Lise Bourbeau: copiii ne aleg ca parinti ...

Moderators: camel, moderators

Lise Bourbeau: copiii ne aleg ca parinti ...

Postby Marie-Rose » Wed Nov 09, 2011 12:29 am

luni, 24 octombrie 2011
O intrebare a unei mamici speciale si raspunsul lui Lise Bourbeau
Intrebare:

Faptul de a fi adus pe lume un copil cu dizabilitati a fost determinat de felul meu de a gandi?

Raspuns:

Ar insemna sa iti acorzi foarte multa putere daca ai considera ca ai capacitatea de a crea o dizabilitate la alta persoana. Nici o fiinta umana nu detine o astfel de putere. Am intalnit adeseori persoane, mai ales mame, care se simt responsabile de hanicapul copilului lor. In realitate, se simt vinovate deoarece nu cunosc legea responsabilitatii. Exemplul tau personal este ideal pentru a ilustra notiunea de responsabilitate. Ca parinte, responsabilitatea ta este sa iti asumi consecintele deciziilor tale. Ai decis sa ai un copil, cum iti asumi consecinta acestui fapt? Ce poti face pentru binele acestui copil? Nu din cazua ta este cu dizabilitati ci a fost alegerea acelui suflet inainte de a se naste.

A face tot ce iti sta in putiinta insemna sa il iubesti, sa il accepti si sa ii acorzi dreptul de a-si trai dizabilitatea, pentru ca el sa invete lectiile de viata, pe care le cauta prin acest handicap. Poate nu va fi nevoie sa pastreze aceasta dizabilitate pentru tot restul vietii lui sau poate va fi nevoie, aceasta il priveste doar pe el. Faptul ca o persoana are o anumita dizabilitate fizica sau mentala nu insemna ca este nefericita. De fapt exista foarte multe persoane sanatoase care sunt nefericite.

Exista parinti pentru care faptul de a avea un copil cu dizabilitati este foarte greu de trait. A te iubi inseamna de asemenea sa iti accepti propriile limite.Poti sa il iubesti cat mai mult si sa il urmezi in alegerea lui de viata, este TOT CEEA CE CERE VIATA DE LA TINE.

Este foarte important sa incetezi sa crezi ca felul tau de a gandi sau fricile tale pot crea un handicap, o boala sau altceva , la o alta persoana. Poate ai avut un presentiment in timpul sarcinii, dar de aici si pana la a crede ca esti responsabila de deficienta copilului tau, exista o mare diferenta. Acest fel de a gandi nu poate decat sa te faca sa traiesti o culpabilitate ingrozitoare. Mai degraba ai putea sa profiti de acesta experienta pentru a invata sa iubesti in mod neconditionat, acceptand alegerea copilului tau, deoarece tu nu poti sa intelegi totul. Este dificil sa intelegi la nivel intelectual de ce un suflet ar nevoie de anumite lectii de viata.

Unele lucruri depasesc intelegerea umana si analiza rationala.

Despre relatiile parinti - copii , Lise Bourbeau
Editura Ascendent
Publicat de SINZIANA BURCEA la 11:27
Etichete: Autism

preluare http://sinzianaburcea.blogspot.com/2011 ... le-si.html


Postarea aceasta arata cat de "addicted" am devenit de invataturile autoarei inspirationale Lise Bourbeau - glumesc, dar numai pe jumatate: aplic foarte mult e din metoda ei numita Iubeste-i corpul. Am gasit acolo multe raspunsuri in ceea ce priveste autismul si alte dizabilitati privite ca somatizari, deci tratabile cu sanse mari de succes.
Cam in aceeasi ordine de idei, vreau sa-mi fac putina reclama si sa anunt pe cei interesati ca initiez o comunitate dedicata familiilor care se confrunta cu autismul, ADHD/ADD sau AS. Pana la urma, si parintii au nevoie de suport si resurse, pentru a face fata.Ideea este de a da mai departe, dar si de a ne mobiliza intr-o directie, si cu intrebarea ce fel amprenta am lasat - mereu in gand.
Asadar, cu deviza mea "cel putin am incercat", dau invitatii pentru acest mic inceput:
http://www.facebook.com/pages/INCERC-AD ... 3220998384
Marie-Rose
 
Posts: 16
Joined: Thu May 21, 2009 8:58 pm

Return to CUM SA FIM PARINTI MAI BUNI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron