Filme artistice

Moderators: camel, moderators

Re: Filme artistice

Postby camel » Mon May 16, 2016 12:06 am

https://www.youtube.com/watch?v=K768mwXQcKo

Jane sufera de autism. Locuieste impreuna cu parintii sai in Queens si lucreaza ca asistenta pentru o companie de teatru, slujba de care sora sa Bianca i-a facut rost. Bianca are grija sa o protejeze pe sora sa de rautatile celor din jur. In momentul in care mama lor le anunta ca urmeaza sa se mute impreuna cu tatal lor in New Jersey, Jane este nevoita sa se mute impreuna cu sora sa Bianca si iubitul acesteia Rob. Lucrurile scapa de sub control in momentul in care petrecaretul Jack este din ce in ce mai interesat de Jane. Vrea sa o cucereasca insa Bianca va avea grija sa nu reuseasca acest lucru.

Filmul Jane Wants a Boyfriend este inspirat din evenimentele vietii reale, exploarand o saptamana din viata lui Jane, o tanara designer care lucreaza ca intern la o piesa de teatru importanta. Cu toate ca se lupta cu provocarile zilnice a bolii de autism, ea parte la actiunea surorii sale Bianca, care incearca sa ii gaseasca un prieten. Cum Jane merge la cateva prime intalniri, Bianca realizeaza ca la sfarsitul zilei, noi toti meritam sa fim iubiti.

http://f-hd.net/jane-wants-a-boyfriend- ... in-romana/
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby camel » Mon May 16, 2016 12:10 am

https://www.youtube.com/watch?v=iCeUaacpu9I
The Story of Luke

Sheltered by his grandparents, Luke, a young man with autism, is thrust into a world that doesn't expect anything from him. But Luke is on a quest for a job and true love. And he isn't taking no for an answer.

http://www.vtube.ro/filme/the-story-of-luke/
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby camel » Thu Jan 05, 2017 12:23 am

camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby camel » Wed Mar 29, 2017 8:20 pm

camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby dora » Thu Jan 11, 2018 5:51 pm

https://www.cinemagia.ro/filme/on-body- ... l-1066733/

On Body and Soul (2017)
Despre trup și suflet

Ildikó Enyedi
Cu
Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy

Subiectul filmului este de fapt o poveste de dragoste între două personaje atipice. Ea este o persoană cu tulburări de spectru, ca să nu zic autism curat, dar relativ funcţională, ca urmare a lungilor ani de terapie pe care-i avea în spate. Cu o memorie fantastică, Maria a reuşit să înveţe mecanic fiecare dintre comportamentele care nouă ni se par fireşti. Ca psiholog, am apreciat mult efortul ei de a fi în lume, de a înţelege, maniera ei perfecţionistă şi total ne-empatică de a relaţiona şi vedea, înţelegeam câtă muncă este acolo şi am savurat deplin demersul introspectiv şi tehnicile care au amintit de metoda ESPERE – vizualizarea cu ajutorul obiectelor.
Personajul are toate manifestările clinice, ca pe manual, ceea ce o face interesantă pentru studiul manierei în care se poate dezvolta un copil cu un astfel de diagnostic.

Recomand părinţilor care au un copil atipic să vadă acest film, ca înţelegere a imensei zbateri dintre limitele acestui diagnostic dificil. Ca actrită a jucat perfect mima inexpresivă, rigiditatea şi inadecvarea comportamentală, manierismul şi angoasa plină de suferinţă a omului neînţeles. Mi-a plăcut construcţia personajului, în detalii semnificative, în gesturi augmentate de incapacitatea de a simţi emoţia, în privirea aparent pierdută şi totuşi de o intensitate cutremurătoare. Minunat!
El este un bărbat trecut de prima tinereţe, cu sechele post AVC, adică o pareză la mâna stângă, cu un profil de introvert, care poartă în el acceptarea pe care ţi-o aduce suferinţa, apăsarea neputinţei, regretului omului care şi-a pierdut integritatea fizică şi care acum a înţeles ce înseamnă asta, greutatea înţelesului de dincolo de aparenţe, ori tocmai această “inteligenţă” a durerii i-a permis să o cuprindă în toată zbaterea ei. Pareza este interpretată foarte bine, aproape că singurul detaliu care m-a făcut să mă gândesc că este doar actorie a fost grosimea egală a mâinilor. În rest, perfect. Umărul ridicat, postura strâmbă, aruncatul mâinii pe masă (pentru că percepţia durerii nu mai există), ţinerea mâinii în poziţii nefireşti - totul era acolo. Felicitări – cu atât mai mult cu cât înţeleg că el nu este un actor profesionist.
Şi totuşi – ea se îndrăgosteşte! Să vezi un autist îndrăgostit este un adevărat spectacol şi să te arunci ca regizor în elaborarea unei astfel de poveşti mă face să mă gândesc că numai o experienţă personală sau o capacitate de analiză de un mare rafinament, poate să surprindă atât de curat mecanismele psihologice. Adevărul nu-l ştiu, însă rezultatul mă încântă.
Iar el se-ndrăgosteşte şi mai tare! Chinuit de gândul vârstei, neputinţei, singurătăţii ce strigă surd într-o lume atât de zgomotoasă, încearcă să se apropie timid de ea. Ea, cea căruia lumea îi este atât de stranie, de neînţeles. Imaginaţi-vă intensitatea emoţiei dintre doi oameni pentru care realitatea este un loc străin, dificil şi trist.
Coincidenţa va fi din nou cea care leagă, cea care aşterne calea destinului, cea care şopteşte “da, ăsta este drumul”, doar că nu va fi o coincidenţă în plan real, ci în plan oniric, pentru că cei doi, descoperă într-un context aparent ciudat, că visează acelaşi vis: el – se visează cerb, în păduri reci şi ninse de regret, ea – se visează căprioară, în ierni ale sufletului, în emoţia îngheţată a vieţii ei. Acolo, în vis, reuşesc să fie, să se găsească, să se înţeleagă. Aici, în realitate, reuşesc să rămână separaţi, departe, neştiuţi.

http://danieladumitrescu.blogspot.ro/20 ... -film.html
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Re: Filme artistice

Postby camel » Sun Jun 03, 2018 10:02 pm

THE GOOD DOCTOR Official Trailer (HD) Freddie Highmore ABC Drama

https://www.youtube.com/watch?v=msJggy8 ... ture=share
camel
 
Posts: 612
Joined: Sat Jun 28, 2008 1:21 pm
Location: oradea

Re: Filme artistice

Postby crystygye » Mon Aug 20, 2018 8:40 am

Despre trup și suflet – On Body and Soul (2017)

Filmul este o poveste de dragoste atipica, intre doi introvertiti care descopera, printr-o intamplare, ca au acelasi vis in fiecare noapte.
IMDB: 7.6 in regia lui Ildikó Enyedi

https://www.portalultautv.com/despre-trup-si-suflet-on-body-and-soul-2017/
crystygye
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 12, 2018 9:41 pm

Re: Filme artistice

Postby dora » Fri Dec 14, 2018 9:40 pm

Cum s-a văzut filmul “Coborâm la prima” din scaunul unui părinte de copil autist

Un film care te face să aduni bunătatea din el și să o dai mai departe
CARMEN GHERCA
Președinte FEDRA & Ancaar Filiala Ias

http://supereroiprintrenoi.ro/timp-libe ... NIAoiybuWc

Imagine generală dintr-un vagon de metrou. Pe deasupra imaginii este scris: Suntem străini până când ceva ne aduce împreună
Am vrut să fiu acolo, în sala Ateneului din Iași, unde a avut loc proiecția de gală a filmului, nu doar pentru a-l revedea pe actorul Adrian Păduraru, cel care ne-a fost alături la un eveniment pe care l-am organizat în aprilie anul acesta pentru copiii și tinerii cu autism, ci și pentru a-l cunoaște pe Tedy Necula, cel care a regizat acest film.

Il admir foarte mult pe Tedy pentru că știu, ca mamă a unui copil cu autism, cât de cumplit este să fii marginalizat, să nu fii acceptat și să nu-ți dea nimeni șansa de a merge mai departe. Omul acesta poate fi un exemplu și un model pentru noi toți, fiindcă nu renunță, are abilitatea de a strânge lumea în jurul său și pentru curajul de a-și îndeplini visele. Mai mult, se implică în multe proiecte frumoase dedicate persoanelor pe care mie îmi place să le numesc nu persoane cu dizabilități, ci persoane cu diverse abilități.

Și știți ce ne-a spus Tedy că este un film inspirațional? Un film care te face să aduni bunătatea de acolo și să o dai mai departe…Iar eu cred că toți cei ce au fost în sală au simțit acest lucru și au plecat cu dorința de a fi mai buni.

Revenind la film, acesta ne spune povestea unor oameni care, în timpul unei defecțiuni la vagonul de metrou în care se aflau, au ocazia să se vadă, să se privească și să se asculte. Memorabilă este scena în care toți cei din vagonul oprit își aprind telefoanele mobile atunci când intervine și o pană de curent. Atunci am avut senzația că pânza de pe ochii lor s-a dat la o parte, descoperindu-l pe cel de lângă ei.Oamenii din vagon sunt diverși, așa cum suntem și în viață: un cuplu care are probleme nu doar în afaceri ci și în căsnicie, o mamă care își crește singură copilul autist, un tânăr coregraf altfel, o fostă profesoară ce își însoțește, la spital, soțul bolnav, un fost puscăriaș, un lăutar, un preot, un grup de tineri nonconformiști, o viitoare mamă, o fiică care călătorește alături de mama cu care nu reușește să se înțeleagă, un agent de vânzări care se crede Don Juan, un tânăr barman.

Este stiut faptul ca multi dintre noi au privit autismul în alt mod în urma vizionarii unor filme sau piese de teatru care au ca personaje persoane cu autism și, de aceea, cred că astfel de filme trebuie să se facă în continuare.

Interesantă este alegerea momentului în care se petrece acțiunea filmului: a doua zi dupa incendiul din clubul Colectiv. Mulți dintre cei aflați în vagonul de metrou povestesc despre aceasta tragedie, unii dintre ei fiind chiar părinți sau prieteni ai celor ce s-au aflat în club. Tedy spune că a ales acel moment fiindcă atunci am fost, cu adevărat, uniți.

Acțiunea filmului ne dezvăluie, pe parcursul unei ore și 20 de minute, povești de viață, unele inspirate din cazuri reale dar, ceea ce impresionează este că ne face să descoperim ce important este sa iți deschizi ochii și sufletul. Și, mai ales acum, când suntem acaparați de invidie, de rău, de falsuri, de ură. Pentru că eu, mama lui Robert, care este deasemenea autist, vad că încă nu îndrăznim să privim, să empatizăm, să ne deschidem sufletele… poate pentru că ne par desuete aceste sentimente, poate că nu știm cum să o facem sau poate că nu vrem să ne straduim.

Și așa ajungem la punctul culminat al filmului, discursul preotului interpretat de Bebe Cotimanis, un discurs pe care cred ca ar trebui să-l prezentăm în școli și în pauzele de publicitate dintre emisiunile difuzate la TV. Poate asa vom intelege, vom deschide poarta sufletelor și vom învăța sa fim mai buni…

La finalul proiecției, tuturor celor din sală le sclipeau lacrimile în colțurile ochilor, iar emoția se putea citi pe fața lor. Un film despre care pot să spun că și-a atins scopul și la care vă invit să mergeți, dragi prieteni, iar apoi să-l trăiți.
dora
 
Posts: 3782
Joined: Fri Dec 05, 2003 7:37 am
Location: BUCURESTI

Previous

Return to CARTI, FILME AUTISM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest