Mary Lynch Barbera Terapia comportament axata pe comport vb

Moderators: camel, moderators

Mary Lynch Barbera Terapia comportament axata pe comport vb

Postby dora » Wed Oct 21, 2009 8:10 am

Terapia comportamentală axată pe COMPORTAMENTELE VERBALE
Cum să educăm copiii autişti sau cu alte afecţiuni de dezvoltare
de Mary Lynch Barbera
„Un ghid uşor de urmat şi care funcţionează. Metoda comportamentului verbal se bazează pe motivaţie, creând dorinţa de a învăţa.”
Kathleen Ricca, M. Ed., părinte al unui copil autist, în vârstă de 3 ani

„Una dintre cele mai preţioase cărţi pentru părinţii copiilor autişti, de la Lasă-mă să‑ţi aud vocea, de Catherine Maurice, încoace.”
Mark Sundberg, Ph.D., BCBA

„Barbera nu numai că este foarte exactă, dar şi uşor de înţeles... experienţa ei personală în acest domeniu face ca explicaţiile să fie uşor de citit şi uşor de aplicat.”
Dr. Jack Michael, redactor la The Analysis of Verbal Behavior

Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA), care se bazează pe analiza comportamentului verbal, aşa cum o face B. F. Skinner şi care funcţionează foarte bine în cazul copiilor care au abilităţi minime sau inexistente de limbaj. În această carte, Mary Lynch Barbera se bazează pe propria ei experienţă, ca analist comportamental certificat şi părinte al unui copil cu autism, pentru a explica metoda comportamentului verbal şi modul ei de folosire.
Acest ghid oferă instrucţiuni pas cu pas şi informaţii din abundenţă, despre cum să ajutăm copiii să dezvolte aptitudini de limbaj şi de vorbire mai bune, în acelaşi timp explicând cum să predăm folosirea limbajului mimico‑gestual, în cazul copiilor neverbali. Un capitol întreg se concentrează pe modalităţi de a reduce comportamentele problemă, iar volumul conţine şi informaţii utile cu privire la predarea deprinderilor de mers la toaletă şi a altor aptitudini de independenţă, care sunt utile unui copil.
Cartea le va da părinţilor şi specialiştilor care nu cunosc principiile ABA şi VB, posibilitatea de a începe imediat să folosească metoda comportamentului verbal, în educarea copiilor cu autism şi cu tulburări conexe.Pret: 20 RON


Despre Mary Lynch Barbera:

Mary Lynch Barbera, RN, MSN, BCBA este asistentă medicală atestată şi analist comportamental, precum şi analist comportamental şef în Proiectul de Comportament Verbal Pennsylvania, care studiază efectul tehnicilor de comportament verbal la clasă, în tot Statul Pennsylvania. Barbera a fost preşedinta fondatoare a Societăţii de Autism din comitatul Berks, din America şi a lucrat cu sute de copii cu afecţiuni din spectrul autist, având o experienţă vastă şi în pregătirea a sute de specialişti în domeniu. Este mama unui băiat de zece ani care are autism. Tracy Rasmussen este jurnalistă premiată de peste douăzeci şi cinci de ani, specializată în reportaje medicale. Ea a ţinut multe discursuri ca reprezentant al Alianţei naţionale pentru bolnavii mintali (National Alliance for the Mentally Ill), pe teme legate de sănătatea mintală.


http://www.editura-foryou.ro/index.php? ... &carte=160
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Postby laurentia74 » Wed Oct 21, 2009 10:34 am

Multumesc,Dora!Am facut comanda.
laurentia74
 
Posts: 236
Joined: Tue Apr 21, 2009 2:49 pm

Postby robin » Thu Oct 22, 2009 9:07 am

multumesc dora!
Marc (2.5 ani) - retard verbal sever
Ianis (4.5 ani) - big brother ok
robin
 
Posts: 7
Joined: Fri May 22, 2009 5:39 pm
Location: Tg.Mures

Postby dora » Thu Oct 22, 2009 5:34 pm

Caracteristici
Numărul de pagini: 255
Formatul în cm. (l x L): 13 x 20
I.S.B.N.: 978-973-1701-47-9
Traducerea din limba engleză: Laura Cristiana
Titlul original: The Verbal Behaviour Approach. How to Teach Children with Autism and Related DisordersMultumim, Somalezu!
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI


Return to CARTI, FILME AUTISM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest