Scoli de vara

Moderators: camel, moderators

Scoli de vara

Postby dora » Wed Jun 27, 2012 11:52 am

Scoala de vara “Step by step”, un sprijin pentru parintii care au copii cu autism


Incepand cu 25 iunie 2012, Centrul de zi “Casa copilariei” lanseaza Scoala de vara “Step by step” pentru copiii cu tulburare din spectrul autist.
Acesta este un proiect ce vine in sprijinul parintilor care au copii diagnosticati cu tulburare din spectrul autist si se pregatesc pentru scoala sau sunt la scoala.

Scoala de vara “Step by step” ajuta copiii cu autism sa se pregateasca pentru noul colectiv de colegi de la scoala si sa treaca mai usor peste acest prag important si emotionant din viata lor.

Intr-un climat cald, securizant, armonios si indrumati de catre specialisti, copiii isi vor indrepta atentia asupra cunoasterii de sine si a celorlalti. Programul include sedinte de grup, concepute pentru a exersa si antrena abilitati specifice fiecarei arii curiculare si pentru a pregati psihologic copilul pentru experienta scolaritatii (ex. Premisele citirii si scrierii, Abilitati matematice, Abilitati de orientare in timp si spatiu, Abilitati sociale si emotionale, Atitudine pozitiva fata de invatare). Activitatile desfasurate in cadrul programului se realizeaza prin joc, sunt dinamice, interactive, interesante.

Grupele de lucru vor fi realizate prin evaluare, in functie de nivelul de dezvoltare (varsta mentala) al fiecarui copil in parte. Terapia de grup se desfasoara dupa regulile si principiile terapiei ABA. In cadrul programului “Step by step”, terapia ABA individuala nu este inclusa, insa se poate opta pentru aceasta la cerere.

Capacitatea de care dispune Centrul de zi “Casa copilariei” este de 16 locuri.
Se asigura servirea mesei /meselor cu alimentele aduse de catre parinti.

Programul este structurat pe grupe de 2 ore si respectiv de 4 ore.
Pretul pentru grupul de 2 ore este de 30 ron/ora.
Pretul pentru grupul de 4 ore este de 20 ron/ora.
Orice schimbare in orarul copilului se va anunta, in prealabil.

Adresa : str. Esarfei, nr.60, sector 3 (vis-à-vis de statia de metrou Mihai Bravu).
Informatii la tel. 0721324969 sau email office@ascpm.ro.
http://ascpm.ro/scoala-de-vara/
dora
 
Posts: 3791
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to TABERE GRATUITE, EXCURSII,VACANTE,DIVERTISMENT

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron