in care putem sa asezam si Romania pe harta cumva in domeniul serviciilor pentru copii autisti . La inceputul anului 2011 va incepe , sub tutela BABC (BEHAVIOR ANALYST CERTIFICATION BOARD ) , organismul care acorda certificarile BCaBA si BCBA , in colaborare cu centrul HORIA MOTOI primele cursuri care sa certifice si sa aduca mai repede statutul de consultanti acreditati pentru terapeutii din Romania . Asta ca sa nu mai fim nevoiti sa facem mastere prin corespondenta la diverse universitati de afara si sa putem sa avem loco tot suportul necesar . Mai mult decat atat , proiectul este aprobat de consiliul director al BABC iar cel care va tine cursurile pe parcursul intregului an 2011 este unul din membrii consiliului director (de altfel singurul european din consiliul director ) , respectiv Neil Martin, PhD, BCBA-D . El este de altfel si cel care va superviza activitatea din centrul Horia Motoi .

Probabil ca pana la jumatatea lunii noiembrie se vor primi aplicatiile si vor avea loc interviurile pentru cei 20 terapeuti din Romania care vor porni pe drumul asta .

De asemenea , probabil ca pana in toamna anului viitor , vom avea in cadrul institutului Horia Motoi o pleiada de servicii diverse , deschise catre toti cei care au nevoie de ele din afara centrului , oferite de profesionisti : kinetoterapie , logopedie , evaluari , diagnostice , training parinti , workshop-uri intensive . Asa ca ... doar de bine
Last edited by shakalu on Thu Oct 21, 2010 10:01 am, edited 1 time in total.
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby shakalu » Sun Oct 17, 2010 12:24 pm

criteriile de eligibilitate vor fi publice si vor fi postate si aici pana la sfarsitul acestei luni . Nu e nimic spectaculos fata de ceea ce se cere in mod uzual . Doar vor fi putin adaptate pentru Romania . Si da , cei 20 de terapeuti vor putea fi de oriunde , din orice organizatie sau independenti atata timp cat vor reusi sa intruneasca criteriile , sa isi poata plati taxa si sa ne convinga ca vor intr-adevar sa devina specialisti nu doar cu numele . Inclusiv terapeutii care vor fi selectati de la Hotia Motoi vor trebui sa indeplineasca criteriile si sa demonstreze ca vor si pot .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby shakalu » Thu Oct 21, 2010 10:07 am

Criterii de eligibilitate :

Absolvent al unei forme de invatamant superior indiferent de profil
1. Un an de experienta in lucrul cu copii cu autism
2. Cunostinte de limba engleza
3. Cei douazeci de cursanti vor fi admisi in baza documentelor prezentate si a interviului care va urma .
4 . Documentele vor fi trimise la adresa de email damian.nedescu@gmail.com sau alina.bobarnac@gmail.com sau vor fi inmanate personal , intr-un plic cu numele candidatului scris pe el ,la adresa centrului Horia Motoi din strada Zambilelor nr 62-64 , sector 2 , Bucuresti
5. Candidaturile trebuie sa ajunga pana la data de 5 noiembrie , urmand ca pana pe 25 noiembrie sa fie tinute interviurile si anuntati candidatii admisi .

Documente :

1.CV
2.Scrisoare de intentie
3.Recomandari ( parinti sau organizatii ) cu nume si numere telefon
4.Diploma Licenta (in copie)
5.Fisa Matricola a anilor de facultate (in copie )

Detalii curs :

Cursul va avea o durata de douasprezece luni . Va avea loc o data pe luna , cate doua zile (cel mai probabil joi si vineri ).Cursurile vor fi tinute de catre Neil Martin si Alina Bobarnac .Va fi asimilat cu “ coursework-ul” cerut de BACB in noile norme de acreditare pentru certificarea BCaBA fiind un curs aprobat de “ Behavior Analyst Certification Board “ .
5 . Costurile cursului sunt de 180 euro/luna , respective 2160 euro / an , platibili in doua rate . Prima rata , respectiv 1080 euro inainte de inceperea cursului iar cea de a doua rata , in valoare de 1080 euro dupa parcurgerea primelor sase luni de curs .
6 . La finalul cursului se va elibera o diploma de terminare a respectivului curs , obligatoriu in certificarea BACB .

NEIL MARTIN lucreaza ca analist comportamental ( clinic , academic , supervisor si apoi cercetator ) din 1990 . I n 1998 si-a luat doctoratul la Universitatea Reading (UK) si a devenit , patru ani mai tarziu , in 2002 , consultant certificat BCBA . A fost unul din primii consultanti acreditati in UK si unul din “ABA Lecturer’s Co-operative” care au dezvoltat primele cursuri aprobate de BACB in Marea Britanie . Desi acum lucreaza independent , Neil continua sa predea la cateva universitati printre care Universitate din Kent si cursurile IESCUM in Italia . De asemenea supervizeaza studenti , este consultant in numeroase organizatii
si familii in Marea Britanie si pe plan international, fiind implicat si in studii si cercetari in parteneriat cu institutii si organizatii europene . Recent Neil a fost unul din expertii internationali care au revizuit lista de prioritati si atributii ale BACB-ului in domeniul autismului . Neil este si reprezentantul European in comitetul de directori al “Behavior Analyst Certification Board” , organismul care certifica la nivel mondial consultantii in domeniu . Traieste la Londra , in Marea Britanie .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby shakalu » Thu Oct 21, 2010 10:18 am

Conditiile care trebuie indeplinite pentru a va putea inscrie la examenul de certificare BCaBA (Board Certified Assistant Behavior Analyst)

• Terminarea facultatii de psihologie sau alta facultate adiacenta (in Romania);
• Terminarea unui curs de specializare in Analiza comportamentala aplicata (Applied Behavior Analysis – ABA) aprobat de BACB. Informatii: http://www.bacb.com/becom_frame.html respectiv cursul facut de Neil Martin la Bucuresti in anul 2011.

• Contract de supervizare cu un analist comportamental acreditat BACB sub supervizarea caruia trebuie efectuate un numar de 1000 de ore de practica in terapia ABA, dintre care 50 de ore sunt lucru direct cu supervizorul. Cele 1000 de ore incep din momentul inceperii cursurilor de terapie comportamentala si incheierii contractului cu supervizorul.

Informatii: http://www.bacb.com/becom_frame.html

• Trimiterea aplicatiei pentru examenul BCaBA la Behavior Analyst Certification Board (BACB; www.bacb.com).
Informatii: http://www.bacb.com/becom_frame.html
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am

Postby shakalu » Tue Oct 26, 2010 2:02 pm

o noutate : pentru a fi mai usor din punct de vedere financiar pentru terapeuti am decis sa facem o derogare de regulile cerute . astfel , cursurile se vor plati lunar , cate 180 euro/luna .
shakalu
 
Posts: 589
Joined: Tue Sep 23, 2003 11:45 am


Return to BCaBA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron