Impresii tabere

Moderators: camel, moderators

Impresii tabere

Postby dora » Sun Jul 22, 2012 10:00 pm

Vărmaga: Tabăra pentru copii cu autism (30 iunie-5 iulie 2012)Încă o tabără frumoasă și interesantă a avut loc la Casa Harului, o tabără cu adevarat specială.

Liderii și voluntarii care au participat în această tabără au ajuns la Vărmaga încă de joi seara, 28 iunie. Tot atunci au sosit și Pamela Marsden și Phil Laws, doi terapeuți pe probleme comportamentale, care au experiență cu copiii și adulții cu autism. Ei au venit să ne împărtășească din terapiile și strategiile de rezolvare a comportamentului nedorit care este asociat autismului. Dar, despre asta, am vorbit mai multe pe data de 29, când cei doi specialiști au ținut un curs de instruire cu voluntarii care urmau să se ocupe de copii pe toată perioada taberei.

Sâmbătă dimineața au sosit și copilașii, împreună cu părinții lor, și câțiva frățiori. Am avut o zi întreagă la dispoziție să ne cunoaștem, să ne bucurăm de revederea cu unii dintre participanții de anul trecut. Copiii au făcut cunoștință cu voluntarii. Coordonatoarele acestei tabere au plănuit astfel lucrurile, ca fiecare copil să aibă un voluntar, iar la nevoie, să se poată înlocui unul pe altul, pentru câteva minute.

Au fost create “stații de lucru”, adică mese pe care erau pregătite lucruri pentru activități: puzzle, cărți de colorat, un lighean cu boabe de fasole și mazăre (una dintre activitățile cele mai căutate!), jucării de pluș, plastelină, etc. Un loc mult îndrăgit de copii a fost trambulina! Mai greu de folosit la orele amiezii, pentru că era mult prea cald. Pentru aceste ore s-au pregătit activități de interior: pictură, decupaje și colaje.

Părinții au învățat de la Pam și Phill strategii de înlocuire a unui comportament nedorit cu unul care să ajute pe copii la socializare. Au vorbit de incluziune în școli sau grădinițe. Părinții s-au decis să formeze grupuri de sprijin, în fiecare oraș, să se întâlnească măcar o dată la câteva săptămâni, să stea de vorbă. Și să meargă împreună în școli sau grădinițe, să lupte pentru drepturile copiilor lor.

Copiii au avut lecții biblice special pregătite pentru a le înțelege ei. De lecții s-au ocupat Alina Bădulescu si Ana Barbu. Tema lecțiilor a fost: Cum să ajungem în Cer? La programul de seară se repeta ideea lecției sub forma unui teatru de păpuși.

A fost uimitor pentru toți să vedem cum progresează copiii. Chiar sub ochii noștri, copii care nu stăteau la masă în prima zi, au mâncat liniștiți, alături de voluntari, nu de părinți, în cea de-a treia zi. Tocmai de aceea părinților li s-a propus să facă o drumeție de câteva ore, în penultima zi a taberei. Copiii au rămas numai în grija voluntarilor timp de 4 ore. A fost o provocare, atât pentru a analiza dependența copiilor față de părinți, dar și dependența părinților față de copii. Și a fost bine!

Încă o tabără plină de lucruri bune, ne-am bucurat de natură, de căldură și ne-am promis că ne vom revedea anul viitor!

Text: Simona Vlad
http://hunedoaraevanghelica.wordpress.c ... ulie-2012/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sun Jul 22, 2012 10:10 pm

În a doua tabără ce s-a organizat anul acesta (2-7 iulie) în staţiunea Băişoara au fost organizate activităţi de animaţie de către 3 voluntari AGLT pentru 5 copii cu autism.

Tema acestei tabere a fost „Poveşti cu prinţi şi prinţese”. În cadrul acestei teme copii îndrumaţi de către voluntari au trebuit să îndeplinească anumite sarcini pentru a salva prinţesa răpită. În cadrul programului au fost incluse ateliere de creaţie, jocuri active, construire de cetate, face painting, desene pe asfalt, drumeţii, seri de dans, masaj etc.
http://aglt.org/02-07-iulie-tabara-ii-t ... abilitati/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Impresii tabere

Postby dora » Fri Jan 29, 2016 8:11 am

16 Jul
TABARA DE LA PLAIUL FOII PENTRU COPIII CU AUTISM
http://fundraising.rotarytriumph.ro/tab ... rettyPhoto

Pentru ca fiecare gest conteaza si orice ajutor este bine-venit, la propunerea colegului nostru Dan Chiran, am inceput o colaborare cu Asociatia de Ajutorare pentru Copiii cu Autism din Romania – “Horia Motoi”.

Si pentru ca vara este impreuna cu noi, ce alt proiect minunat decat organizarea unei tabere era mai nimerit?! Astfel, copiii din acest Centru s-au bucurat de toate beneficiile iesirii in natura si Plaiul Foii a fost locatia perfecta .

Au trait experiente noi la Dino Park, au facut drumetii pe munte la Prapastii si la Schitul Coltii Chiliei, au vizitat Cetatea de la Rasnov, s-au plimbat pe ponei, au sarit cu trambulina, s-au scaldat in rau. Si pentru ca orice tabara se incheie cu depanat de povesti, unde era mai nimerit decat in jurul unui foc urias de tabara?!
Este minunat sa ajutam, iar bucuria cu care ne-a fost rasplatit ajutorul ne-a inaltat si ne-a coplesit.

In viata, miracolul intervine atunci cand tragem o linie si ne dam seama ca si noi am fost parte din evolutia in bine care marcheaza drumul acestor copii. Si atunci cu forta si curaj trebuie sa spunem…DA exista mai mult decat speranta!!!
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Impresii tabere

Postby dora » Tue Jun 27, 2017 11:13 am

Tabăra pentru copii cu autism, Vărmaga 2016 (despre voluntari)
Septembrie 1, 2016 de danasisoev

https://danasisoev.wordpress.com/2016/0 ... voluntari/

Anul acesta în tabăra pentru copii cu autism au fost invitate, cu prioritate, familiile care beneficiază de serviciile oferite de Asociaţia Autism – Lumea mea, din Hunedoara. Preşedinta organizaţiei, Dana Truţă, a venit cu un grup de mame şi copii alături de care am petrecute zile pline de bucurie la Vărmaga. V-am mai scris eu că locul e un adevărat „colţ de rai” (da, Boji, raiul are colţuri!) şi „locuinţa noastră de vară”. Dar nu e vorba doar de bucăţica aceasta de pământ binecuvântat, unde mulţi oameni au fost atinşi de mâna cea bună a lui Dumnezeu. E vorba mai ales de grupul de părinţi, copii şi voluntari (români şi străini) care pentru o săptămână au format o familie mare, în care fiecare a participat la starea de bine a celuilalt. Copiii prin dragostea şi felul lor de a fi, mamele prin încurajări şi experienţele pe care le împărtăşesc, echipa de voluntari prin slujirea fiecăruia, ce cuprinde foarte multe domenii: de la spălatul vaselor la organizarea jocurilor sau întâlnirilor de seară.
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to TABERE GRATUITE, EXCURSII,VACANTE,DIVERTISMENT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron