Povestea lui Vladut, Vaslui

Moderators: camel, moderators

Povestea lui Vladut, Vaslui

Postby dora » Fri Jan 03, 2014 6:43 pm

Aura Urziceanu ne invită să-l ajutăm pe Vlăduț, un copil bolnav de autism
http://www.optimalmedia.ro/stire-prim-p ... utism/7667

In urma cu două zile, cunoscuta interpreta Aura Urziceanu ne-a atras atenția asupra unui caz care o necăjește foarte mult. Finul său, Vlăduț, care trăiește acum în județul Vaslui, are probleme de autism despre care părinții săi au aflat când copilul împlinise doi ani. Până atunci totul fusese un copil normal, ca toti copiii de pe acest pămân.

Aura Urziceanu este nașa lui Vlăduț și își dorește foarte mult să-i fie bine acestui copil. „După această vârstă, mai exact pe la doi ani și două luni, cu el s-a întâmplat ceva. S-a schimbat total. A hotărât să se mute în lumea lui, o lume a autismului. Eu fiind nașa copilului, dar și a părinților lui, și venind des în casa lor, am înțeles, cu mare durere, că băiețelul nu-și mai recunoaște mama, nu-și mai recunoaște numele și nici măcar melodia lui preferată din repertoriu meu: „Mai rămâi și nu pleca”, pe care adesea i-o cântam. Și acum încercăm cu disperare să-l ajutăm, așa cum putem. Vreau să eliberăm din lumea umbrelor un îngeraș”, a declarat Aura Urziceanu, citată de http://edituramateescu.ro.


Celebra cântăreață povestește și despre problemele pe care le-a avut ea înseși în urmă cu 39 de ani, când s-a născut Elia, fiul său, care a trebuit operat de inimă la o vârstă foarte fragedă.

„Mă credeți că nici nu am avut timp să-l țin în brațe? După o săptămână de la naștere eram în turneu. Aveam un contrat de respectat. Managerul meu, marele Duke Ellington, a plătit operația, iar băiatul meu a fost salvat. Acum are 39 de ani, e sănătos și iată că acest bine nu se uită nici după aproape 40 de ani”, mai adaugă Aura Urziceanu.


La ora actuală, micuțul Vlăduț locuiește cu părinții săi in județul Vaslui, deoarece în acest județ funcționeză un centru de stat, unde copiii cu autism urmează un regim gratuit. Din nefericire, acolo nu se aplică, din motive financiare, terapia ABA, cunoscută în lume ca un tratament sigur pentru copiii autişti. O astfel de terapie, renumită în întreaga lume, necesită costuri pe care părinții lui Vlăduț, la fel ca mulți alți părinți, nu și le pot permite. Iar timpul presează, pentru că eficiența terapiei este mai mare atunci când ea debutează în jurul vârstei de patru ani.


„Această terapie costă 1000 euro pe lună, aș vrea să reușesc să-i strâng pentru 12 luni, ne-a mai spus doamna Urziceanu. Eu am pus prima mie de euro. Se pare că autismul, în acest caz, este de la vaccinurile care se fac copiilor de la naștere până la doi ani, vaccinuri care ar conține mercur. Nouă așa ne-au explicat medicii. Eu mi-am propus să strâng 12.000 euro, ca să-l pot interna într-un centru specializat ca ATCA sau AITA unde au cele mai bune rezultate din țară. Mi-aș dori ca peste un an să aruncăm acest certificat, să-l integram pe Vlăduț, și să fie un copil 80-90% normal. E strigător la cer când mă gândesc cu câți bani sprijină statul român familiile care au copii! ”, mai adaugă Aura Urziceanu.


Cei care vor să-l ajute pe Vlăduț, o pot face în contul:


RO81 BTRLRONCRT0234783401, deschis la Banca Transilvania.


Persoanele care au depus sume de bani în contul de mai sus sunt rugați să-și lase adresa de e-mail sau un număr de telefon. In cazul în care nu se strang suficienti bani, sumele se vor întoarce la cei ce au depus.


Vă invităm și noi să vă alăturați acestei campanii!
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Return to MEMORIALUL DURERII...COPII AUTISTI SI FAMILIILE LOR

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests