Dansez pentru tine, Iris! - ABA

Moderators: camel, moderators

Dansez pentru tine, Iris! - ABA

Postby dora » Thu May 03, 2007 10:20 am

Doina Ocu

Doina a câstigat 50.000 de euro


Un îngeras de patru ani pentru care lu­­mea e un mister înca nedeslusit a primit san­­sa de a se naste a doua oara.

Iris, fetita pentru care Doina Ocu a luptat la "Dansez pentru tine", va putea începe tratamentul de care are nevoie gratie pre­miu­lui de 50.000 de euro câstigat de mamica ei la con­cursul organizat de Pro TV.

"Când am ajuns aca­­sa, dupa finala, mi-am pupat micuta, care dormea asa frumos, am privit-o cu multa dragoste, ca de obicei, dar mult mai încrezatoare ca viata ei se va schimba". Acestea au fost primele cuvinte pe care ni le-a spus Doina Ocu, tânara mamica în vârsta de 26 de ani."Simt ca am facut un pas mare în recuperarea copilului meu. În minte si în suflet nu am avut decât acest lucru pe tot parcursul emi­siunii", ne-a spus Doina. Tânara recunoaste ca la începutul con­cursului nu prea îsi dadea mari sanse."Am început stân­gaci, cu note foarte mici. Dar ne-am mobilizat mult, saptamâna de saptamâna, si am ajuns la final. Sunt constienta ca nu am fi câstigat fara ajutorul celor de acasa, care ne-au votat. Sunt fericita ca publicul a crezut cot la cot cu mine în recuperarea îngerasului meu. Le multumesc de un mi­­lion de ori. Îmi doresc enorm ca nu peste mult timp sa o vada pe Iris un copil normal, recuperat, si sa fie mândri alaturi de mine, pentru ca si ei au facut acest lucru posibil", ne-a marturisit, plina de speranta, tânara mamica.

Lupta de pe ringul de dans s-a încheiat, însa cea mai importanta batalie, cea pentru salvarea îngerasului de patru ani, e abia la început.Si e contra cronometru. Micuta diagnosticata în urma cu an si jumatate cu autism are nevoie de toata atentia unor specialisti din strai­natate în terapia ABA. Începutul lunii mai va fi crucial pentru fami­lia Doinei Ocu.

Perechea formata din Laura Cosoi si Bogdan Boanta s-a clasat pe locul al doilea
"Se va întoarce în tara si sotul meu, pentru ca trebuie sa ur­­gentam venirea unui specialist. Suntem practic într-o lupta contra cronometru. Suntem constienti ca avem mult de munca în continuare cu Iris, dar simtim, mai ales acum, ca ea are a doua sansa la viata".

Tatal fetitei, care lucreaza pe un vas, a aflat la telefon, imediat dupa încheierea finalei, ca Doina a câstigat marele premiu.
"A izbucnit în la­crimi. Sunt foarte rare momentele când el plânge, iar acum a fost o descatusare. A fost greu pentru el sa fie departe, sa nu poata vedea nimic din emisiune", ne-a mai spus Doina.

Cosmin, finalist de ziua lui


Cosmin Stan, partenerul Doinei Ocu, nu-si va uita niciodata aniversarea din 2007. i asta pentru ca vineri, chiar de ziua lui de nastere, a câstigat împreuna cu Doina finala de la "Dansez pentru tine". "M-am bucurat enorm ca am reusit sa convingem publicul ca Iris merita sa fie ajutata. Am simtit ca lupta noastra n-a fost în zadar", ne-a marturisit Cosmin.
http://www.editiaspeciala.com/stiri/200 ... -32092.asp
Last edited by dora on Tue Sep 09, 2008 3:19 pm, edited 1 time in total.
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby vali » Thu May 03, 2007 10:43 am

Recunosc ca am votat si eu de 2 ori la fiecare duel pentru Iris si cred ca toti au facut acelasi lucru. O admir pe Doina Ocu pentru curajul si perseverenta de care a dat dovada si a reusit sa sensibilizeze multa lume la o ora de varf. Cred ca multi romani au luat la cunostinta prin acest mod de terapia ABA in autism , costurile terapiei si poate vor manifesta pe viitor mai multa intelegere pentru cei cu situatii asemanatoare (ma refer si la autoritati),etc.
Bogdan, august 2002, TPD, a facut ABA la "Cristi's Outreach Foundation" .
vali
 
Posts: 398
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:51 am

Postby dora » Wed Jul 18, 2007 7:51 am

A pus premiul in sufragerie

Reporterii ziarului Libertatea i-au facut o vizita Doinei Ocu, femeia care a castigat concursul 'Dansez pentru tine', in apartamentul in care locuieste, situat in cartierul Floreasca. Doina este convinsa acum ca Iris se va face bine cu ajutorul celor 50.000 de euro castigati, si viseaza ca micuta ei sa fie sanatoasa si sa urmeze chiar Facultatea de Medicina.

Doina Ocu recunoaste ca de un an, de cand s-a mutat in Bucuresti, intr-un apartament cu chirie, pentru a o putea ajuta pe Iris, ii e foarte greu. Nu are aici decat o prietena si a avut mare noroc ca sora si mama ei au ajutat-o cu Iris, avand in vedere ca sotul sau este mereu plecat din tara, din cauza slujbei sale. Libertatea i-a facut Doinei o vizita, pentru a sta de vorba cu castigatoarea concursului si a vedea unde locuieste aceasta.

Femeia locuieste cu chirie in Floreasca

Doina si Iris traiesc intr-un apartament modest, in cartierul Floreasca, dar fetita dispune de conditii bune, necesare cresterii ei. Premiul din concurs a fost pus la loc de cinste, in sufragerie, sprijinit pe perete, pentru ca atunci cand sotul Doinei se va intoarce acasa, sa-l vada cum va deschide usa.

'Cu banii castigati la "Dansez pentru tine" o sa ajungem la acest specialist din Anglia, care o va putea ajuta pe Iris sa se recupereze prin terapia Aba. Am vazut un copil cu autism recuperat, care s-a facut bine in doi ani. Nici nu vreau sa ma gandesc ca Iris nu va deveni un copil normal, pentru ca am vazut ca se poate, si daca acum avem posibilitatea, vrem s-o ajutam cat mai rapid. Noi speram ca pana va merge la scoala, in clasa I, sa fie recuperata.

Viseaza ca Iris sa fie medic

Daca avem acest noroc si fetita mea se recupereaza total, mi-as dori ca pe viitor ea sa urmeze Facultatea de Medicina. Acum sunt foarte optimista in legatura cu viitorul ei', ne-a spus Doina.

Icoana i-a purtat noroc

Pe tot parcursul emisiunii 'Dansez pentru tine', Doina Ocu a avut un 'talisman', care i-a fost alaturi. A primit o iconita de la mama ei, pe care a purtat-o mereu in geanta si la care s-a rugat inainte de intrarea in platoul emisiunii. Ea considera ca iconita i-a purtat mare noroc.


Articol semnat de Popa Dana

http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=178058
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Wed Jul 18, 2007 7:59 am

Iris a mea a dat speranţe multor părinţi""Vreau s-o aduc pe Iris la Pro Tv, când se va face bine, ca să re­­­cite o poezie. Vreau să vadă toţi cei care m-au votat că nimic nu a fost în zadar". Doina Ocu, câş­­­tigătoarea ultimei ediţii "Dansez pentru tine", ne-a vorbit, eliberată de emoţiile competiţiei, despre o boală care poate fi considerată un blestem şi despre speranţă. E mărturia unei mame care a dansat săptămâni întregi pentru şansa de a o învăţa pe fiica ei semnificaţia unui cuvânt pe care acum Iris îl rosteşte mecanic: "mama".Pentru Doina Ocu, câş­­tigătoarea celei mai recente ediţii a con­cursului "Dansez pentru ti­­ne", recuperarea lui Iris, fetiţa ei de trei ani şi jumătate, diagnosticată cu autism, este nu­­mai o chestiune de timp.

"Sunt sigură că Iris se va face bine. Când fetiţei mele i-a fost pus diagnosticul de autism in­­fantil, am fost distrusă. Iris trăia într-o lume a ei, nu înţelegea ni­­mic din ce se în­­tâmpla în jur, nu ştia că eu sunt mama ei şi că o iubesc. Nimeni nu ne dădea nici o şansă. La fel se simt toţi părinţii care află că micuţii lor sunt bolnavi.

Acum pri­mesc telefoane în fie­care zi de la oameni care îmi mulţumesc pen­tru că am avut curajul să lupt pentru fetiţa mea, pentru că le-am dat speranţa că autismul poate fi în­­vins", ne-a declarat Doina, la câ­­te­­va zile după înche­ierea concursului.


"În faţa televizorului, timpul trece foarte re­­pede, pentru noi însă, pe ring, două minute, cât durează un dans, păreau o veşnicie. Nu­­mă­­­ram paşii în gând, dar trebuia să fim mereu cu zâmbetul pe buze", ne-a spus tânăra, amintindu-şi cu plăcere de momentele tensionate care au marcat finalul unei ediţii în care a "eliminat", alături de partenerul ei Cos­­min Stan, patru echipe.

Ultima jumătate de oră, când telespectatorii au votat câştigătorul ediţiei a treia a con­cursului "Dansez pentru tine", a fost cea mai grea pentru tânăra de 27 de ani. Ştia cum e să fii la duel, doar trecuse deja prin alte trei, primise confirmarea că pu­­blicul este alături de ea şi de Iris şi, to­­tu­şi, parcă nu în­­drăz­nea să se gân­dească la marele premiu. "Atunci când am aflat că diferenţa dintre noi şi echipa formată din Laura şi Bogdan a fost de numai câteva zeci de voturi, mi-am dat seama cât de a­proape am fost să pierd şansa de a-mi ve­­dea fetiţa vindecată".Alături de cei 50.000 de euro, Doi­na a câştigat simpatia şi admiraţia a milioane de teles­pec­­tatori.

"Într-o zi, un băieţel a re­­cu­nos­cut-o pe Iris în parc şi i-a spus mamei mele că vrea să aibă grijă de ea cât timp stă în parc. A luat-o de mână şi a plimbat-o peste tot. A fost foarte emo­ţionant.


Cred că la acest concurs am câş­tigat mai mult decât un premiu care mă va ajuta să-mi ajut copilul. Am reuşit să-i fac pe oameni să înţeleagă că a avea un copil bolnav de autism nu e un blestem. E o încercare peste care trebuie să trecem cu foarte multă răb­­dare, optimism şi multă în­­ţe­legere". «La ultimul duel, m-am blocat»

Doina l-a avut ca par­­tener pe Cos­­min Stan, "ştiristul" de la PRO TV. Cei doi au trecut cu brio de trei dueluri. "În ciuda emoţiilor, am făcut faţă cu bine acestor momente, mi-am controlat reacţiile, numai că, în timpul ul­­ti­mului duel, n-am mai rezistat. M-am blo­cat. Nu-mi a­­min­team paşii", ne-a spus Doina.


Soţul Doinei, Ionuţ (aici alături de mi­­cu­ţa Iris, într-una din foto­­grafiile lor prefe­rate) i-a ţinut, de la mii de kilometri depărtare, pumnii strânşi tinerei sale soţii. "

El lucrează ca electrician pe o navă şi este plecat de opt luni. I-a părut rău că n-a putut să fie alături de mine, să mă vadă la concurs, dar m-a încurajat în permanenţă. L-am simţit tot timpul foarte aproape. A izbucnit în plând când a a aflat că am câştigat", ne-a spus Doina.

Ionuţ urmează să se întoarcă în curând în ţară. "Suntem amândoi conştienţi că avem mult de muncă în continuare cu Iris, dar simţim că fetiţa noastră a primit a doua şansă la viaţă", mărtu­riseşte tânăra mămică.

Articol semnat de Adina Călăraşu (2557 afisarihttp://www.click.ro/articole-duminica/i ... inti/22654
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Sat Oct 27, 2007 11:08 am

Iris Ocu va merge la un specialist in Olanda

Doina Ocu, din Bucuresti, castigatoarea celei de-a treia editii, lupta in continuare pentru vindecarea fetitei sale, Iris, in varsta de 4 ani, diagnosticata cu autism infantil. In noiembrie, micuta va avea prima intalnire cu un specialist din Israel, iar in decembrie, parintii sai o vor duce in Olanda, unde i-au facut o programare la un medic homeopat.

http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=189672
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Jul 14, 2008 10:22 am

O castigatoare de la „Dansez pentru tine“, acuzata ca si-a cumparat casa cu premiul

04.06.2008


Vecinii de bloc ai Doinei Ocu, castigatoarea editiei a treia a concursului “Dansez pentru tine” de la ProTV, o acuza pe aceasta ca, in loc sa-si trateze copilul bolnav cu banii pe care i-a obtinut drept premiu, si-a cumparat un apartament pe care acum il extinde pe terasa blocului, fara sa aiba aprobari legale din partea asociatiei de locatari si a primariei. De partea cealalta, Doina Ocu ne-a declarat ca si-a achizitionat casa cu bani imprumutati de la banca si ca extinderea se face cu acordul presedintelui asociatiei de locatari si a Primariei sectorului 2.

Intr-un mail sosit la redactie, o locatara a unui bloc din Soseaua Mihai Bravu ni s-a plans de neregulile care se petrec in jurul locuintei sale din cauza familiei Ocu. “Editia finala a sezonului 3 «Dansez pentru tine» e castigata de Doina Ocu. In aceeasi perioada, coregraful Mirel isi vinde apartamentul din Soseaua Mihai Bravu 147-169 Bl. D5 Sc. C Et. 9 Ap. 113, sector 2, Bucuresti, domnului Ionel Ocu. Din acel moment incepe terorizarea unei intregi scari de bloc. Nu mai putem folosi liftul pentru ca e ocupat cu materiale, nu mai putem sta in casa pentru ca se facadevarate constructii la ultimul etaj al blocului, apartamentul se extinde pe terasa blocului cu acordul «tacit» al presedintelui de bloc, care spune ca el nu vrea sa faca sesizari la organele in drept. Locatarii sunt nauciti de ceea ce se intampla la ultimul etaj si nu-si pot imagina cum pe o artera principala a Bucurestiului pot aparea asemenea constructii bizare fara aprobarile necesare. Ideea este: banii castigati erau pentru tratamentul unui copil, si nu pentru achizitionarea unui apartament caruia ii aduci pe urma atatea modificari, cu sfidarea oricarei reguli de disciplina in constructii, cu sfidarea legilor proprietatii intr-un imobil cu mai multe apartamente. Sau banii castigati pentru o drama in familie te ajuta pe urma sa sfidezi orice lege, chiar si de bun-simt?” Contactata de noi, vecina Doinei Ocu ne-a mai spus ca, pana in prezent, a mai facut sesizari la Politie si Primaria Sectorului 2, insa nimeni nu a luat atitudine. “Blocul in care locuim a fost construit in 1962. Pe terasa, muncitorii angajati de familia Ocu au creat o adevarata debandada, fara a ne cere si noua, locatarii, acordul pentru modificarile aduse. Practic, dintr-un apartament de trei camere, si-au construit ditamai casa fara acte! Cand i-am spus presedintelui de bloc, Ionel Marinescu, ca suntem nemultumiti de conditiile actuale, ne-a spus ca nu vrea sa faca rau nimanui. Va dati seama ca s-a investit o suma imensa de bani in aceasta renovare, care se desfasoara de sapte luni. De atunci, locatarii se chinuiesc intr-un zgomot infernal, tot blocul este afectat de lucrari si nimeni nu face nimic. Ma gandesc ca doamna Ocu, pe langa premiul de 50.000 de euro de la «Dansez pentru tine», a mai primit si alte donatii in bani, astfel ca i-au fost de ajuns pentru aceasta investitie”.

Mansardarea are avizul Primariei sectorului 2
Ionel Marinescu, presedintele asociatiei de locatari a blocului in care a cumparat apartament familia Onu, a declarat pentru “Gardianul” ca “numai rauvoitorii reclama tot felul de prostii nefondate... Dom’le, in blocul asta 95 la suta sunt oameni destepti si 5 la suta tampiti, ba nu, prosti, ca tampitii mai au sanse sa isi revina. Au trimis de la Politie pana la primarie, toate organele de control cu putinta. Familia de care vorbiti – Onu , n.r. – are toate aprobarile si toate actele in regula. Am vorbit pana si cu Ontanu, cu care am fost demult coleg la “Stefan Gheorghiu”, pai, nu se poate dom’le!” Amabil, omul ne conduce la apartamentul aflat in plina extensie si ne inmaneaza o copie dupa autorizatia de mansardare eliberata de Primaria sectorului 2. “Am si cheile de la apartament”, se lauda presedintele de bloc. Aveam sa aflam si de ce. Firma care efectueaza lucrarile de mansardare apartine chiar vajnicului presedinte de asociatie de bloc, absolvent de “Stefan Gheorghiu”, reconvertit la capitalism. “Sa stiti ca pentru suprafata de terasa pe care s-au mansardat oamenii astia platesc si chirie. Nu foarte mult, 150 de lei pe luna, dar platesc.”

«Banii pentru tratamentul copilului sunt neatinsi»
Urcam impreuna cu administratorul la ultimul etaj. Contrar reclamatiilor, liftul functioneaza si scara blocului este curata. La fata locului, in apartamentul de la ultimul etaj, mai multi muncitori se agita care incotro. Mai este mult de lucru pana cand sa fie terminate lucrarile. Doina Ocu, proprietara apartamentului si mama fetitei autiste, Iris, era la fata locului pentru a supraveghea lucrarile si a mai da unele indicatii lucratorilor. Parca putin speriata, in orice caz tremurand, femeia a raspuns totusi intrebarilor puse de reporterii de la “Gardianul”. “Cum sa cheltui banii pentu tratament? Chiar acum fetita este la orele de recuperare, mergeti cu mine sa vedeti. M-am imprumutat de nu stiu pe unde o sa scot camasa, insa am considerat ca, decat sa platesc chirie, mai bine platesc rate la banca.” Am intrebat-o pe Doina Ocu, daca a avut bani, de ce a mai participat la acel concurs, unde a ocupat, poate, locul cuiva grav bolnav si fara posibilitati. ”Pe vremea aceea – anul trecut n.r. – nu aveam nici o speranta, nici un ban. De imprumutat ne-am imprumutat ulterior. Credeti ca cineva poate lua cu 50.000 de euro un apartament in aceasta zona? ...per total aici a costat, pana acum, aproximativ 120.000 de euro.” Daca banii pentru tratamentul lui Iris se transforma incet dar sigur in mansarda, asta numai parintii fetitei o stiu. Ei spun insa un categoric “Nu”.

http://www.gardianul.ro/2008/06/04/medi ... 14979.html
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

in cautare de spectacol

Postby dianamaria » Wed Jul 16, 2008 7:12 am

Asta inseamna sa fii "in vizorul media"...eventual, cistigatorii unui concurs nu mai pot sa intreprinda nici o actiune fara sa fie acuzati ca "cheltuiesc banii pe altceva".
Doar Doina a cistigat banii...a muncit pentru ei. Nu este deloc usor sa evoluezi intr-un studio, sub presiunea eliminarii, atitea saptamini la rind.
Eu le doresc numai bine, si lui Iris progrese...sa isi vada visul in realitate.
Mihai-Razvan, 2001, terapia ABA din 2006
dianamaria
 
Posts: 172
Joined: Sun Jan 01, 2006 6:50 pm
Location: Bucharest

Postby mihaela77 » Wed Jul 16, 2008 1:04 pm

fara foc,nu iese fum!
mihaela77
 
Posts: 23
Joined: Tue Feb 27, 2007 3:55 pm
Location: constanta

Postby zenobia » Wed Jul 16, 2008 4:02 pm

Doua dintre terapeutele de la noi lucreaza si la Iris, asa ca... cine are chef de telenovele sa caute in alta parte.
zenobia
 
Posts: 189
Joined: Fri Feb 04, 2005 1:04 am
Location: Bucuresti

Postby dora » Thu Jul 17, 2008 8:10 am

Ce vise au clujenii de la „Dansez pentru tine”


Clujenii care participa la preselectia pentru emisiunea-concurs "Dansez pentru tine" au fel de fel de vise pe care spera sa si le implineasca prin dans. Pentru ei sau pentru rude ori cunoscuti.


Andra Dan este voluntar la fundatia Autism Transilvania si danseaza pentru doua fetite de sase ani, gemene, bolnave de autism.


http://www.citynews.ro/Ce-vise-au-clujenii-de-la-„Dansez-pentru-tine”+11974

Doamne ajuta!
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby gamara2 » Mon Dec 01, 2008 10:21 pm

doina ocu a fost la protv impreuna cu iris la editia speciala "dansez pentru tine" din data de 1 decembrie 2008.

http://blog.gamara.ro/?p=57
gamara2
 
Posts: 140
Joined: Mon Jun 16, 2008 2:13 pm
Location: Timisoara

Postby dora » Tue Dec 02, 2008 8:15 pm

Mi-as fi dorit cateva imagini filmate la lectii...
ar fi un avut un impact grozav asupra celor care nu cred in terapie

asta e...
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Jan 20, 2009 12:51 pm

speranta | de anonim | 07/11/2008 00:52:27
Dumnezeu sa va dea puterea sa treceti peste aceasta durere, sa puteti lupta in continuare si mai ales sa reusiti!

Ma tot intreb ce s-a intamplat cu fetita aceea a carei mama a castigat la "Dansez pt tine" tratament ABA pt fetita in strainatate.

E dureros ca la noi nu se pot gasi solutii pt vindecare acestei boli care se raspnadeste cu repeziciune printre noi!! Si macar daca am stii cum sa o perevenim! Dumnezeu sa va ajute!

http://www.jurnalul.ro/articole/138127/ ... -a-sabinei
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Mon Mar 15, 2010 1:57 pm

Publicat in 14 October 2009

Lucrurile au evoluat însă diferit şi, în timp ce pentru Cristina şi soţul ei, George, problemele s-au rezolvat în totalitate, Doina şi Iris mai au un drum lung de parcurs.

„Din păcate, problema cu care se confruntă Iris nu este nici pe departe una care poate fi rezolvată imediat. Terapia comportamentală este foarte costisitoare, aşa încât banii câştigaţi la «Dansez pentru tine» au fost ca o mană cerească pentru noi şi un bun început în terapie. Pentru a continua, însă, este foarte posibil să avem nevoie de suplimentare din fonduri personale“, spune Doina.

http://gazetarul.ro/video-destine-schim ... i-de-dans/
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby dora » Tue Mar 23, 2010 6:31 pm

Cum s-a schimbat viaţa câştigătorilor de la «Dansez pentru tine»
Sâmbătă 20 Martie 2010 - 18:22


Doina mai are un băieţel

"Viaţa mea s-a schimbat de la a plânge, la a spera şi reuşi". Acestea sunt cuvintele Doinei Ocu, frumoasa mămică deţinătoare a trofeului „dansez pentru tine", ediţia a treia (primăvara 2007).

Tânăra a luptat pentru ca fetiţa ei,Iris, diagnosticată cu autism, să poată face tratament.

„Fetiţa mea are acum şanse la o viaţă normală. Facem terapie şi sperăm că vom ajunge la o recuperare în proporţie cât mai mare".

Ce a mai apărut nou în viaţa ei? O minune de băieţel, care are acum un anişor, şi cu care Iris se înţelege de minune.
http://www.click.ro/vedete/romanesti/sc ... 07733.html
dora
 
Posts: 3770
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Next

Return to MEMORIALUL DURERII...COPII AUTISTI SI FAMILIILE LOR

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests